Freestyle video

Hopp rett til reglene

Har du noe som beveger seg, men som ikke passer i noen av de andre konkurransene?

Denne konkurransen er til for omtrent hva som helst som er mulig å presentere som en video. Musikkvideoer, animasjoner (både i to og tre dimensjoner), machinima eller hjemmelagde kortfilmer. Hvis det er mulig å vise på storskjermen, og verdt å vise frem, da passer det i denne konkurransen.

Noen favoritter fra tidligere år

Det har kommet mye bra i forløperene til Freestyle video i årene som har gått. Dette er noen av våre favoritter:

Regler

 1. Innlevering

  Bidrag til konkurransen skal registreres i det web-baserte compo-systemet, og kan også leveres gjennom samme system hvis mulig.

  Hvis du har lyst til å gjøre oss ekstra glade laster du opp et ZIP- eller RAR-arkiv som inneholder både selve bidraget, samt en kort tekstfil med informasjon om bidraget og kontaktinformasjon.

  Innlevering på fysiske media

  Fordi videofiler en tendens til å bli ganske store tillater vi innlevering på fysiske media. Hvis du ønsker å levere på denne måten, vennligst følg disse retningslinjene:

  • Før du leverer bidraget må du registrere det i det web-baserte compo-systemet.
  • Du kan så levere en CD eller DVD med bidraget ditt direkte til noen i Event:Creativia (du finner oss i den kreative loungen).
  • Pass på å merke plata tydelig med navnet ditt, navnet på bidraget og id-nummeret du får når du registrerer bidraget ditt i compo-systemet. Vi tar ikke noe ansvar for innleverte bidrag som ikke er merket tydelig.
  • Vær oppmerksom på at selv om du får lov til å levere på DVD-plater så skal videofila fremdeles være i et av de tillatte formatene for konkurransen. Vi kommer ikke til å rippe DVDen og konvertere til en videofil for deg.

  Tillatte formater

  Video

  For demoer som kjører på plattformer utover det som er tillatt i demo-konkurransen, animasjoner og videoer.

  • XviD/DivX (.avi)
  • MPEG2 (.mpg/.m2v)
  • H.264 (.m4v/.mp4)
  • Theora (.ogg/.ogm/.ogv)

  Ønsket innhold

  Dette er ikke en hjemmevideo-konkurranse, og derfor er det noen restriksjoner på hva vi ønsker av bidrag. Mer spesifikt må bidraget ditt enten være generert av en eller flere datamaskiner, vise en datamaskin eller annen elektronikk som gjør noe kult eller på annen måte være relevent for the Gathering eller datamaskiner som subkultur. Alternativt kan det være virkelig morsomt. Noen gode eksempler på hva vi vil ha er:

  • Rendrede eller på annen måte data-genererte animasjoner
  • Stop motion-animasjoner
  • Godt produserte kortfilmer eller musikkvideoer.

  Uønsket innhold

  Her er noen eksempler på bidrag vi ikke ønsker oss:

  • Jackass-kloner
  • Frag- eller stunt-filmer
  • Rene videoopptak (med mindre det er enten veldig morsomt eller veldig relevant)

  I tillegg til dette vil vi ikke vise materiale som vi mener er støtende eller upassende for visning på the Gathering. Bruk sunn fornuft!

 2. Forhåndsutvelgelse

  En jury vil velge ut maksimalt 10 av de innleverte bidragene. Disse bidragene vil bli avspilt under under konkurransevisningen, og være med i avstemningen som avgjør plassering i konkurransen. Juryens avgjørelse er endelig, og kan ikke påklages.

  Det vil ikke være mulig å stemme på bidrag som ikke blir plukket ut for visning.

 3. Kåring av en vinner

  Vinneren vil bli kåret med en kombinasjon av stemmer fra publikum og jury-stemmer. Publikums stemmer vil utgjøre 67% av den endelige poengsummen for bidragene, jury-stemmene vil telle 33%.

 4. Bruk av opphavsrettslig beskyttet innhold

  Bruk av opphavsrettslig beskyttet innhold uten eksplisitt tillatelse fra rettighetshaver er ikke tillatt. Dette gjelder også for soundtrack. Alle deltakere må være forberedt på å kunne dokumentere at de har bruksrett for samples brukt i bidraget. Hvis tilfredsstillende dokumentasjon ikke kan fremskaffes kan bidrag bli diskvalifisert.

  Hvis du er i tvil er det bedre å spørre oss før du leverer inn bidraget enn å bli diskvalifisert etter at du har levert.

 5. Maksimal lengde

  Fire (4) minutter. Hvis vi mener at et bidrag er eksepsjonelt bra kan vi velge å se bort fra denne begrensingen.

 6. Minimum antall bidrag for å gjennomføre konkurransen

  Konkurransen vil bli avholdt hvis vi får 3 eller flere gode bidrag.

 7. Overordnede regler

  De overordnede reglene for de kreative konkurransene på the Gathering 2010 gjelder for denne konkurransen.