Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe

Historie

The Gathering (TG) er Norges største datatreff, og har siden 1996 blitt arrangert hver påske i Vikingskipet i Hamar. 
TG trekker i dag ca fem tusen deltakere, og opplever hvert år økende interesse – både nasjonalt og internasjonalt. TG blir arrangert av interesseorganisasjonen Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom (KANDU).

Det første datatreffet under navnet «The Gathering» ble arrangert av demogruppen Crusaders i 1992, da de fikk tilbakemelding om å gjøre det bedre selv, etter å ha klaget på et annet datatreff. Etter omtrent ett år med planlegging ble Skedsmohallen ved Lillestrøm i Skedsmo kommune fylt med 1100 mennesker. Arrangørene forventet omtrent 500.

Over de neste årene fortsatte TG å vokse, i 1993 var de oppe i 1400 deltakere, og i 1994 var de oppe i 1800.

I 1995 ble det arrangert et datatreff i Stavanger kalt «Gathering 1995» (G95), men det var ikke Crusaders som stod bak.

Da antallet deltakere stadig økte måtte arrangørene lete etter nye lokaler. Valget falt på Vikingskipet i Hamar, som ble regnet som et prima sted for datatreff med romslig areal og god infrastruktur: rikelig med strøm, gode parkeringsløsninger og så videre.

I 1996 overtok KANDU arrangeringen av TG. På det tidspunktet hadde datatreffet omtrent 2500 deltakere, og siden har antallet fortsatt å øke. Siden 1997 har billettene vært utsolgt hvert år!

Se for øvrig tall og fakta for flere detaljer.

Underholdning

Demoscenen
En «demo» er en ikke-interaktiv multimediapresentasjon hvor formålet er at de som lager den skal få vist fram ferdighetene sine innen programmering, grafikk, 3D-modellering og musikk. Den eneste grunnen til at programmet har blitt utviklet, er for å vise det fram og nyte berømmelsen fra selve kulturmiljøet. Å kunne lage elektronisk kunst av høy kvalitet tiltrekker oppmerksomhet fra firmaer som arbeider med spill, musikk og grafikk, da de stadig er på jakt etter talenter.
Arrangørene tilbyr også «Creative Lounge» til demoscenen, et eget område for de aller ivrigste. Der kan  utveksle ideer, jobbe med kreative bidrag, knytte nye bekjentskaper, se interessante foredrag og opptredener, og delta i konkurranser.

Spill
Årlige spillkonkurranser tiltrekker seg mange deltakere som deltar i flere forskjellige spillsjangre. Hvert år arrangeres det konkurranser innen både data- og konsollspill med verdifulle premier.

Sceneshow og forelesninger
Som et samlingspunkt for genispirer med et vidt spekter av interesser og hobbyer, jobber arrangørene av TG hardt for å tilby deltakerne et tilsvarende bredt spekter av underholdning, sceneshow og forelesninger under datatreffet.