Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe

Demo

Numb res by Fairlight & CNCD - 2. plass i demo-konkurransen på The Gathering 2011.

Lag et eksekverbart program som viser grafikk i sanntid og lager lyd. Vis frem kombinasjonen av kunnskap om programmering, musikkproduksjon og grafikk.

Hva er en demo?

En demo kan best beskrives som en slags musikkvideo, generert i sanntid på samme måte som grafikken i et spill. Vanligvis et samarbeidsprosjekt som viser talenter og kunnskap for flere fagområder, laget av flere mennesker. Stilig grafikk og fantastisk kode synkronisert til fet musikk er det som kjennetegner en god demo.

En demo er et kjørbart program, i alle størrelser fra bare noen få bytes til flere titalls megabyte. Bruk av teknologi som DirectX og OpenGL gjør demoer til både en kunstform og en teknisk prestasjon.

Les mer om demoer på wikipedia

Regler

 1. Innlevering

  Bidrag til konkurransen skal leveres gjennom det web-baserte compo-systemet.

  Bidraget skal leveres i et Zip eller Rar-arkiv som inneholder selve demoen, alle datafiler og alle nødvendige bibliotek som trengs for å kunne kjøre demoen.

  Antall bidrag per deltaker

  I demokonkurransen tillater vi at man kan delta med flere bidrag enn ett hvis man ønsker det.

  Sære plattformer

  Hvis bidraget ditt er laget for andre plattformer enn de som nevnes i §3 må du kontakte Creativia så fort som mulig etter at du ankommer Vikingskipet, slik at vi kan bli enige om hva du må levere inn for at vi skal kunne vise bidraget ditt best mulig.

  Hvis du vet at bidraget ditt vil være vanskelig å få vist på en projektor (ingen DVI-tilkobling eller fornuftig emulator for Windows) så må du også sørge for å levere inn en video av demoen din. Vær oppmerksom på at vi fremdeles vil kreve å få demonstrert at demoen kjører på plattformen den er laget for, og at vi skal ha binærfilene slik at vi kan distribuere dem etter TG.

 2. Kåring av en vinner

  Vinneren vil bli kåret med en kombinasjon av stemmer fra publikum og jury-stemmer. Publikums stemmer vil utgjøre 67% av den endelige poengsummen for bidragene, jury-stemmene vil telle 33%.

 3. Tillatte plattformer

  • Windows (Windows7 eller Windows XP)
  • Linux (Ubuntu)
  • Mac (OS X)
  • Amiga (kjøres i emulator)
  • Atari (kjøres i emulator)
  • Gameboy Advance (kjøres i emulator)
  • C64 (kjøres i emulator)
  • Flash
  • Silverlight
  • .Net 4.0
  • Java (SE 6, Update 23)
  • HTML5/JavaScript, med eller uten WebGL

  Grafikkort og windows-versjoner

  Demoen din bør fungere både på ATI- og Nvidia-gpuer. Hvis du har en preferanse for hvilken familie du ønsker demoen din vist på kan du oppgi det i nfo-fila og kommentarfeltet i composystemet.

  Compo-maskinene vil bli satt med Windows 7 som standard, men vi kan ordne XP-installasjoner hvis det er nødvendig. Spesifiser dette tydelig i nfo-fila og kommentarfeltet i composystemet.

  Konfigurasjon av emulatorer

  For bidrag som skal kjøres i emulator tillater vi at du kommer med egne konfigurasjonsfiler for emulatoren. Det vil imidlertid være oss som bestemmer hvilke innstillinger som blir brukt når demoen vises. Dette er for å sørge for at innstillingene reflekterer faktisk hardware (nei, vi kommer ikke til å la deg sette opp en Amiga500 med klokkefrekvens på 8GHz).

 4. Testing på compomaskinen

  Under partyet kan du gjerne komme til oss og få testet bidraget ditt på datamaskinen det vil bli vist på under compoen. Bidraget trenger ikke å være helt ferdig for å teste. Dette er for å sjekke at det virker som det skal på denne datamaskinen slik at du har god tid til å fikse dersom det skulle være problemer.

  Hvis du har en demo for en annen plattform enn Windows oppfordrer vi deg spesielt til å benytte deg av dette tilbudet slik at vi kan forsikre oss om at vi får vist bidraget ditt.

 5. Størrelsesbegrensning

  Ingen. Men husk at det ikke er noen unnskyldning for å ikke rydde i data-katalogen før du leverer inn bidraget. I tillegg vil vi minne om at data-filer fremdeles er kult.

 6. Maksimal lengde

  8 minutter (..men demoen din skal være seriøst bra for å rettferdiggjøre å være så lang.)

  Forsøk å holde et jevnt og godt underholdningsnivå gjennom hele demoen - husk at hundrevis av mennesker vil sitte og se på, og de begynner å kjede seg fort.

 7. Premier (i NOK)

  • 1. plass 25 000,-
  • 2. plass 12 000,-
  • 3. plass 6000,-
  • 4. plass 3000,-
  • 5. plass 1500,-
 8. Generelle regler

  De Overordnede reglene for de kreative konkurransene på the Gathering 2012 gjelder for denne konkurransen.