Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Composystem

Composystem

Her følger en kort guide til composystemet du som deltaker skal bruke for å levere og stemme på bidrag i de kreative konkurransene.

Composystemet finner du på: compo.tg12.gathering.org

Når du leverer inn ditt bidrag må du laste opp ett zip eller rar-arkiv som inneholder alle filene som kreves av compoen du deltar i. Vennligst les reglene for compoen du deltar i nøye, slik at du er sikker på at du ikke bryter noen av reglene.

Det er også fint om du navngir ditt arkiv i omtrent følgende format: Bidrag_av_Ditt_Navn.zip eller .rar. Eksempel; Vafler_Blant_Publikum-by-Ola-Compodeltager.rar. Du trenger ikke legge til navnet på compoen du deltar i, da vi allerede vet dette om du har valgt riktig område i composystemet.

Log in

Vanlige deltakere med en gyldig billett til The Gathering kan logge inn med sin Geekevents-konto. Om du er i crew, kan du logge inn med ditt brukernavn og passord fra Wannabe. Hvis du er her i egenskap av å være sponsor og derfor ikke har noen vanlig Geekevents-billett, vennligst henvend deg til Creative Helpdesk, så skal vi hjelpe deg.

Laste opp bidrag

I menyen, velg alternativet Upload an entry. Du vil bli presentert for ett skjema, der du kan registrere informasjon om ditt bidrag. I feltet merket Compo velger du den spesifike konkurransen du ønsker å delta i. I feltet merket Product title skriver du inn tittelen på ditt bidrag - vennligst velg ett navn som sier noe om innholdet i bidraget, og ikke "TG12 Compo Entry". I feltet merket Author skriver du inn ditt navn eller nick. Tittelen på ditt bidrag og navnet ditt vil bli vist på skjermen før og etter at det vises. I feltet merket Comment kan du fritt skrive inn en kommentar som også vil bli vist sammen med navnet på ditt bidrag og ditt navn - dette feltet er valgfritt, og det velger selv om du vil skrive noe her.

I feltet merket Comment for the organizers kan du legge inn eventuell informasjon som de som kjører konkurransene kan ha nytte av. Dette kan være ting som ditt telefonnummer i tillfelle du trenger å demonstrere hvordan noe fungerer, eller instrukser på hvordan ett bidrag bør vises eller presenteres. Dette feltet er valgfritt, så du trenger ikke legge inn noe informasjon her for å kunne levere.

Feltet Uploaded file er stedet der du laster opp filen med ditt bidrag. Bidrag skal leveres som zip eller rara rkiv som skal inneholde alle filer som trengs for at ditt bidrag skal godkjennes. Eksempelvis sier reglene i Freestyle Graphics at du må legge ved tre versjoner av ditt bidrag fra tidligere i prosessen - disse må inkluderes i arkivfilen for a bidrag skal kunne godkjennes. Les reglene for konkurranser du skal delta i nøye slik at du unngår å levere bidrag som ikke blir godkjent på grunn av mangler eller regelbrudd.

I noen av compoene er det to deadlines - en soft og en hard. Det dette betyr er at du må levere "noe" innen soft deadline utløper for å kunne delta i konkurransen. Du vil så ha anledning til å oppdatere ditt bidrag frem til hard deadline.

I feltet merket Screenshot kan du legge ved ett skjermbilde av ditt bidrag. Dette er spesiellt nyttig for at andre som skal stemme på ditt bidrag lettere vil kunne identifsere akkurat ditt blandt alle de andre bidragene.

Alle bidrag som blir vist vil bli lastet opp til og gjort tilgjengelige gjennom ftp.gathering.org umiddelbart etter konkurransen. Dette betyr at du ikke bør legge ved telefonnummer eller annen personlig informasjon med arkivet du laster opp. Bruk composystemet for å formidle slik informasjon til crew.

Når du er ferdig med å legge inn all nødvendig info, trykk på Go! og ditt bidrag vil bli registrert. Du er nå deltaker i en compo!

Mine bidrag

Under menyvalget My Entries vil du kunne se og redigere alle dine bidrag. Om du har glemt noe, eller bare vil oppdatere ditt bidrag med en ny og bedre versjon, kan du gjøre det her. Spesiellt i grafikkonkurransene er det viktig å huske å legge ved arbeidstegninger, ellers vil du risikere diskvalifikasjon. Du kan oppdatere ditt bidrag så mange ganger du vil frem til deadline. (Obs. menyvalget het tidligere Update entries)

I denne menyen kan du også se statusen til bidragene dine og eventuell feedback fra compoteamet.

"New" betyr at bidraget ditt er lastet opp, men ingenting er blitt gjort med det enda.
"Qualified"  betyr at bidraget ditt er godkjent og at vi vil vise det i compoen!
"Non-qualified" betyr at vi ikke kan vise alle bidragene, og at bidraget ditt dessverre ikke vil bli vist. Bedre lykke neste gang!
"Disqualified" betyr at du har brutt en eller flere regler for compoen. Vennligst les reglene en gang til.

Stemmegiving

Etter at compoen er vist på storskjermen, kan du se alle bidragene under menyvalget Voting, og du kan sette igang å stemme på din favoritt!