Vikingskipet, Hamar
27.–31. mars, 2013
Grafikktips

Grafikktips

På The Gathering holder vi hvert år en rekke forskjellige grafikkkonkurranser. I år vil konkurransene være: Freestyle Graphics, Rendered Graphics, MS Paint, Fast Graphics and Themed Photo Manipulation.

På denne siden vil vi gi deg noen tips om hva som er lurt å tenke på før du begynner bidraget ditt.

Planlegg komposisjonen av bildet:

Husk at selv om du bruker lang tid på bidraget ditt vil den totale tiden bildet vises på storskjermen være svært begrenset. Derfor burde du planlegge bildet ditt slik at motivet og hovedtemaet i bildet er lett gjenkjennelig. Du bør sørge for at publikum umiddelbart forstår hva bildet prøver å formidle.

Fortell en historie:

Hva vil publikum tenke på når de ser bildet ditt? Vil det skape en idé som vil fengsle publikum og inspirere fantasien? Vil publikum prøve å forestille seg hva bakgrunnshistorien er?

Bestem hvilke farger du vil bruke:

Bestem hvilke farger du vil bruke i bidraget ditt. Husk at fargene du velger vil bestemme tonen og stemningen i bildet. En annen viktig ting å huske på er at prosjektoren vil gjøre at bidraget ditt ser mørkere ut enn det egentlig er. Derfor bør du prøve å bruke lyse farger med god kontrast,

Bakgrunn:

Selv med et svært gjenkjennelig motiv bør du sørge for at bakgrunnen også er detaljert og interessant. Det er fort gjort å bruke mye tid på hovedmotivet, og ende opp med å ikke ha nok tid til å lage en detaljert bakgrunn.

Hold det enkelt:

Prøv å ikke inkludere for mange forskjellige elementer i bidraget ditt, siden det gjør det vanskeligere for publikum å forstå motivet. Dette må selvsagt være nøye balansert med komposisjon og bakgrunn.

Realisme og detaljer

Husk at det tar mye tid å skape et svært detaljert bilde, men at jo grundigere man er, jo mer realistisk vil bildet bli.

Lys, skyggelegging og perspektiv:

Prøv å planlegge og tegne bildet ditt slik at skygger og perspektiv forblir konsistent.

 

FAQ

Hvorfor bør grafikkbidraget mitt være i 16:9-format?

Vi foretrekker bidrag i 16:9 fordi prosjektoren som viser bidraget på scenen vanligvis bruker dette formatet. Dette betyr at hvis bidraget er i 16:9 vil det ikke få svart ramme på sidene når bildet blir vist. Vi vil nok ikke diskvalifisere et bidrag på grunn av dette, men riktig skalering vil gjøre bildet penere når det vises frem.

Du kan naturligvis tegne bidraget ditt i hvilken som helst størrelse før du leverer det inn. Mange synes det er lettere å tegne på et større lerret, spesielt hvis bildet er svært detaljert. Hvis du gjør dette må du bare huske å skalere bildet ditt før du leverer det inn.

Portrait vs. landscape

Hva er et prosessbilde (WIP)? Hvordan lager jeg et?

Prosessbilder viser utviklingen av bidraget ditt fra grunnleggende skisse til ferdig bilde. Du lager prosessbilder ved å lagre kopier av bildet ditt på forskjellige stadier av tegningen. Ett eksempel kan være inkludere en grunnleggende skisse, et bilde med grunnleggende fargelegging og et bilde som er nesten ferdig. I Rendered Graphics må du levere et wireframe-render og et render uten teksturer.

Husk at vi vil vise dine WIPs på scenen under konkurransen. Tenk over dette når du velger hvilke versjoner av bildet ditt du ønsker å inkludere som prosessbilder.

Sample WIP images

Hvis du har ytterligere spørsmål, ikke nøl med å spørre oss i forumet eller på IRC.