Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+, Flickr

Samarbeid med politiet

The Gathering har i alle år vært et rusfritt arrangement, og vi viderefører samarbeidet med Politiet for at akkurat du skal ha det så gøy som mulig.
Generelt

Vi har intervjuet politimann Geir Ove Bakke, som er på TG sammen med hunden Gustav. Sammen patruljerer de Vikingskipet i søken etter ulovlige substanser. Siden Gustav sitter ned for å ta en velfortjent pause med litt kos, snakker vi med Geir Ove i stedet. Det er TG selv som betaler Hamar Politikammer for å komme hit med hundene, men Geir Ove presiserer at det er et samarbeid mellom disse to. «Vi har selvfølgelig et ønske om at deltagerene holder seg rusfrie», sier betjenten.

Arbeidet deres består for det meste av å patruljere skipet, slik at hundene kan lukte seg frem til narkotiske stoffer.Vi blir positivt overrasket over det Geir Ove kan fortelle oss om hundens evne til å lukte selv det minste spor. Som et konkret eksempel nevner han et tidligere år der Gustav markerte på en deltager som hadde røyket marijuana syv uker før TG. «Slike evner gjør disse hundene til unike skapninger».. Det har dessverre også vært et par tilfeller hvor deltagere har tatt med seg narkotiske stoffer. «Vi håper at alle som driver med dette tenker seg om to ganger før de tar med seg ulovlige stoffer til et offentlig arrangement.» påpeker Geir Ove.

I tillegg har vi intervjuet et par deltagere om hva de syntes om at politiet kommer hit til TG. «Jeg føler meg litt tryggere,» kommenterer ei jente på 23 år. Det ser ut til at flere deler denne følelsen, som for eksempel Nicolai Rosdahl (24) som har vært deltager de siste seks årene.

I tillegg til dette vil politiet i samarbeid med brannvesenet bistå The Gathering i om en eventuell evakuering av skipet skulle bli nødvendig.

Vi anbefaler alle deltagere om å ta en tur innom www.gathering.org for å gå gjennom våre sikkerhetsregler. Om du ser at noe bryter klart med disse reglene, ta kontakt med nærmeste medlem av security (kjennetegnes med SECURITY på ryggen) eller henvende seg til Info-desken.