Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+, Flickr
Kreativitet på The Gathering 2004-2007

Kreativitet på The Gathering 2004-2007

Vi fortsetter historien om de kreative konkurransene på The Gathering, denne gangen tar vi for oss 2004 - 2007.

Kreative konkurranser

Etter noen labre år på begynnelsen av årtusenet, begynte en klar opptur å vise seg i 2003-konkurransene, og denne ble ytterligere forsterket i 2004. Separate platformkonkurranser var nå en gang for alle noe som hørte fortiden til, og nytt av året var ett fokus på å inkludere spillutviklerne i det kreative samholdet.

Kusma - bitch2k3k9k
Kusma - bitch2k3k9k

Som vanlig skal vi ta for oss grafikkonkurransene først fra 2004; her vant Kusma fra Excess med Bitch2K3K9K den tegnede delen av konkurransen. Kusma er forøvrig en av mentorene våre i programmering i år, og kan gratuleres med seieren fra 2003 i creative lounge om ønskelig :) Rendered grafikk ble vunnet av Pål Syversen med bildet Hottentott, knepent foran Marius Jonsson med Fighting Falcon. I tracked musikk vant lug00ber med Respekt, mens i high quality music vant Flipside med 30000 And Counting. Nummer to i begge konkurransene i år ble Edzes fra Kvasigen og Rebels, med Chippelakke Chippelake og Alumnia. Intro- og demokonkurransene var som tidligere nevnt i år en gang for alle slått sammen. I 64K intro-konkurransen var det en overlegen vinner, med mer enn dobbelt så mange stemmer som nestemann på lista - medlemmer fra gruppene Excess og Kvasigen hadde gått sammen og laget monumentale Nemesis. Musikken fra denne introen er forøvrig laget i Sanestation - en egenutvikler såkalt softsynth - som vi arrangerer egen musikkkonkurranse for i år! Les mer om Sanestation-konkurransen her. Soleklar vinner i demokonkurransen i år var jyplingene i Outracks - med nåværende sjef for Creativia på The Gathering, Anders Lassen, i spissen - med our.demo. På andre og tredjeplass fulgte iNF med Pornographic og Spaceballs med Hog. Sistnevnte, den siste Amiga-demoen som skulle komme inn på topp tre i The Gatherings historie.

2005 sin eneste egentlige justering av konkurranseparameterene var tilveksten av en egen musikkonkurranse kun for brukere av programvaren Reason.

Mulm - Luftslott
Mulm - Luftslott

Grafikkonkurransen i år var litt spesiell, da det var den første seieren til ekstremt talentfulle Mulm - med bildet Luftslott. Mulm fortsatte å gjøre det såpass skarpt i grafikkkonkurransene i årene som kom, at hun etterhvert ble rekruttert både til arbeid med demoer og av designteamet bak The Gathering. Det flotte, flotte designet på årets tg-sider? Det er henne. I rendered grafikk gikk i år seieren til theAlien av Thomas Døhlen. Tracked musikk gikk Aulin seirende ut av med Super Ted In Outer Space, og i high quality musikk ble det låten Ola Prøis av Søta Vennar. 64k intro gikk i år til Kvasigen's Cubism 2 med trygg margin ned til andreplass. I demokonkurransen gikk Portal Process helt til topps med robotdemoen Meet The Biots, med fjorårsvinner Outracks på en trygg andreplass med No Kelvin.

Noen moderniseringer i strukturen til konkurransene var det i 2006. Tracked musikk og rendered grafikk forsvant, og tilkomsten themed grafikk ble lagt til - en grafikkkonkurransen der man skulle lage bilder utifra ett gitt tema.

Mulm - Vi Vil Ha Loff
Mulm - Vi Vil Ha Loff

Mulm økte fra i fjor, da hun bare tok en seier, med å heve førsteplass i både den vanlige grafikkkonkurransen og themed grafikk i år - med Vi Vil Ha Loff og A Grave Misunderstanding, respektive. Hun tok forøvrig også andreplassen i Wild-konkurransen, som vi vanligvis ikke dekker her. Musikkkonkurransen for Reason, som ble innført i fjor, ble i år vunnet av Kaktusen med Time Is Running Out. High quality musikk ble vunnet av Edzes med Sunset In Alcudia. 64K intro ble i år vunnet av Portal Posse - ett alias for våre venner i Portal Process, som vi kjenner fra demokonkurransen i fjor - med Smoke This. I årets demokonkurranse var det rekordtett i toppen, men Grekerne i Andromeda Software Development tok til slutt førsteplassen med Animal Attraction. Andreplass - for andre år på rad - gikk til Outracks med Genesis. Tredje plass gikk til PlayPsyCo med Treble And Bass.

Etter den oppløftende konkurransen i fjor, var vi kommet til 2007 og det siste året vi skal dekke for denne gangen. Igjen var det minimalt med justeringer i konkurransene - så vi klemmer like godt igang med resultatene med en gang.

Mulm - Trouble At The Martian Spring Factory
Mulm - Trouble At The Martian Spring Factory

Ikke overraskende var det Mulm som igjen gjorde rent bord i grafikkonkurransene - hun vant vanlig grafikk med Just Google It og themed grafikk med Trouble At The Martian Spring Factory. Reason-musikk ble i år vunnet av Cathedral of Failure med en låt kalt Malevolent. Andreplass i Reason og førsteplass i high quality musikk ble vunnet - sistnevnte med overbevisende margin - av Kaktusen med låtene Erase, Evolve, Complete og Commando. 64k intro ble i år vunnet av PlayPsyCo med Mupé, fulgt av Nazareth Creations med Cubiform på andre og Boozing Kupoz med Pocketrocket på tredjeplass. Demokonkurransen ble vunnet med knapp margin av Outracks - etter to år på annenplass - med Gamma. På andreplass fulgte Nesnausk med Zenit, og Nazareth Creations med Interphaze. Demoscenens internasjonale organisasjon, scene.org, valgte å belønne to av bidragene fra The Gathering i år - Mupé vant for årets beste 64k intro og Gamma vant for årets beste soundtrack.