Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+, Flickr
Medtech helseapplikasjon konkurranse
Foto: Vetle Halvorsen

Medtech helseapplikasjon konkurranse

100 000 kr til vinneren av Medtech sin applikasjonsutvikler-konkurranse
Generelt

1. premie: 50 000 Nkr + samt opp til 250 000 Nkr in utviklerstøtte
2. premie: 30 000 Nkr
3. premie: 20 000 Nkr

Fristen for å levere er 30. April, 2012.
Besøk www.oslomedtech.no for mer informasjon

Unge it-talenter på TG utfordres av medtech-næringen.

Oslo Medtech lanserer helse-app konkurranse på TG med store pengepremier.
- Oslo Medtech engasjerer seg på The Gathering for å skape oppmerksomhet for helsesektorens store behov for it-kompetanse, sier administrerende direktør Kathrine Myhre i Oslo Medtech.
Vegar Skjefstad, The Gathering-gründer og primus motor, hilser Oslo Medtech velkommen som aktør på arrangementet. - Miljøet på TG er opptatt av å løse utfordringer og problemer. Salen er full av folk med datapeiling som er opptatt av å gjøre noe på en annen måte, tar tak i opplevd idioti og gjøre noe med det, sier Skjefstad. Han og styreleder i organisasjonen KANDU, Tommy Hultin, innledet samarbeidet med Oslo Medtech bare få uker før årets arrangement.

To konkurranser

Det lanseres to medtech-konkurranser for The Gathering-deltagerne. Men for virkelig å treffe målgruppen vil vi lansere to konkurranser der vi inviterer IT-ekspertisen på The Gathering til deltagelse:

Den ene konkurransen lanseres i samarbeid mellom Lærdal Medical og Oslo Medtech: Detakerne på The Gathering inviteres til å teste sin evne til hjerte- og lungeredning på en av de mest avanserte treningsdukkene til Lærdal Medical.

– Her anvendes simuleringsteknologi på en svært avansert måte for å redde menneskeliv. Vi skal arrangere turnering i hjerte-lunge-redning, med støtte fra lokalt Røde Kors team, der vinneren får et kult headsett for gaming, sier Myhre

Den andre konkurransen arrangeres i samarbeid med Regionale Forskningsfond – Hovedstaden. Deltagerne får i oppdrag å utvkle en demoversjon av en helse-mobilapplikasjon som skal bidra til bedre og mer effektive helsetjenester.

– Norge står ovenfor store utfordringer i helsesektoren, og det er noe som angår og engasjerer de fleste av oss på ett eller annet nivå, også dataekspertisen på The Gathering, sier Myhre.

Fristende problemer og store premier

The Gathering-deltagerne inviteres til å beskrive et konsept for å utvikle en demo app. En egen jury kårer de tre beste forslagene etter påske. Regionale Forskningsfond stiller med premier som ifølge Kathrine Myhre vil trekke opp interessen:

– Tredjeplass får 20 000 kroner, 2. plass 30 000 kroner og 1. plassen 50 000 kroner samt invitasjon til å sende inn forprosjektsøknad der man kan få inntil 250 000 kroner i forprosjektfinansiering for ferdig utvikling av mobilappen for helsesektoren. Vinneren får også tilbud om rådgivning fra Investeringsavdelingen i Forskningsparken, opplyser Kathrine Myhre.