Han er bassen!

Foto: Vetle Halvorsen
Kaktusen sto bak musikken som vant Fast Remix, Freestyle Music og laget musikken til PlayPsyCos "We Crave Sustenance". Han elsker det han driver med!

- Jeg gjør bare mitt beste, jeg liker å være her og trives med compoene, forteller Magnus Sørlie etter endt premieseremoni.

I TG-sammenheng er Magnus Sørlie best kjent under nicket Kaktusen eller Miu, i år som i fjor og i 2009 var han å finne i creative-loungen som mentor.

- Jeg begynte jo på TG - eller, jeg begynte jo før TG, men første gang jeg kom på TG i 2001 - det var da jeg skjønte det var et sted der det faktisk går an å vise frem det du har gjort da.
- Det var et miljø for det. Det var likesinnede og det var liksom ikke bare jeg som satt i hjørnet, på PCen til fattern i stua og drev med det her.
- Det var en hel verden med folk som drev med det her.

Satset på lyd og musikk etter TG

- Det stimulerte videre, til slutt tok jeg lydutdannelse og har jobbet som profesjonell, med masse profilerte skuespillere og film, tv, Pokémon, Byggmester Bob, Buzz til Playstation 3, sånne ting.
- Jeg har vært innom veldig mye og nå fokuserer jeg mer på musikken og det er derfor jeg tror det går bra her...
- For jeg er super-supernørd og jeg elsker det jeg driver med!
- Jeg digger å lese om dritteite ting som er bitte-bitte-små detaljer om hvordan hvordan lyd fungerer og lyddesign i film og hele pakka - det er hele greia som tiltrekker meg.

I de kreative konkurransene har det gått bra for ham fra dag én.

- Det var litt morsomt, for jeg vant jo det første året jeg var her.
- Det var da et samarbeid med meg og en som kalte seg "The wacko", vi leverte en låt sammen og vi vant da tracked music.
- Det var dritkult og det var litt derfor gnisten ble tent, jeg tenkte "det her går jo faktisk an å leve med".

Digger Fast Remix.

Er det en compo fremfor noen han mer enn gjerne snakker om er det, kanskje noe paradoksalt compoen med kortest deadline, Fast Remix.

- Fast remix digger jeg, fordi det pusher deg virkelig!
- Musikk er jo ofte først produksjon og idéfase og så har du en bearbeidingsfase og når du er i gang med den bearbeidingsfasen er på en måte moroa borte.
- Den beste delen med å lage musikk er produksjon og i fast remix er du bare i produksjon, fordi de må slås sammen.
- Du må bare "Smack, smack, smack, smack, smack"!
- Også hadde jeg gjort en del dubstep på forhånd, både med high quality-bidraget mitt og med demo-soundtracket, så fast remix gled egentlig bare rett på plass og var utrolig morsomt.
- Kult materiale å jobbe med var det òg. Det er viktig for oss musikere at vi får noe gøy å jobbe med òg, ikke bare ræl, sier han men understreker at fjorårets fast remix også var gøy å jobbe med.
- Fast Remix er dødsmorsomt!

Miu feat. Zaiah'Man - We are the bass (TG11 compo edit):

- Vil du så får du til!

Ti år etter sitt første TG er han imidlertid alt annet enn lei av å høre ny musikk, fra nye musikere.

- Aldri gi opp, fortsett, fortsett, fortsett, du trenger en laptop og pågangsmot, slår han fast.
- Har du lyst så får du det til, alle sier det hele tiden, "Følg drømmene dine så får du det til", men det er faen meg sant!
- Vil du så får du til, YouTube har så mye informasjon og tutorials, Google har, Amazon har bøker; det koster en hundrings for en dritgod bok.
- Bare oppsøk kunnskap og du får det til.
- Please, lag musikk, det er altid kult å høre nye folk, er hans oppfordring til deltagerne på TG som måtte være inspirerte til å prøve seg.

Men mye penger blir det ikke nødvendigvis av å lage musikk.

- Husk at bak hver låt er det en fattig artist, du blir ikke rik på dette, du må gjøre det for glede og ikke for penger.

Lyst på mer, hans seminar "Digital Music Production" er her.

 
twitter • facebook • forums
x