Kreative Seminarer

Hvert år inviterer The Gathering talentfulle personer til å holde foredrag og dele noen av sine hemmeligheter. Foredragene er et perfekt sted å starte hvis du vil lære en ny kreativ måte å bruke datamaskinen på, eller lære noen nye triks hvis du allerede er i scenen. Etter seminarene kan du bli i Creative Lounge for å få videre oppfølging av Mentorene. Vi håper at du i løpet av partyet har noe klart å levere i årets Konkurranser.

Gjestepresentasjoner

Campus Informatica - en 3D web løsning

Når: Thursday 14:00-14:30
Hvor: Creative Lounge
Av: Morten Daehlen

Institutt for informatikk ved Universtetet i Oslo presenterer første offisielle versjon av den virtuelle versjonen av instituttet. Besøk Campus Informatica og få et inntrykk av utdanningen ved Institutt for informatikk. Du finner også litt underholdning!

“Simuleringer, kaos og sex – miniforedrag om hvordan simuleringer kan brukes til å forstå verden”

Når: Friday 14:00-14:30
Hvor: Creative Lounge
Av: Roger Antonsen og Jan Dyre Bjerknes

I dette miniforedraget tar vi for oss hvordan lokale regler skaper globale fenomener og hvordan noe som i utgangspunktet er uforståelig kan bli forståelig ved hjelp av simuleringer. Vi vil f.eks. snakke om spredning av virus,den berømte samleiegrafen, flokkdynamikk, hvordan naturen skaper vakre mønstre seg selv og hvordan lokalt kaos kan gi opphav til global orden. Kom å få en smakebit av visuell og overraskende forskning.

Kort om foredragsholderne:

Jan Dyre Bjerknes fullførte sin doktorgrad på temaet robotsvermer i Bristol Robotics Laboratory 2010. Han har bakgrunn fra vitenskapsfilosofi og lingvistikk og er spesielt interessert i reduksjon og emergens i komplekse systemer og hvordan egenskaper i slike systemer kan bli modellert og analysert.

Programmering

Programming 101

Når: Onsdag 20:00 - 21:30
Hvor: Creative Lounge
Av: Anders Bondehagen aka pingo
Nivå: Nybegynner
Verktøy brukt:
 • JavaScript i en nettleser
 • fScript

Har du lyst til å lage spill, demoer eller nyttige programmer for PC og web? Hvorfor ikke bruke påsken på å lære programmering i et inspirerende miljø?

I dette seminaret vil Anders Bondehagen gi deg en kickstart på grunnleggende programmering i JavaScript. Prinsippene du lærer i JavaScript vil kunne brukes i de fleste andre programmeringsspråk, så dette er et veldig bra sted å starte uansett hva slags programmer du vil lage senere.

Bli kjent med variabler, if-tester, løkker og funksjoner - selve essensen i et hvilket som helst dataprogram. Mentorene i Creative Lounge vil gladelig hjelpe deg igjennom hele partyet slik at du kan lære nok til å delta i en av årets konkurranser.

Pass på å bruke tiden din på TG til å trene på det du lærer her, og bli med videre på "3D programming for beginners" på torsdag!

3D programming for beginners

Når: Torsdag 18:00 - 19:30
Hvor: Creative Lounge (starter på hovedscenen)
Av: Anders Lassen aka Duckers^Outracks
Nivå: Nybegynner
Verktøy brukt:
 • fScript / JavaScript
 • 3DS MAX
 • Photoshop

Kan du grunnleggende programmering, og ønsker å ta skrittet ut i 3D-grafikk for å kunne lage demoer eller spill? Dette seminaret lærer deg grunnleggende 3D-grafikk ved hjelp av et veldig nybegynnervennlig utviklingsmijø kalt fScript. fScript er JavaScript-basert og lar deg lage demoer og spill selv med veldig lite erfaring og gir raske resultater. Det du lærer her vil du få bruk for når du senere bytter til andre språk og APIer som OpenGL og Direct3D.

Få brukt programmeringskunnskapen din sammen med 3D-objekter, kameraer, teksturer og lyslegging. Med god innsats kan du lære nok i løpet av TG til å kunne lage ditt første bidrag i Demo, Fast Intro eller Game Development-konkurransen allerede i år!

For absolutte nybegynnere i programmering anbefales det å besøke "Programming 101"-seminaret på onsdag først.

Shader programming

Når: Fredag 18:15 - 19:45
Hvor: Creative Lounge (starts at main stage)
Av: Petri Wilhelmsen aka Digitalerr0r^Dark Codex Crew
Nivå: Avansert
Verktøy brukt:
 • C++
 • DirectX / HLSL

Petri fra demogruppen Dark Codex Crew lærer deg noen tøffe ninjatriks som du kan gjøre med GPUen din. Lær hvordan du oppnår barske effekter og åpner opp for nye muligheter i sanntid ved hjelp av shadere.

Dette seminaret passer bra for alle med en del erfaring i grafikkprogrammering.

Music in 4 kilobytes

Når: Fredag 15:30 - 16:30
Hvor: Creative Lounge
Av: Jake Taylor aka Ferris^Youth Uprising
Nivå: Avansert
Verktøy brukt:
 • C++
 • Assembler

Den unge demoscenestjernen Jake Taylor (aka Ferris fra Youth Uprising) flyr inn fra USA for å oppleve TG og for å holde denne spennende studio-seansen. Han vil avsløre noe av den svarte magien han brukte for å klemme inn 3 minutter med lyd og bilde av høy kvalitet i 4k-introen som vant Assembly 2009. Han vil spesielt snakke om sin 4k synthesizer som gjorde det mulig å generere et soundtrack til introen fra bar et par hundre bytes.

Studio-seansen vil bestå av en 45 minutters presentasjon fulgt av en spørsmålsrunde. Du vil også sannsynligvis få se noen 4k-introer på storskjermen. Få ogs med deg "Legendary Intros"-showet på hvoedscenen tidligere på kvelden!

Dette seminaret vil definitivt være et bra sted å plukke opp noen triks å bruke i 4k/64k intro compoen. Men vær advart at du ved å delta risikerer å bli kraftig eid i år av våre unge amerikanske venner :)

Grafikk

Photoshop speedpaint session

Når: Torsdag 14:30 - 16:00
Hvor: Creative Lounge
Av: Wictoria Nordgård aka wic
Nivå: Nybegynner
Verktøy brukt:
 • Photoshop
 • Wacom

Fjorårets Freestyle Graphics-vinner Wictoria Nordgård skal tegne et speed paint-bilde fra bunnen av på storskjermen i Creative Lounge. Dette er en fin mulighet for å lære nye tegneteknikker eller bare la deg insipirere av Wictorias enorme tegnetalent med Wacomen.

Wictoria vil forklare teknikkene hun bruker og hvilke vurderinger hun gjør mens hun lager tegningen. Du kan også stille spørsmål underveis. Vi anbefaler at du bruker denne muligheten!

Under og etter speed paint-seansen vil det være grafikkmentorer i Creative Lounge som kan hjelpe deg på ditt eget nivå. Du kan gjerne ta med deg en laptop i Loungen eller booke en av maskinene som står der i helpdesken.

3D modelling studio session

Når: Fredag 13:00 - 14:00
Hvor: Creative Lounge
Av: Mathias Leangen aka cyasuey
Nivå: Videregående
Verktøy brukt:
 • Maya

I fjor ga Mathias oss en sniktitt på tidlige arbeidssadier av karakterene han jobber på for spillet kalt Evil Junior. Nå er han tilbake med en spennende lineup av ferdige karakterer. Ryktene vil ha det til at en gameplaydemo av spillet er under utarbeidelse for årets Game Development Compo.

I dette seminaret vil Mathias lære deg litt grunnleggende 3D-modellering og vise arbeidsflyten sin for å lage spillkarakterer. Mathias er også en grafikkmentor, og vil være tilgjengelig til å svare på spørsmål i Creative Lounge igjennom hele partyet.

Grunnleggende kjennskap til Maya eller andre 3D-programmer er anbefalte forkunnskaper.

Musikk

Studio session 1 with Flipside and Kaktusen
Basic music production

Når: Torsdag 16:15 - 17:30
Hvor: Creative Lounge
Av: Alex Odden aka Flipside & Magnus Sørlie aka Kaktusen
Nivå: Nybegynner
Verktøy brukt:
 • Forskjellig

Demoscenens musikkveteraner Flipside og Kaktusen vil holde to studio-seanser hvor de viser deg hvordan du kan bruke programvare for musikkproduksjon til å lage din egen musikk.

Denne første studio-seansen er myntet på nybegynnere med lite erfaring i musikkproduksjon.

Hovedtema er grunnleggende bruk av synthesizere, samplere og sequencere. Deltakerne oppfordres til å stille spørsmål om det er noe spesielt de lurer på.

Studio session 2 with Flipside and Kaktusen
(Tema kommer)

Når: Fredag 16:15 - 17:30
Hvor: Creative Lounge
Av: Alex Odden aka Flipside & Magnus Sørlie aka Kaktusen
Nivå: Avansert
Verktøy brukt:
 • Forskjellig

Demoscenens musikkveteraner Flipside og Kaktusen vil holde to studio-seanser hvor de viser deg hvordan du kan bruke programvare for musikkproduksjon til å lage din egen musikk.

Denne studio-seansen dekker mer avanserte evner og effekter og er anbefalt for deltakere med grunnleggende erfaring i musikkproduksjon eller mer.

Tema for seansen er ikke bestemt enda - kommer snart!