Vikingskipet, Hamar
27.–31. mars, 2013

Året 2400.
Koalisjonsimperiet ligger i ruiner.
Alt som er igjen av det en gigantiske imperiet er spredte ruiner av romhavner, imperiets gamle skyports.
Meteorer regner over romhavnene i den asurblåe stratosfæren. Samtidig gjør stammene seg klare til et siste slag på den vektløse slagmarken.

Du har fått ansvaret for å skape den perfekte kamp-roboten for å utslette dine fiender i et flammende inferno av laserstråler og eksplosjoner. Programmér din robot til å oppgradere våpen, skyte fiender og dominere romhavnen.

Denne konkurransen  handler om å programmere den perfekte kunstige intelligensen for å vinne i et tur-basert strategispill, inspirert av sanntids strategispill og turbaserte strategispill som Defence Of The Ancients og XCOM: Enemy Unknown.
Det finnes tre forskjellige våpen, og tre grunnleggende ressurser som kan brukes til å oppgradere disse.
Men velg klokt – du kan bare ta med deg to våpen til slagmarken, og ikke alle ressursene er fordelt likt. Sank poeng ved å skade og utslette fiendene dine eller velg å holde deg ute av syne mens du utvinner ressurser, oppgraderer våpnene dine og venter på det rette øyeblikket for å slå til.

For å komme i gang trenger du utviklingspakken som du kan laste ned http://amadiro.github.com/Skyport-SDK/index-no.html. Pakken inneholder serveren, som du kan bruke for å teste den kunstige intelligensen du implementerer, flere eksempelbrett, et enkel visuelt 2D-grensesnitt for å visualisere spillet og slik forenkle utviklingen, og grensesnitt for flere språk. docs/ mappa inneholder dokumentasjon av spillreglene og protokollen på både norsk og engelsk.

Besøk også forumtråden, AI Programming (tidligere Hardcore Programming), på forum.gathering.org. Her kan du spørre om grensesnitt for ditt favorittspråk, eller poste ditt eget grensesnitt om du lager det..