Miljøet

The Gathering for miljøet!

På TG ønsker vi også å vise respekt for planeten vår, og har i den anledning gjort en rekke grep for å markere dette.

Blant andre kan vi tilby foredrag fra Bellona om Ecowarriors. TG Marketplace vil være arenaen for kjøp, salg og gjenbruk av alskens ting. Knut Jørgen Røed Ødegaard og Marit Sandstad kommer og forteller om hvor planeten vår kommer fra, hva som startet det hele, og hvorfor vi i det hele tatt er her i år. Ta et dykk ned i astrofysikk, teoretisk fysikk og astronomi på TG, og forstå vårt opphav.

Samtidig jobber Recycle med å samle inn dine tomflasker. Enorme mengder plastikk går til gjenbruk takket være den flotte innsatsen til Recycle crewet. Det frivillige crewet på The Gathering vil i år, som i fjor, gjøre en ekstra innsats for å plukke søppel og holde arenaen vår ren og ryddig. Vi håper at nettopp du gjør ditt for miljøet, både inne på TG, og for resten av verden utenfor.

Bellona Climate Wars 2010

På fredag i Vikingskipet er det Bellonas tur til å erobre hovedscenen i hallen. Still opp foran scenen og få med deg når Bellona anmelder årets utgave av spillet som fortsatt preges av stormaktskamp og skjulte agendaer. Alt er lov og alt er på spill. Strategi, teknologi og en horde av ecowarriors er eneste mulighet for å vinne kampen. No cheatcodes. No savegames – No Second Chances.

Knut Jørgen Røed Ødegaard og Marit Sandstad

Disse to kloke hodene kommer for å holde hver sin presentasjon for oss i år. Hovedscenen er arenaen når disse fantastiske foredragene med lyd, lys bilde og eksplosjoner skal forklare hvor verden kommer fra, hvor den er på vei, og hva som skjer med stjerner i pensjonsalderen.  Som sagt. Opplev Universets voldsomste smell, snurrende stjernelik som er så magnetiske at de griller atmosfæren og sorte hull som slurper i seg nabostjerner. Alt dette på TG 2010.

TG Marketplace – Arenaen for gjenbruk!

Partyshop er – i år som tidligere år – på TG og selger alt mulig du måtte ha behov for i løpet av  påsken. Nytt av året er at du også kan selge(!) til Partyshop. Vant du akkurat noen kule greier i en compo, som du egentlig ikke trenger? Tok du uheldigvis med deg en lenestol for mye på TG? Fikk du bare plass til 2 av de 3 datamaskinene dine på bordet? Trengte du ny skjerm fordi den gamle tar opp for mye av dybden på bordplassen din? Frykt ikke. I år trenger du ikke kaste tingene dine.

Møt opp hos Partyshop i løpet av dagen, og presenter dine salgbare eiendeler til Party-Svein. Kriteriet er at han synes det er salgbart. Denne kremmeren tar imot alt mulig så lenge det egner seg for videresalg via TGs Hovedscene. Fyll opp din egen lommebok igjen, finaniser den neste hamburgeren, og støtt miljøet samtidig!

Foto: Forsidebilde fra National Geographic Stock / Ralph L.Hopkins / WWF