Game Development Compo

med NGA Hype Award

Verden trenger nye, morsomme spill å spille. Har du den neste store ideen, og evnen til å sette den ut i live?

Offisiell konkurransepartner

Norwegian Game Awards (NGA) er en landsdekkende spillkonkurranse for studenter som går hvert år. I år vil Game Development-compoen på TG være en del av NGA. Bidrag levert i denne konkurransen vil også konkurrere i NGAs store finale senere på året. Dette gir deg muligheten til å vinne flere premier, og få mer oppmerksomhet om spillet ditt.

Regler

 1. Hvordan delta
  • Lever en spillbar versjon av spillet ditt på TG via det web-baserte compo-systemet.
  • Bidraget skal leveres i et ZIP- eller RAR-arkiv som inneholder selve spillet, alle tilhørende datafiler og alle nødvendige bibliotek (DLL-filer) som trengs for å kunne kjøre spillet.
  • Husk å teste at spillet ditt fungerer på andre maskiner enn de det ble utviklet på. Legg med en README-fil som detaljert beskriver hvordan vi kan kjøre spillet på en vilkårlig maskin. Ikke anta at vi har noen ustandard biblioteker eller software installert.
  • Under konkurransen kan du bli bedt om å komme opp på scenen og vise frem spillet ditt til publikum mens du forteller og forklarer i 2-10 minutter. Dersom mange spill deltar vil juryen velge ut hvilke spill som får anledning til å presentere seg (se punkt 5). Husk å oppgi et telefonnummer som du kan kontaktes på under arrangementet dersom arrangørene trenger å få tak i deg i forbindelse med forberedelse av presentasjonen din.
  • Dersom du ønsker det kan du også levere en powerpoint (.ppt eller .pptx) eller PDF-fil i ZIP/RAR-arkivet ditt som du kan bruke under presentasjonen din i tillegg til å vise spillet.
 2. Kåring av vinner

  Vinneren av konkurransen og NGA's Hype Award er den som klarer å skape den største "hypen" rundt sitt spill ved å få flest stemmer fra publikum og jury etter avholdt presentasjon. Det gis også premier til 2. og 3. plass (se Premier).

  Vinneren vil bli kåret med en kombinasjon av stemmer fra publikum og jury-stemmer. Publikums stemmer vil utgjøre 67% av den endelige poengsummen for bidragene, jury-stemmene vil telle 33%.

  Mot normalt på TG vil ikke deltakerene kunne laste ned spillet etter konkurransen og vurdere spillet ditt; man stemmer kun basert på inntrykket man får av presentasjonen.

 3. Videre deltakelse i NGA

  Spillet ditt vil ikke bli spredt til publikum av TG. Du har anledning til å levere en ny, oppdatert versjon av spillet til NGA før NGA-finalen. Dersom du ikke leverer noen ny versjon vil den versjonen du leverte under TG automatisk delta i NGA.

  Merk: Spillet ditt kan bli diskvalifisert fra å delta i NGA-finalen hvis laget eller bidraget ikke følger NGAs regler. For eksempel kreves det at lag som deltar i NGA-finalen består av 50% studenter, mens dette er ikke et krav for NGA Hype-konkurransen på The Gathering 2010.

 4. Tillatte platformer

  • Windows
  • Linux
  • Java
  • .Net
  • XNA
  • Flash
  • Silverlight
  • Alle mulige portable enheter som f.eks. mobiltelefoner, Gameboy Advance etc. (her må du selv ta med nødvendig utstyr for å demonstrere spillet for oss)

 5. Forhåndsutvelgelse

  En jury vil velge ut opp til ti (10) bidrag som vil bli demonstrert for publikum, og delta i konkurransen.

  For å forsikre deg om at juryen kan verdsette spillet ditt fullt ut bør du lage en liten brukerveiledning. Denne bør forklare spillets konsept og mål, i tillegg til informasjon om hvordan man kontrollerer det.

  Bidrag som ikke blir plukket ut kan ikke stemmes på.

 6. Størrelsesbegrensning

  350 MB i kjørbar/installert form. 

  Alle datafiler og bibliotek som er nødvendig for å kjøre demoen teller med når spillet skal vurderes opp mot denne grensen. Pre-installerte standardbibliotek som for eksempel DirectX teller naturligvis ikke med.

 7. Generelle regler
  De generelle reglene for de kreative konkurransene på The Gathering 2010 gjelder også for denne konkurransen, der ikke annet er spesifisert her.

  Merk: I denne konkurransen gis det et unntak fra regelen om at bidraget ikke skal være tidligere utgitt: Bidraget kan ha vært tidligere utgitt i sin helhet så lenge dette skjedde etter 1. juni 2009. Bidraget kan altså ikke ha deltatt på TG eller NGA tidligere.

Innleveringsfrister

Innleveringsfristen er ikke endelig fastsatt, men det vil bli i løpet av The Gathering-arrangementet (31. mars til 4. april).

Konkurranseshow

Konkurransen avholdes fra hovedscenen i Vikingskipet lørdag 3. april. Endelig tidspunkt er ikke fastsatt.

Premier

 1. plass: 10 000 NOK (NGA Hype Award)
 2. plass: 5 000 NOK
 3. plass: 2 500 NOK

Se den komplette premielisten for info om premiene i alle de kreative konkurransene

Hjelp og spørsmål

Har du spørsmål eller trenger hjelp angående konkurransen kan du: