Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+, Flickr
Velkommen til universets ende
Foto: Rikke Jansen

Velkommen til universets ende

Endelig er det offisielt, med tittelen «At the end of the universe», vil The Gathering 2012 ta deg til steder du har til gode å oppleve.

Generelt

Til tross for at temavalgene for The Gathering er en prosess dekket av mystikk, har vi fått noe innsikt i hva mennesker som kan eller ikke kan ha vært involvert i prosessen tenker.

«Det å velge tema er aldri noen lett sak, så det vil jeg holde hemmelig», uttaler Event:Organizer Jørgen Vigdal når han blir spurt om hvordan man kom frem til temaet for TG12.

Temaet er deres!

Vigdal har imidlertid noen kommentarer om temaet i seg selv.

«Ledergruppen kom frem til at temaet er noe som er aktuelt for året og det har et stort potensiale i forhold til det å dekorere, i tillegg tror vi det åpner opp for at folk kan ha mange egne tolkninger som gjør det friere å kunne tenke hva man skal ta med seg i skipet for å vise sine tolkninger», røper Vigdal.

En annen man som er ryktet til å vite noe er Anders Lassen.

«Jeg har alltid vært fan av temaer som har referanser som er typisk demoscenen og dataparty-kulturen vi har på TG. Min favoritt of all time er Rescue of Fractalus fra 2004, som var en referanse til et gammelt Commodore 64-spill, og samtidig fraktaler som var veldig hot i demoer på den tiden.», sier Lassen, chief for Event:Creativia, crewet som er ansvarlig for de kreative konkurransene på The Gathering.

Mer eller mindre åpenbare referanser til både verdens undergang og Douglas Adams' verk til tross, Anders synes du selv kan gjøre jobben med å tolke årets tema.

«Jeg har funnet en rekke alternative tolkninger som passer vel så bra, men litt av moroa er at folk skal kunne finne sin egen mening med temaet gjennom sine kreative utfoldelser», understreker creativia-sjefen.

Slipp kreativiteten løs

Det vi ønsker nå er at den enkelte deltaker slipper kreativiteten sin fri.

«Jeg håper de (deltakerne) kan være så kreative som mulig og at de kommer opp med sine egne meninger og klarer å lage sine egne idéer.»,
«Og jeg er helt sikker på at vi klarer å premiere de beste tolkningene av temaet som ikke nødvendigvis vi ikke har kommet opp med.»
«Det gjelder hva som helst, det er en fristil-konkurranse, understreker Vigdal.»

 

Vil du lese mer om den nye Gathering.org?