Kreativ

VIKTIG: ALLE BIDRAG LASTES OPP TIL:

http://compo.tg11.gathering.org

Konkurransebidrag fra tidligere år

Siden 1992 har The Gathering vært en arena for prestisjefylte demoscene-konkurranser og et møtested for kreative mennesker fra hele verden. I 2011 vil The Gathering videreføre denne tradisjonen med et bredt utvalg av kreative konkurranser, seminarer og sosiale hendelser for alle som vil bruke datamaskinen til noe kreativt.

Mesteparten av denne aktiviteten vil foregå i og omkring vår Kreative Lounge, hvor de som har fått innvilket kreativ-billetter vil dele en atmosfære av kreativitet, erfaringsutveksling og selvsagt litt vennlig konkurranse. Timeplanen for seminarene vil offentliggjøres i god tid før TG starter, og det er verdt å få med seg at alle seminarer er åpne for alle deltakere, uansett hva slags billett du har eller hvor du sitter.

Demoscenen

Hvis du ikke har hørt om demoscenen før, så er The Gathering 2011 en perfekt anledning til å få gjort noe med det. Med sine røtter trygt plantet i miljøet rundt 80-tallets spill-pirater begynte demoer som små "signaturer" som ble vist før et cracket spill startet opp. Det tok ikke lang tid før disse introduksjonene utviklet seg til en egen kunstform, og dataparties begynte å arrangere konkurranser hvor de mest imponerende presentasjonene ble kåret:

 

Rupture, fra demogruppen ASD. Vinner av demokonkurransen på TG09

I takt med den økende kompleksiteten og lengden på demoer, dukket det opp dyktige grafikere og musikere som brynte seg på hverandre i egne konkurranser på dataparties. Etterhvert som disse partyene begynte å appellere mer til "mannen i gata" begynte man å se bidrag fra folk som aldri hadde hørt om demoscenen; de ønsket bare å få vist bidragene sine foran et stort publikum, med storskjerm og kraftig lydanlegg. La oss få understreke dette: Du trenger altså ikke være medlem av noe hemmelig demoscene-brorskap for å delta i konkurransene på The Gathering. Vi vil likevel sterkt oppfordre deg til å bli kjent med noen av ringrevene i vår Kreative Lounge. Her kan du plukke opp et triks eller to, og kanskje blir du også fristet til å delta på noen av de mange demopartyene som arrangeres hvert år?

Du er herved invitert!

Den tradisjonelle måten å invitere til et demoparty på, er å slippe en invitasjonsdemo. Invitiasjonsdemoer lages akkurat som vanlige demoer, men de har til hensikt å invitere folk til et spesifikt party. For å nå det ønskede publikummet slippes gjerne slike invitasjoner på et demoparty hvor det allerede befinner seg mange potensielle deltakere. The Gathering er intet unntak, og derfor slapp vi vår invitasjon på Kindergarden 2010.

Heldigvis har vi i dag den vidunderlige verdensvevens teknologi, som lar oss dele invitasjonen med de som ikke var på Kindergarden. Vi oppfordrer alle til å nyte invitasjonsdemoen, og vi håper den får deg i det rette humøret før årets TG. Vi oppfordrer deg også til å lese resten av stoffet på Kreativ-avdelingen av nettsidene våre, og ikke minst til å stille spørsmål på forumet dersom du lurer på noe.

 
twitter • facebook • forums
x