Jump to content

The Gathering 2007

 • QPad
 • TeliaSonera
 • Spreadshirt
 • AMT
 • NTE Bredband
 • NTNU

Organised by KANDU

Hvis du tror at The Gathering kun blir til i Vikingskipet har du tatt feil. Planleggingen til neste års The Gathering starter omtrent før årets TG er over, når KANDU-styret har nedsatt ledergruppa har startskuddet gått for en massiv frivillig innsats. Utover høsten og vinteren vokser staben med stadig flere personer slik at vi ved oppstart i Vikingskipet teller rundt 200. Det betyr at 200 personer har meldt seg frivillig til å jobbe et enormt antall timer gratis for å få arrangert et av verdens beste datapartyer. Ja, du leser riktig, det er ingen som får betalt for å arrangere The Gathering, selv om en del av oss bruker all tilgjengelig fritid på å planlegge og gjennomføre selve partyet.

Hvorfor velger disse 200 personene å bruke fritiden sin for å arrangere noe for andre? Hvorfor skal nettopp du velge å gjøre dette?

Når jeg først søkte i 2001 etter å ha vært med på TG som deltaker siden TG98 så var det fordi det så morsomt ut. Crew løp rundt og drev med alt fra internnyheter, sikkerhet til nettverk. Siden jeg var teknisk interessert og hadde arrangert en del småpartyer før syntes jeg det var på tide å ta steget opp i den store ligaen. The Gathering var enormt, det var en ære å få være med i crewet og kunne si at du hadde vært med på å arrangere verdens største dataparty.

Søknaden det året gikk ikke så bra. Ikke året etter heller for den sakens skyld. Men, i 2003 ble jeg hentet inn til Tech:Server fordi jeg kunne noe som et fåtall andre kunne. Etter å ha brukt mange timer på både å skrive søknader og snakke folk hadde jeg endelig lykkes - jeg var en del av crewet på The Gathering. Etter 2003 har jeg holdt godt på plassen min. For meg betyr det mye å kunne gå med crewbadge rundt i hallen og se mange fornøyde mennesker som koser seg rundt en av mine store hobbyer: data.

Hva mener folk som har vært på crew?

I en uoffisiell spørreundersøkelse blant crew er jeg ikke alene om å være glad i statusen det gav å være i crew. 9 av 53 nevnte det samme som grunn for å søke. Den største grunnen til å søke er derimot muligheten for å få en spennende og/eller utfordrende jobb. Hele 41 personer nevner det som grunn for å søke crew i første omgang. Det betyr at en veldig stor andel av crewmedlemmene har sett seg ut en jobb de ønsker å utføre. Kun et fåtall, 8 personer, nevnte gratis inngang som grunn for å søke crew første gangen.

Etter at man har prøvd crewtilværelsen et år har det også dukket opp andre grunner enn de nevnt over for å søke igjen. av disse 53 nevner 38 det sosiale miljøet rundt crew som grunn for å komme igjen. Det betyr at man har truffet på interessante mennesker i crew som man gjerne vil møte igjen til neste år. Det viser seg også når vi spør etter hva som er det beste med TG. Der sier 41 personer at andre crewmedlemmer er det beste med å være crew. Det stemmer godt med mitt syn - jeg kommer igjen og igjen fordi jeg har det ufattelig morsomt sammen med resten av crew. Det samme gjør 41 andre - de søker igjen til TG07.

Det viktigste her at hele 35 av 53 sier at det å være crew gir en helt annen opplevelse av TG. Som crew får man se hvor mye arbeid som ligger bak selve arrangementet. Samtidig får man et litt ryddigere forhold til søvn slik at man gjerne husker mer av selve arrangementet i etterkant. Dette pluss en god del andre grunner gjør at 42 personer ikke kan tenke seg å gå tilbake som deltakere igjen.

Så, tilbake til det viktige: Hvorfor skal DU søke crew?

De materielle godene

 • Crewgenser
 • Crewbadge
 • Crewkopp
 • Samme goodiebagen som deltakerne får
 • Tilgang til egne soverom for crew
 • En plass i et eget crewområde hvor det erfaringsmessig har vært litt bedre plass enn på deltakerrekkene.
 • Tilgang til CrewCare hvor det blir servert ordentlig mat som kylling og ris, pannemix, brød og lignende. I tillegg hender det at de ordner en overraskelse eller to.

Hvis ikke teksten over og de materielle godene har overbevist deg helt deg om at crew er noe for deg kan du ta en titt på crewbeskrivelsene. Her finner du en oversikt over alle crewene og hva de gjør. Hvis du fortsatt tviler kan du gjerne ta kontakt med meg via co at gathering dot org for å få svar på de spørsmålene du måtte ha.

Til de som nå er i ferd med å løpe over til http://wannabe.gathering.org; husk å lese Informasjon for søkere nøye!

Sitater fra crew

Følgende sitater kom inn fra spørreundersøkelsen på spørsmål om det var noe man ville si til nye søkere:

"Gled dere, dette er et fantastisk arrangement og en fantastisk gjeng! Det er mye jobb og mye slit, men husk at mange setter stor pris på alt du gjør for at nettopp de skal få en uforglemmelig påske."

"Husk å bli kjent med folk, det er det beste du får med deg fra TG!"

"Heller send en søknad isteden for å la være og tro at "nei, jeg kommer ikke inn allikevel." Ja, noen crew kan være veldig eksklusive, men andre crew hender søker etter crewmedlemmer lenge etter at søknadsfristen har gått ut. Som en av de som har hatt jobben med å plukke ut søkere, høerer jeg alt for ofte fra folk som sikkert ville ha gjort en kjempejobb, på partyet etter etter partyet, at de tenkte å søke men at det er bare de få invidde eller bekjente av invidde som får plass allikevel."

"Tg blir ikke ødelagt selv om man jobber en del av døgnet. Det blir bare forskjellig. TG-feelingen forsvinner _ikke_."

"Liker du backstage-pass? Elsker du å se bak kulissene? Bli med og se hva som egentlig ligger bak The Gathering. I mer enn ti år har vi gjort det umulige! Bli med du og! The impossible we do at once. Miracles may take a little longer"

"Du kommer IKKE til å angre, og du kommer aldri til å slutte. Du blir crew for life! :D"

"Ta skrittet ut i dag, bli med på noe totalt annerledes i påsken. Alle andre drar på påskeferie, ut på fjellet, til hytta med familie. Her er vi en egen sammensveiset familie som har vår egen hytte i et stort skip i Hamar hvor vi feirer påsken på en måte som gjør inntrykk på 4500 ungdommer fra hele Norge. Vær med på å gjør et inntrykk"

Snakk om inspirerende kommentarer!

Frode Sandholtbråten
crewombud, The Gathering 2007
co at gathering dot org

Copyright (c) 1996-2007 KANDU and contributors

Design by: PAL/Offence/A (Flott altsaa)

The Gathering is a registered trademark by KANDU

Jump to content
Content managed by the Etomite Content Management System.