Vikingskipet, Hamar
27.–31. mars, 2013

TG-mesterskap i programmering

I denne konkurransen vil du få utfordret dine programmeringsferdigheter og algoritmekunnskaper. Vi vil dele ut et sett med programmeringsproblemer som dere må løse i et av de støttede språkene, for deretter å laste opp til konkurransesystemet for automatisk evaluering.

Problemene er av varierende vanskelighetsgrad, fra veldig enkle nybegynneroppgaver til oppgaver vi egentlig ikke forventer at noen skal greie å løse.

Compocase er tilgjengelig her.

Regler

Innlevering

Alle løsninger må være i en enkelt kildefil. Du må laste opp kildekoden til konkurransesystemet hvor det blir bli kjørt og dømt automatisk.

Valg av vinner

Deltagerene vil først blir rangert etter antallet løste oppgaver, og deretter kjøretiden til løsningene. Resultattavlen vil være tilgjengelig igjennom konkurransesystemet for alle gjennom hele konkurransen.

Programmingsspråk

Følgende programmeringsspråk er foreløpig støttet av konkurransesystemet:

  • C
  • C++
  • Java

Flere språk kan bli tilgjengelige før vi starter konkurransen.

Enkel eksempelkode i de forskjellige språkene vil blie gjort tilgjengelig. Du har ikke mulighet til å bruke eksterne biblioteker utover standardbibliotekene til språket du har valgt.

Tilgang til systemressurser

Koden din kan ikke aksessere disk, nettverk, eksterne enheter, osv. Forsøk på dette vil føre til diskvalifikasjon. Om du føler at du har urettmessig blitt diskvalifisert ta kontakt med crewet så vi kan undersøke hva som har skjedd.

Samarbeid

Dere kan jobbe i teams på opptil tre personer, men dere kan selvfølgelig få råd og hjelp fra personer som ikke er med på teamet deres.

Tilbakemeldinger

Konkurransesystemet vil gi tilbakemeldinger på innleveringer, avhengig av hvor bra koden fungerte:

  • CORRECT betyr at koden din kompilerte og kjørte, og gav riktig utverdier.
  • COMPILER-ERROR betyr at koden din ikke kompilerte, undersøk at du ikke forsøkte å bruke eksterne biblioteker utover det som er tilgjengelig på platformen.
  • TIMELIMIT betyr at koden din brukte for lang tid på å forsøke å løse problemet. Om du får dette bør du undersøke om du kan optimalisere koden din, eller om du kan bruke en annen metode for å løse problemet.
  • WRONG-ANSWER betyr at koden din gav feil svar. Les over problembeskrivelsen igjen og sjekk at du har vurdert alle hjørnetilfeller og begrensninger.

Klarifikasjoner

Underveis i konkurransen kan deltagere be om klarifikasjoner fra crewet om de føler at noe er uklart i problembeskrivelsene. Dette gjøres igjennom konkurransesystemet. Klarifikasjonene vil bli publisert i konkurransesystemet, og vil være tilgjengelig for alle deltagere.