Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe

FAQ

Før The Gathering

 

På The Gathering

 

Crewet på The Gathering

 

Før The Gathering

Når blir The Gathering 2012 arrangert?

The Gathering blir arrangert i påskeferien. Dørene åpner onsdag 4. april 2012, klokken 09.00.
Nettet tas ned klokken 11, strømmen blir tatt 11.30. Alle må være ute av Vikingskipet før klokken 13.00.

Hvor blir The Gathering 2012 arrangert?

The Gathering 2012 blir arrangert i Vikingskipet på Hamar.
Adressen dit er Åkersvikvegen 1, 2321 Hamar.

Hva er GE

GE er en forkortelse for geekevents.org, selskapet som selger billetter på vegne av The Gathering.

Hvordan kjøper jeg billetter?

For å kunne kjøpe billetter til The Gathering 2012, må du registrere deg på Geekevents.org.
Hvis du allerede er registrert, kan du logge inn med ditt eksisterende brukernavn og passord.

Legg merke til de følgende, viktige datoene.

  • 1. desember 2011, Creative-billett, Creative No-seat-billett and Pro Gamer (NO SEAT) blir tilgjengelige gjennom geekevents.org
  • 1. desember 2011, kølotteriet for vanlige deltagerbilletter og foreigner-billetter bilr tilgjengelig på geekevents.org

Hvordan betaler jeg billettene?

Enten ved bruk av VISA eller Mastercard til å betale med en gang, eller du kan bruke giro/nettbank (KID-nummer).
Ved bruk av sistnevnte du betale så fort som mulig! Det tar flere dager med bankoverføring.

Hvordan kjøper jeg spesialbilletter?

Det er lagt ut spesialbilletter (progamer og creative billetter i tillegg til billetter for utenlandske deltakere).

Pro gamer: Tillater deg å delta i alle turneringer. Du kan ikke ta deg med en stasjonær PC, men laptop er i orden. Vær oppmerksom på at det IKKE er sitteplass inkludert! Det vil være maskiner som du kan spille på under turneringene. Spørsmål? game at gathering dot org

Creative: Akkurat som en vanlig billett, men du vil sitte i Creative Lounge, et eget område for kreative deltagere. Du må verifiseres av Creativia. Spørsmål? demo at gathering dot org

Creative no-seat ticket:
Dette er billetten for alle de kreative deltakerne som ikke ønsker å delta på hele TG, men som ønsker å delta i en konkurranse og/eller se våre spennede foredrag, eller til og med se ett eller flere av våre show. Denne billetten gir deg tilgang til alle fasilitetene på The Gathering, utenom et sete. Du kan ikke delta i spillkonkurranser med denne billetten. Denne billetten må òg verifiseres av Creativia

Foreigner: Alle deltakere fra andre land enn Norge kan søke for å få foreignerbillett, men du må bevise at du reiser fra utlandet.

Er billettene refunderbare?

Ja. Det er mulig å få refundert billetter fram til senest en måned før arrangementet, altså 4. mars. For refundering, ta kontakt med Geekevents på support at geekevents dot org.

Hvordan reserverer jeg plass?

Du reserverer plass med Geekevents, ytterligere detaljer finnes her.

  • 8. mars - plassreservasjon for de med 30+ billetter.
  • 10. mars - plassreservasjon for de med 20+ billetter.
  • 11. mars - plassreservasjon for de med 10+ billetter.
  • 12. mars - plassreservasjon for de med 5+ billetter.
  • 13. mars - plassreservasjon åpner for alle.
  • 21. mars - forhåndinnsjekk starter på Geekevents.org.

Hva slags billetter er tilgjengelige til The Gathering 2012 og når?

 PrisAvgiftTotalt
Creative-billett 800 38 838
Creative «no-seat»-billett 250 12 262
Deltaker 990 47 1037
Foreign participant 450 22 472
Pro gamer (uten plass) 800 38 838
Matbillett 400 19 419
Deltager (ikke inkludert medlemsskap i KANDU) - - -


1 - Creative-billett
Dersom du ønsker å følge dine kreative lyster ved å tilegne deg nye kunnskaper og møte inspirerende folk neste påske, er dette billetten for deg. Creative-billetten lar deg sitte i Creative Lounge. Creative Lounge er et område i Vikingskipet dedikert til kreative mennesker som musikere, grafikere, demokodere, gamedesignere og hardcore programmerere fra hele verden.

For å bestille denne billetten må du skrive en kort søknad der du forklarer hvorfor du ønsker en slik billett. Billetten krever ikke at du deltar i noen kreative konkurranser, men hovedmotivet ditt for å delta på The Gathering bør være kreative begivenheter som demoshow, seminarer og kreative konkurranser. Du kan også bestille denne billetten dersom du er ny til det kreative miljøet på TG, men ivrig etter å lære mer og møte nye folk. Du kan delta i alle konkurranser med denne billetten.

2 - Creative no-seat-billett
Dette er billetten for alle de kreative deltakerne som ikke ønsker å delta på hele TG, men som ønsker å delta i en konkurranse og/eller se våre spennede foredrag, eller til og med se ett eller flere av våre show. Denne billetten gir deg tilgang til alle fasilitetene på The Gathering, utenom et sete. Du kan ikke delta i spillkonkurranser med denne billetten. Ellers er den identisk med Creative-billett.

3 - Deltager
Dette er den vanlige billetten for deltagere som vil ha en plass på The Gathering 2012. Billettsalget vil starte senere. Vennligst følg informasjonen på geekevents.org for å bestille din billett. Medlemsskap i KANDU er inkludert i prisen. Du kan delta i alle konkurranser med denne billetten.

4 – Foreign Participant
Dette er den vanlige billetten for utenlandske deltagere som vil ha en plass på The Gathering 2012. Billettsalget starter senere. Vennligst følg informasjonen på geekevents.org for å bestille din billett. For å løse ut denne billetten må man bevise sin bosettelse utenfor Norge. Et brev til din utenlandske adresse holder.
Du kan delta i alle konkurranser med denne billetten.

5 – Pro gamer-billett:
Dette er en spesiell billett for alle de profesjonelle gamerne der ute. 
Denne billetten er ny av året, les derfor beskrivelsen nøye. Med denne billetten får du komplett adgang til arenaen alle dager, i likhet med andre billetter. Derimot får man ikke en egen plass på noen rad i Vikingskipet.

Hvorfor introduserer vi denne billetten?
Grunnen er at mange profesjonelle gamere ikke tar med seg en egen pc uansett, og trenger dermed ingen plass. Vi stiller med pc-er til alle game-konkurransene, slik at du ikke trenger å ta med din egen. Hvis du ønsker å øve med laget ditt bør du kjøpe en vanlig billett (3). Det eneste kravet for å kjøpe denne billetten er at du ikke tar med din egen pc til arrangementet. Det vil ikke være mulig å konvertere denne billetten til en vanlig billett på et senere tidspunkt. Du kan delta i alle game-konkurranser med denne billetten. Pc-enes hardware-spesifikasjoner vil bli publisert på www.gathering.org ved et senere tidspunkt.

Idéen bak denne billetten er at mange gamere forlater arenaen rett etter game-konkurransene, og etterlater dermed et tomt sete som en annen deltager kunne ha brukt. For å ha så mange deltagere som mulig i Vikingskipet gjennom hele arrangementet ønsker vi å la bordplasser være forbeholdt deltagere som ønsker å være der hele arrangementet.

Hvorfor koster denne billetten like mye som creative-billetten?
Grunnen til dette er at bordplass ikke er den største utgiften på The Gathering. Budjsettet er i hovedsak delt mellom underholdning, workshops, foredrag, premier og såklart nettverksinfrastruktur – alle disse tingene vil de med pro gamer-billett ha tilgang til og glede av.

6 – Matbillett
Denne billetten gir deg 3 frokoster og middager hos Nordre Sving på TG. Frokostene er buffeter med bl.a pålegg, brød, egg, melk og kaffe. Du får også 3 middager, men menyen er foreløpig ikke avklart (i fjor var det stroganoffgryte, kjøttkaker i brun saus og tacobuffet, alle komplett med alt tilbehør).

Du sparer ca 20% på å kjøpe alle måltidene samlet ekskludert gebyr. Denne tjenesten leveres av Nordre Sving.

7 – Deltager (uten KANDU medlemsskap)
Dette er den samme billetten som den vanlige deltagerbilletten, bortsett fra at du ikke vil bli medlem av KANDU, organisasjonen som står bak The Gathering.

Hva koster billetten til The Gathering 2012?

Vanlig deltager-billett: 990 kr (+ 47 kr avgift)
Foreigner-billett: 450 kr (+ 22 kr avgift)
Progamer-billett: 800 kr + 38 kr i avgift
Creative-billett: 800 kr + 38 kr i avgift
Creative no-seat ticket:
250 kr + 12 kr i avgift.

Den ordinære billetten inkluderer medlemskap i KANDU for 2012. Dersom du ønsker å delta på The Gathering men ikke vil bli medlem i KANDU kan du kjøpe unntaksbilletten. Denne er noe dyrere fordi KANDU mottar statsstøtte for sine medlemmer. Pris: enda ikke fastsatt.

Hvor gammel må man være for å delta på The Gathering?

Det er ikke satt noen aldersgrense på The Gathering, men du må være gammel nok til å ta vare på deg selv. Hvis du reiser med familie eller venner, burde dette gå greit, uansett alder, men vår generelle regel er at du må være gammel nok til å ta vare på deg selv. Politiet krever at alle under 16 år har med seg et samtykkeskjema fra foreldre/foresatte.

Samtykkeskjemaet finnes her.

Hvor mange billetter kan hver person kjøpe?

Hver person kan kjøpe opp til 5 billetter.

Hva er sannsynligheten for at jeg ikke får tak i billett?

Det er det umulig å si noe om, men tidligere år har det vært billetter igjen når TG starter. Dette på grunn av billetter som har blit solgt tilbake til systemet, som ikke har rukket å bli solgt ut igjen.

Vi er seks personer som reiser sammen, må vi først kjøpe fem billetter og deretter én til?

Ja, det stemmer. Hver person kan maks kjøpe fem billetter.

Vi bestilte først tre billetter, men nå trenger vi fem fordi to personer til ville være med. Kan vi bare omgjøre bestillingen fra tre til fem personer før vi betaler ?

Nei, du kan ikke bytte antall billetter. Du må betale for de tre billettene og deretter gå inn i køen igjen og kjøpe to billetter til.

Hvordan får jeg billetten min?

Billetten er digital og du vil dermed ikke få tilsendt noe før datapartyet starter. Detaljer om hvordan du sjekker inn på TG kommer senere.

På The Gathering

Hvor mye plass får man?

80 cm i bredden og  60 cm i dybden.

Kan jeg ta med en hylle og bygge den på min plass?

Ja, så lenge den oppfyller sikkerhetsreglene for konstruksjoner som finnes her.

Hvilke konkurranser vil bli arrangert på The Gathering 2012 ?

Informasjon kommer!

Hvor rask internettlinje er det på The Gathering?

200Gbit/s

Hvor mye strøm vil man få tildelt?

1 Ampere.

Kan jeg ta med meg kjøleskap, vaffeljern, kaffetrakter eller andre hvitevarer?

Nei, dette vil mørklegge raden du sitter på, og alle blir sinte på deg!

Må jeg ta med meg min egen stol?

Nei, det er stoler til hver plass. Du kan dog ta med din egen stol eller sofa om du vil, men pass på at den ikke blokkerer rømningsveiene, det skal være mulig å passere mellom radene.

Hvordan er sikkerheten på The Gathering?

Vi kan ikke garantere at det ikke vil være tyverier på The Gathering, men vi har et eget Securitycrew som gjør sitt beste for deltakerenes sikkerhet og velbehag. Det kan være en god idè å ta med seg små gjenstander når du forlater plassen din, eller passe på at noen av vennene dine ser etter tingene dine når du er borte.

Hva skjer dersom noe av utstyret mitt skulle bli stjålet/ødelagt på The Gathering?

The Gathering er ikke ansvarlig for noen form for økonomiske tap, direkte eller indirekte knyttet til arrangementet. Vi har ikke hatt noen store problemer med tyveri eller herverk tidligere og vi forventer ingen forverring i år. Vi anbefaler deg likevel på det sterkeste å ta med gyldig reiseforsikring, sånn i tilfelle.

Crewet på The Gathering

Hvor kan jeg søke for å komme med i crew?

Alle søknader må leveres gjennom http://wannabe.gathering.org/. Ytterligere detaljer finner man her. Vi har til og med samlet de beste tipsene for at din søknad skal være god her.

Hvor gammel må man være for å være i crew?

Enkelte crew har aldersgrense, for eksempel Security. Andre har ikke det. Vi ser etter kompetanse foran alder.

Hvor mye arbeid er det å være crewmedlem?

Det kommer an på hvilket crew du er medlem av. Noen crew jobber skift på 8 timer (Security, Info:Desk) mens andre jobber når det er arbeid som må gjøres.

Bør jeg kjøpe bilett hvis jeg søker stilling i crew, eller kan jeg vente til etter jeg har fått svar?

Du burde kjøpe billett i tilfelle du skulle få avslag på søkanden din. Hvis du blir tatt opp i crew, får du selge billetten tilbake til Geekevents.

Når kan jeg forvente svar fra Wannabe?

De fleste crewene vil være ferdige med opptaket innen midten av februar. Enkelte crew vil dog holde åpent for søknader lenger. 

Finner jeg dere på IRC?

Noen av oss kan du finne på EFNet på #tg. Merk at vi som er der ikke har tilgang på mer informasjon enn det som allerede ligger på nettsidene våre.