Freestyle music

Hopp rett til reglene

Formålet med konkurransen er å lage et musikkspor, uten begrensninger i bruk av verktøy. Alle musikksjangre er velkommen og vil bli behandlet likt.

Tidligere vinnere

Her er vinnerne fra de siste ti ni årene:

Regler

 1. Innlevering

  Bidrag til konkurransen skal leveres gjennom det web-baserte compo-systemet.

  Hvis du har lyst til å gjøre oss ekstra glade laster du opp et zip- eller rar-arkiv som inneholder både selve låta, samt en kort tekstfil med informasjon om låta (artist, låttittel og eventuell annen informasjon) i tillegg til kontaktinformasjon.

 2. Forhåndsutvelgelse

  En jury vil velge ut maksimalt 10 av de påmeldte bidragene. Disse bidragene vil bli avspilt under visningen for konkurransen, og være med i avstemningen som avgjør plassering i konkurransen. Juryens avgjørelse er endelig, og kan ikke påklages.

  Det vil ikke være mulig å stemme på bidrag som ikke blir plukket ut.

 3. Kåring av en vinner

  Vinneren vil bli kåret med en kombinasjon av stemmer fra publikum og jury-stemmer. Publikums stemmer vil utgjøre 67% av den endelige poengsummen for bidragene, jury-stemmene vil telle 33%.

 4. Tillatte lydformater

  • MP3
  • Ogg Vorbis (.ogg)

  Bidrag levert i andre lydformater vil ikke bli godtatt, og vil føre til diskvalifikasjon.

  Gjør deg selv og alle andre en tjeneste, og bruk en bra enkoder med høy bitrate under enkodingen. Låta di vil høres bedre ut når den blir spilt, så ikke vær gjerrig. Husk også å tagge filene dine skikkelig!

 5. Bruk av opphavsrettslig beskyttet innhold

  Bruk av opphavsrettslig beskyttet innhold uten eksplisitt tillatelse fra rettighetshaver er ikke tillatt. Alle deltakere må være forberedt på å kunne dokumentere at de har bruksrett for samples brukt i bidraget. Hvis tilfredsstillende dokumentasjon ikke kan fremskaffes kan bidrag bli diskvalifisert.

  Hvis du er i tvil er det bedre å spørre oss før du leverer inn bidraget enn å bli diskvalifisert etter at du har levert.

 6. Maksimal lengde

  4 minutter. Bidrag som varer vesentlig lenger enn fire minutter vil bli diskvalifisert. Bidrag som varer "litt" mer enn fire minutter vil bli klippet slik at de er akkurat fire minutter langer.

 7. Antall bidrag per deltaker

  Du kan ikke delta med mer enn ett bidrag. Det er lov til å være flere om ett bidrag, men da kan ikke de som samarbeider levere individuelle bidrag i tillegg til dette.

 8. Generelle regler

  De Overordnede reglene for de kreative konkurransene på the Gathering 2010 gjelder for denne konkurransen.

Kom i gang

Musikkprogramvare er gjerne dyrt, og det er ikke mange gratis sequencere tilgjengelig. Vårt råd er at du kjøper en utgave av musikkbladet Computer Music, som har en cover-disk med masse programvare inkludert hver måned. Der finner du både en sequencer og flere instrumenter og effekt-plugins.

Gratis eller billige plugins (VST)

Verktøy

 • winLAME - grafisk frontend for LAME-enkoderen (mp3).
 • OggDropXPd - drag and drop Ogg Vorbis-enkoder.
 • Audacity - gratis lydredigeringsprogram for Windows, Mac og Linux.