Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014

Dette er en liste over workshopene som blir holdt i Creative Lounge. Lista kan endre seg underveis, og vi anbefaler deg å holde et øye med schedulen for oppdatert informasjon!

DJ-akademiet med Battery og Universal

Onsdag from 16:00 to 19:00
Les mer om DJ-akademiet her

Hvordan invitasjonsdemoen ble laget med Liam S. Crouch og Jo Emil Holen

Onsdag fra 18:00 til 19:00
Liam S. Crouch og Jo Emil Holen gir en kort introduksjon til hva demoer er, og går gjennom de forskjellige konseptene i årets TG-invite, sett fra en koders synspunkt. Du er veldig velkommen til å ta en prat med oss etter presentasjonen for utdypning.
Kjennskap til programmering er greit, men ikke nødvendig.

Fotografi med Kim Kverneland

Torsdag fra 12:00 til 16:00
Denne workshopen gir deg en introduksjon til hvordan du kan bruke naturlig lyssetting for å få fine bilder. Etter introduksjonen arrangeres det en fotovandring hvor man går rundt i skipet og tar bilder av interessante ting. Workshopen avsluttes i del to (i loungen etter vandringen, ca. klokka 15:00) hvor man får litt informasjon om hvordan man kan etterbehandle bildene for best mulig resultat. Du kan også levere bildet ditt til slutt og kanskje vinne en premie!

AI-programmering med Illy Binfield

Torsdag fra 13:00 til 15:00
Illy gir oss et lite innblikk i kunstig intelligens med fokus på pathfinding. Den pathfinding-algoritmen vi skal kikke litt nærmere på kalles A*. Vi kommer til å prøve oss på A* i praksis ved å bruke en halvferdig JavaScript kode som blir delt ut.

Tegning av portrett med June Jenssen

Torsdag fra 16:00 til 18:00
June demonstrerer to forskjellige fremgangsmåter på å male/tegne et portrett i Photoshop. Skissen hun jobber med vil deles ut, og du kan velge om du vil jobbe med den, eller jobbe med din egen skisse. Til slutt kan du levere inn det du har laget og kanskje vinne en premie! 

Programmering 101 med Liam S. Crouch og Jo Emil Holen

Torsdag fra 18:00 til 19:00
Liam S. Crouch og Jo Emil holen gir en introduksjon til programmering og prinsippene som hører med, og går gjennom de grunnleggende konseptene de fleste språk har til felles. Du er veldig velkommen til å ta en prat med oss etter presentasjonen for utdypning. Nivået på talken gjør at det ikke trengs mye kjennskap til programmering for å følge med! Kom til loungen og lær noe nytt!

Lag ditt eget multikopter - del 1

Torsdag fra 19:00 til 20:30
Introduksjon til multikoptre og hvordan man kan lage dem. I del to vil vi prøve å bygge vårt eget! 

Hvordan lage en Chrome Extension med Michael Johansen

Fredag 12:00 til 14:00
Vil du rydde VG? Vil du hente hva som helst på internett inn til deg selv med en hotkey? Vil du lære HTML/CSS/JS? Kom på workshop, lag din første Chrome Extension og lever den i en konkurranse etterpå. Det er ikke så vanskelig. Om du kan litt er det kjempelett. Om du ikke kan noe så må du ihvertfall komme!  

Tips & Triks i Photoshop med Wictoria Nordgård

Fredag fra 14:00 til 16:00
Wictoria Nordgård lærer deg noen nyttige tips og triks i Photoshop, som for eksempel hvordan du kan lage dine egne brushes. Denne workshoppen passer for alle som ikke har noen eller lite erfaring med Photoshop. Ta med din egen laptop, eller benytt deg av arbeidsstasjonene vi har i loungen! Du kan også vinne en premie om du leverer det du har laget iløpet av denne workshopen! 

2D-animasjon med Knut Håland

Fredag fra 16:00 til 18:00
Knut viser deg hvordan man animerer i 2D! Du kan velge å bruke ditt eget animasjonsprogram, eller bruke det loungen har å tilby. Etterpå kan du levere inn din animasjon og kanskje vinne en premie! 

3D-skulpturer med Kim Strandli

Lørdag 12:00 til 14:00

Kim viser oss hvordan han lagde sitt render-bidrag til TG13. Til slutt vil han dele ut et modell av et ansikt som deltakerne kan leke med i Sculptris, som er installert på workshop-maskinene.

Lag ditt eget multikopter - del 2

Lørdag fra 16:00 til 19:00
Vi bygger vårt eget multikopter!