Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+, Flickr
Universets raskeste netthastighet
Foto: Vetle Halvorsen

Universets raskeste netthastighet

The Gathering slår svenskene og resten av verdens dataarrangement med hele 200 Gbit/s i år.
Generelt

Sammen med Altibox har The Gathering i år satt seg ekstreme mål: Å ha universets raskeste netthastighet.

Etter fjorårets verdensrekord på 110Gbit/s, svarte svenskene på Dreamhack med 120Gbit/s på sitt
arrangement. Som Northug svarer svenskene i bakkene inn mot mål, gruser nå The Gathering og Altibox denne rekorden med ny verdensrekord for alle arrangementer.

– Vi har en lang tradisjon i å sette rekorder. Med denne nettlinjen skriver vi historie igjen, og det ettertrykkelig, sier informasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik.

– Vi kunne ikke la svenskene få lov til å yppe seg uimotsagt, og nå er ikke listen bare løftet litt. Vi har flyttet den en hel etasje, fortsetter han.

Større enn Thailand

Til sammenligning har et land som Thailand med rundt 60 millioner mennesker rundt 158Gbit/s i internasjonal båndbredde.

Hastigheten er så stor at den er vanskelig å forstå. Tar vi utgangspunkt i at en sang på iTunes tar 5 MB vil linjen ta hele 5120 sanger i sekundet. Alle sanger som lastes ned på iTunes på en måned, kan gå unna på en drøy halvtime på The Gathering.

Årets internettforbindelse leveres av Altibox, Norges fremste tilbyder av tjenester over fiber.

Fiber er nøkkelen

− Dette året overgår vi alle tidligere rekorder. Nettopp dette er en av hovedårsakene til at vi har satset så hardt på fiberbredbånd. Det har en nær ubegrenset kapasitet, og vi vet at vi kommer til å sette nye rekorder også i framtiden, forteller markeds- og produktdirektør i Altibox Per André Rykhus.

− Vi har med oss Huawei og deres teknikere på laget, samt Level 3 som leverer utenlandsbåndbredden som trengs for slike enorme hastigheter. Det er rett og slett ikke nok kapasitet i Norge til vanlig for å håndtere dette, legger Rykhus til.

Kjernenett i verdensklassen

For 14. året på rad leveres kjernenettverket i Vikingskipet av Cisco, slik at deltagerne får gleden av å oppleve å bruke et sikkert nettverk i verdensklassen.

– Cisco ønsker igjen å støtte The Gathering da det bidrar til økt kompetanse og innovasjon hos ungdommen. Hele det norske samfunnet er avhengig av tilgang på høyt kvalifisert personell innen IT, og spesielt nettverkets betydning for innovasjon, kreativitet og nytenking i samfunnet i tiden fremover. Disse unge entusiastene kan vise seg å bli gull verdt for Norge på sikt, sier Jørgen Myrland, adm. dir Cisco Norge.