Vikingskipet, Hamar
27.–31. mars, 2013

Hvem er Arne?

Du vil kanskje merke en underlig stor interesse for en person ved navn Arne når du skal på The Gathering. Eller kanskje du allerede sitter i salen, med et ringende brøl etter «Arne» i ørene, uten å forstå noenting. Her får du vite mer.

«Arne» er en intern og svært myteomspunnet spøk som har pågått på The Gathering (og spredd seg til andre datatreff) siden begynnelsen av 2000-tallet. Den kjennetegnes av at deltagerne i salen roper «Arne» så høyt de kan i kor. Bølgen starter som regel ved at én eller noen få begynner å rope, etterfulgt av et økende antall deltakere som slutter seg til ropingen. Det gir en fantastisk klang på et så romslig sted.

Det finnes altså ingen sikre kilder for hvordan «Arne»-ropingen oppsto, men historiene er mange. Den mest kjente historien er antakelig den om en fortvilet deltager på jakt etter kameraten sin. Gutten skal ha vært stuptrøtt, visste ikke hvor soveposen, maten eller pengene var, bare at kompisen Arne hadde alt sammen og at han ikke visste hvor han befant seg. Således vandret han rundt i skipet mens han ropte «Arne». Om denne Arne faktisk ble funnet, vites ikke, men han blir definitivt ikke glemt.