Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Årets Cosplay! Awards!

Årets Cosplay! Awards!

REGISTRER DEG VED Å KLIKKE HER

Vi elsker kreative mennesker, og vi elsker å vise fram hva The Gathering handler om! Hensikten med å arrangere denne konkurransen på TG, er for å vise fram alle de kreative sjelene som feirer påsken sin i skipet på et av verdens største datafestivaler.

Som deltaker i konkurransen, vil det kun forventes at du viser deg fram i ditt kostyme, samt å svare på noen trivelige spørsmål vedrørende kostymevalget ditt og selvfølgelig en kort historie om hvordan kostymet ditt har tatt form.

Årets konkurranse består av fire kategorier, og er: Årets Cosplayer, Golden Art, Hidden Gem og Lost Art.

Årets Cosplayer!

I denne kategorien har du utmerket deg spesielt ved å legge stor vekt på kostymet ditt, samt har en meget god innlevelse i rollen din. Du viser tyngde og kunnskap om miljøet, og har kanskje ambisjoner om å arbeide som kostymemaker.

Premie: 4000 kr.

Golden Art

I denne kategorien tar du oss tilbake til 80-tallet hvor paljetter, gull, glitter og glam står i fokus. Kostymet kan oppleves som en gullgruve, eller kanskje en levende discokule? Stikkordene er: jo mer, jo bedre.

Premie: 2000 kr.

Hidden Gem

I denne kategorien vil vi typisk trekke frem deg som er en nykommer i miljøet, og som vi mener har et potensiale til å komme langt. Du har brukt mye tid på kostymet ditt, og viser gode ferdigheter.

Premie: 2000 kr.

Lost Art

I denne kategorien har du trukket frem en bortglemt karakter, som du ved å vise fram vil engasjere publikumet sterkt! Du trekker frem gamle gode minner fra vår barndom, og skaper god stemning. Stikkordene er: Zelda, Mario, Koopa.

Premie: 2000 kr.

Vi vil komme tilbake til å informere om påmelding til årets konkurranse. I mellomtiden kan du kanskje ta en tur innom vårt forum for å diskutere arbeidet ditt?

Litt bakgrunn om cosplay

For deg som ikke kjenner til cosplay, så er det en utkledningshobby som kombinerer ordene «costume» og «play», hvor deltagere har på kostymer fra sjangere som spill, filmer, anime, tegneserier og så videre, og oppfører seg som den karakteren de «cosplayer». Kostymer kan være kjøpt eller selvlaget, og mange lager også sine egne originale design.

I år, som i fjor, får vi besøk av kjente kostymemakere som vil vise nybegynnere hvordan de kan arbeide videre for å skape sine egne kostymer. Det vil også arrangeres workshops for de som klør i fingrene etter å få noe laget allerede i påsken. Følg med, for dette kommer det mer om snart.

Om Cosplay! Awards!
Cosplay! Awards! arrangeres på The Gathering fredag 18. april.