Nebula
The Gathering 2012 At the end of the universe
Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+, Flickr
Kreativitet på The Gathering 2008-2011

Kreativitet på The Gathering 2008-2011

Så er vår reise gjennom The Gatherings kreative historie kommet til den delen som tar oss helt opp til nåtiden.
Kreative konkurranser

Så er vår reise gjennom The Gatherings kreative historie kommet til den delen som tar oss helt opp til nåtiden. 2008 hadde ikke de helt store justeringene i konkurransestrukturen kontra året før - bortsett fra bortfallet av rendered graphics - så det er ikke noe spesielt å ta tak i der. Vi går rett på resultatene;

Zeila - My Creatures of Light
Zeila - My Creatures of Light

Freestyle graphics ble vunnet Julie M. Røsok med Angel, foran Marilla med Pony Stole My Panties og Volant med Outside The Box. Themed graphics ble vunnet av Zeila med Transform The Earth, foran Mogsters med Bio. På musikksiden tok Kaktusen førsteplassen i Reason music med Impact, og Stian K vant HiQuality music med Nostalgy. I intro- og demokonkurransene var det ett navn som i år var større enn alle andre - etter mange års bidrag i konkurransene fikk endelig PlayPsyCo fullt utslag, og vant like greit begge konkurransene! I 64K intro vant de med med fantastiske Konami / Raze, som laget en hel verden i bare 64k. I demo vant de med Camden Town, foran Nazareth Creations med Mercury.

2009 var på mange måter et viktig år, med et i stor grad nykomponert team bak gjennomføringen av de kreative konkurransene, og ikke minst en helt ny entusiasme. Nytt av året på selve arrangementet var innføringen av en «Creative Lounge» der interesserte kunne henge, få hjelp og inspirasjon av kreative mentorer. De grafiske konkurransene fikk et oppsving i år, med gjeninnføringen av rendered graphics og nyvinningen MS Paint - slik at man i år totalt hadde ikke mindre enn 4 konkurranser for de tegneglade. Reason-konkurransen var borte i musikksjangeren, men i stedet hadde vi fått en ny konkurranse for «fast remix», altså at deltakerne får en låt som de skal remikse innen en gitt mengde tid.

Wictoria Nordgård - Sirens
Wictoria Nordgaard - Sirens

Vi tar de nye og ny-gamle grafikkonkurransene først; MS Paint grafikk ble vunnet av Offwhite med Bris, fulgt av Phae med Mademoiselle. Rendered grafikk ble i år vunnet av Martin Olsen med Nintendo Boy, med Volants Showdown på andre. Themed graphics ble i år avgjort av en jury, og på førsteplass finner vi Marilla med Luna Travels. I selve hovedkonkurransen gikk Wic til topps med Sirens. Wic er forøvrig en av våre mentorer i grafikk i år, og du kan få hjelp av henne i creative lounge i løpet av hele TG. Den nye musikkonkurransen fast remix ble i sitt første år vunnet av Dr. Macarena med Fast Remix TG09, ett fattig poeng foran Kaktusen med Nesten Egil Mix. I selve musikkonkurransen gikk førsteplassen til Andre Söderlund med Medley From Desert Heat Machinima - forøvrig soundtrack til vinneren av årets wild-konkurranse også. Det var dessverre ingen introkonkurranse i år, grunnet for få bidrag. I demo, derimot, manglet det ikke på fantastiske ting å se på - Grekerne i Andromeda Software Development som vant i 2006, var tilbake med monsterdemoen Rupture, og gjorde rent bord i konkurransen. Etter den fulgte Quantum av Outracks og Nazareth Creations på andre, og Sunshine In A Box av Dead Roman på tredje plass. Den internasjonale demoverden likte Rupture såpass godt, at den ble kåret av Scene.org til årets beste demo, best direction, og public choice award for 2009.

Den største forskjellen fra 2009 var at man i 2010 igjen fikk inn nok introer til å avholde full konkurranse - selv om de ble dobbelseier fra samme gruppe i toppen. Ellers var det ikke de samme omveltningen som året før - man hadde funnet en form som fungerte, og videreførte den.

Vi skal begynne med MS Paint grafikk igjen; vinner ble Phae med Mage Queen Rosali, fulgt av Zeila med O Hai Thar på andre og Stephanie Spoor med Wild Child på tredje. Themed concept art ble vunnet av Yngvill Thon Sørensen med Mirror Shards. Rendered graphics gikk i år til Kim Aleksander Strandli med Super No More. I hovedkonkurransen for grafikk ble rollene fra MS Paint byttet om, og Zeila vant med Walking My Pet, foran Phaes Shamaness - med The Day of the Storm av Wic på tredjeplass.

Zeila - Walking My Pet
Zeila - Walking My Pet

Fast remix i år ble vunnet av Duccis' versjon av Danse Hele Natten - selv om det var såpass mange som mente at 0-Day Ivars utgave også var enestående at den ble gitt en spesiell pris under prisutdelingen. Musikkonkurransen ble vunnet av gruppen OVRPWR, som blant annet inkluderer Flipside, med Best Way of Defense foran Kaktusen med Revolution by Design på andre og Joakim Skurk med The Next Level på tredje. Introkonkurransen gjorde som tidligere nevnt sitt inntog igjen, og av tre bidrag var de to øverste fra samme gruppe - Youth Uprising tok førsteplass med Magnus, og andre med JenterErForetrukket. Det ble en tredjeplass på Compo Xaviours med Polymono. I demokonkurransen tok PlayPsyCo tilbake tronen de hadde lånt bort til Andromeda Software Design året før, og leverte mektige Phon, som tok en soleklar seier. To av de ansvarlige bak demoen, Datsua og Kaktusen, er mentorer hos oss i år, og begge skal også avholde seminarer i løpet av årets TG. Phon ble nominert til en Scene.org Award for beste soundtrack, men vant dessverre ikke.

2011 ble et svært spesielt år for de kreative konkurransene på TG, med fantastiske bidrag og ikke minst den drakraften vi fikk av å få æren av å avholde Scene.org Awards hos oss. Denne store æren førte også med seg at vi fikk fler internasjonale gjester enn tidligere, og bidragene reflekterte dette. 2011 var et ekstremt godt år for TGs kreative del - kanskje den beste noensinne. Over til resultatene;

I MS Paint vant i år Tina Alfredsen med 3 Goldfish 1 Moon, foran to velkjente navn - Zeila med Unmasked, og Offwhite med 0x4169. Themed concept art vant Yngvill Thon Sørensen for andre året på rad, denne gangen med et bilde kalt The Tree. Rendered graphics gikk til en som har bidratt mange ganger gjennom mange år - Volant vant med Barely Regal tok førsteplassen. Førsteplassen i Freestyle graphics gikk soleklart til fantastiske Babe Runner av Anne Marte Markussen i år. Anne Marte skal holde seminar for oss i år, der du kan se henne gjennomføre en speedpaint-sesjon i Photoshop. Andreplassen i konkurransen gikk til Yngvill Thon Sørensen med Raindrops.

Anne Marte Markussen - Babe Runner
Anne Marte Markussen - Babe Runner

Fast remix oppgaven i år var å remikse fjorårets vinnerlåt, og den som gjorde det aller best var Kaktusen med Kaktusens Bassface Remix. Samme mann dro hjem førsteplassen også i den store musikkonkurransen, der han fikk alle til å gå og synge på We Are The Bass. Plass nummer to og tre populerte Flipside med Beautiful Sight og Irvin med That's Some Incoherent Shit You're Talking Right There. Introkonkurransen i år ble vunnet av tilreisende dansker fra Loonies med Michigan, foran Compo Xaviours med Milk - bare fattige 8 poeng bak. Demokonkurransen på The Gathering 2011 går sannsynligvis inn i historien som den beste noensinne - for bidragene var rekordsterke i år. Det lengste strået trakk - med svært liten margin - de regjerende mesterne fra PlayPsyCo, med We Crave Sustenance. Hakk i hæl fulgte CNCD og Fairlights Numb Res, fulgt av en rekke sterke demoer - Outracks og Nazareth Creations sin Struct på tredje, Dead Roman med banebrytende Spheres On A Plane på fjerde, Hobots av Kvasigen på femte og Nitesco av Youth Uprising på sjetteplass.

2011 var et monsterår for det kreative The Gathering, og vi gleder oss fryktelig til å se hva deltakerne har sittet og flikket på hjemme siden sist. Vi har ingen som helst tvil om at 2012 igjen kommer til å knekke alle rekorder.