Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Counter-Strike:Global Offensive Turnering

Counter-Strike:Global Offensive Turnering

Sted: The Gathering 2014, Vikingskipet Hamar, Norge
Turneringens format: Group Elimination/Single Elim Finale
Antall deltagere: 32 lag
Tidsfrist for registrering: 11am Torsdag17 April 2014
Brackets: Klikk her!
Tidsskjema: Klikk her!

Gratulerer til vinnerne av Counterstrike: Global Offensive på TG14!

1 plass - Demise.no
2 plass - Poro Company
3 plass - Det Blir For Lett


FINALENE SPILLES LØRDAG 13.00

Vinnerbracket: http://binarybeast.co.uk/xCSGO1404186

Counter-Strike Global Offensive er et førstepersons skytespill utviklet av Valve og Hidden Path Entertainment. Dette er det fjerde spillet innenfor Counter-Strike serien.

Global Offensive ble utgitt 21 August, 2012. Global Offensive ble utgitt til PC og Xbox. Spillet er en den nyeste versjonen som er utgitt i Counter-Strike serien, og inneholder en oppdatering av gamle baner, men også helt nye baner og spill-modus.

 

CS:GO 5v5 Regler

1. Generelt

1.1 Dommere og/eller TG14 Game Crew har til en hver tid, uten noen form for notis, rett til å endre, legge til eller ta bort regler i dette dokumentet. Vi oppfordrer alle til å sjekke regelsettet regelmessig for endringer for å sikre at du følger de seneste bestemmelser

1.2 Ved å melde sin deltagelse i konkurransen/turneringen erklærer alle deltagere at de er enige og godkjenner at de skal følge reglene i dette dokumentet. Hvor en regel fremstår som uklar vil ESL sitt regelsett konsulteres. Uansett så vil en dommers beslutning alltid gjelde høyere enn regelsettet

1.3 Alle deltagere må være tilstede på The Gathering 2014 inne i vikingskipet.

2. Format

2.1 Generelt
Størrelsen på gruppene i denne turneringen vil bli justert etter hvor mange som melder seg på.

2.2 Innledende runder og playoffs
2.2.1 Torsdag og fredag vil gå med til innledende runder, der 16 lag skal spille RO16 Double Elimination BO1 hver av dagene.

2.2.2 Når de innledende rundene er gjennomført står vi igjen med fire lag fra hver RO16-gruppe, som møtes til RO8 playoffs på lørdag.

2.2.3 Playoffs på lørdagen vil bli mer omfattende, RO8 Single Elimination BO3. Bronsefinale skal spilles for å avgjøre tredjeplass.

2.2.4 Det spilles «Max Rounds 15»-format, hvor det første laget som når 16 runder på ett kart vinner kartet. Om begge lag har 15 runder når kartet er over, vil det bli spilt «Max Rounds 3»-format overtid helt til en vinner er kåret.

2.2.5 Seedingen i de innledende rundene vil være random. Under playoffs vil vinnerne fra sine respektive grupper få første seed, nummer to sine i respektive grupper vil få andre seed, osv. Det er kun fire lag fra hver innledende gruppe som går videre til finalene på lørdag.


3. Spillinnstillinger

3.1 Versjon

Den siste utgaven av Counter-Strike: Global Offensive vil bli brukt.

3.2 Klient innstillinger

3.2.1   cl_bocycle – standard (0.98)

3.2.2    net_graph 0 (net_graph ikke tillatt)

3.2.3    weapon_debug_spread_show 0 (ikke tillatt)

3.2.4   weapon_recoil_model 0

3.2.5    sv_damage_print_enable 0 (av)

3.2.6    mat_hdr_level 0/1/2

3.3 Serverinnstillinger – Alle servere skal bruke følgende innstillinger, begge lag må verifisere dette før start.

3.3.1    mp_startmoney 800

3.3.2    mp_maxrounds 30

3.3.3    mp_c4timer 35

3.3.4    sv_pauseable 1

3.3.5   mp_roundtime 1.75

3.3.6   mp_freezetime 12

3.3.7    mp_buytime 1

3.3.8   mp_roundtime_defuse 1.75

3.3.9    ammo_grenade_limit_default 1

3.3.10    ammo_grenade_limit_flashbang 2

3.3.11   ammo_grenade_limit_total 4

3.4 Innstillinger for Overtid:

3.4.1   mp_maxrounds 3

3.4.2    mp_startmoney 10000

3.5 Kart

3.5.1    De_dust2

3.5.2  De_inferno

3.5.3    De_nuke

3.5.4    De_train

3.5.5    De_mirage

3.6 Kart i Gruppespill

3.6.1   map: de_dust2

3.6.2    map: de_nuke

3.6.3    map: de_inferno

3.6.4   map: de_mirage

3.7 Hvordan velge kart for en kamp:

3.7.1    Lag A tar bort ett av 5 kart

3.7.2    Lag B tar bort ett av 4 kart

3.7.3    Lag A velger ett av 3 gjenværende kart, dette blir start kartet.

3.7.4   Lag B velger ett av de 2 gjenværende kart, dette blir andre kart.

3.7.5    Det gjenværende kartet vil være siste og tredje kart.

4. Før en kamp

4.1 Kommunikasjon - IRC vil bli brukt for å kommunisere med dommere og andre lag. Lagleder for alle lag må være tilgjengelig på quakenet #tg.csgo under hele turneringen.

4.2 Opprop – Hvert lagt må møte og være klare 30 minutter før turneringens start. Det vil bli i forbindelse med start av turneringen bli ett opprop for å sjekke at alle er tilstede.

4.3 Kommunikasjon med dommere – Det er kun lagleder som kan kommunisere med dommere eller administratorer, dette inkluderer alle spørsmål, klager og resultater. Kommunikasjon skal skje i en privat melding (/msg <dommerens navn>) med administrator ikke i hovedkanalen.

4.4 Oppmøte – Alle spillere må være logget inn på kampens server 15 minutter før oppsatt kamptid. Om noen spillere ikke er klar til å starte på oppsatt tid for kampstart vil laget med flest spillere klare vinne.

5. Under kampens gang

5.1 Kallenavn og lagets navn – Alle spillere må bruke kallenavnet og lagets navn som ble registrert under påmelding, dette gjelder også på IRC.

5.2 Valg av side- Vinneren av en kniverunde bestemmer hvilken side laget skal begynne på. Granater eller annet som gir en fordel under kniverunden er ikke lov, dette gjelder også å bruke høyder (Hoppe på en boks, bil e.l.)

5.3 Plassering av bomben – Bomben må være synlig, «Boosting» når bomben plasseres er ikke tillatt.

5.4 «Bugs» - Bruk, eller utnyttelse av feil i spillet vil ikke bli tollerert og kan føre til diskvalifisering av turneringen.

5.5 Oppførsel – Alle spillere må oppføre seg. Unødig snakk i spillet  er ikke tillatt.

5.6 Boosting - «Boosting» av spillere er tillatt så langt det ikke gir spilleren mulighet til å se igjennom en vegg eller lignede. Å bruke en granat til å «booste» en spiller er ikke tillatt.

5.7 Server krasj – Om en server krasjer før runde tre er ferdigspilt, vil kampen bli starter på ny. Om runde fire er påbegynt vil kampen bli startet med samme resultat og mp_startmoney bli satt til 6000.

5.8 Pause – Hvert lag kan pause en kamp en gang, denne pausen kan maks vare i 5 minutter. Når 5 minutter er gått kan det andre laget fortsette kampen. En pause kan kun bli tatt i «freeze time» i starten av en runde eller etter en runde er ferdig. Før en pause starter må dette annonseres i spillets chat, dette må også skje før pausen avsluttes.

5.9 Demo og skjermdump - Demo er påkrevet. Alle spillere må ta opp en demo inne i spillet. Om dette ikke blir gjort vil laget diskvalifiseres. En skjermdump av en røykgranat må også bli tatt før kampen starter. Både demoen og skjermdumpene må være tilgjengelig på etterspørsel av en dommer under hele turneringens gang.

6. Etter en kamp

6.1 Resultater – Begge lag må si i fra til en dommer om resultatet av en kamp rett etter kampen er ferdigspilt. Ett skjermbildet av resultatet må også bli tatt av begge lag. Etter ett resultat har blitt bekreftet kan ikke lagene lenger klage på kampen.

6.2 Klage – En kamp vil bli ferdigspilt selv om ett lag eller en spiller tror en motstander har jukset. Laget må gi ett notis til en dommer med en klage, når klagen er godkjent har laget 10 minutter på seg å skaffe bevis og gi dette over til dommeren.

6.3 Sende en Demo – Om en klage er sendt inn, må spilleren det klages på overlevere demo og skjermdump til både motspillerens kaptein og dommer. Dette må gjøres innen 15 minutter. Om dette ikke gjøres kan laget bli diskvalifisert.

6.4 Oppførsel – Alle spillere må vise sin respekt til alle motstandere og til dommere.

6.5 Juks

6.5.1 Ingen form for juks er tillatt. Eksempler er «wallhack», «aimbot», radarhack,  og andre former for tredjepart programvare. Laget kan bli diskvalifisert om det finnes bevis for slikt juks.

6.7 Oppførsel

6.7.1 Alle spillere må oppføre seg profesjonelt og vise en god sportsånd igjennom hele turneringen. Dette gjelder på alle former for kommunikasjon, slik som IRC, steam, spillets chat, etc.

7. Advarsler

7.1 En spiller kan få en advarsel om spilleren gjør noe av følgende:
7.1.1 Nekter å følge instruksjoner gitt av en dommer eller administrator
7.1.2    Kommer for sent til eller møter ikke opp til en kamp.
7.1.3    Bruk av stygt språk eller uttrykker dårlig oppførsel.
7.1.4   Oppfører seg usportslig.  

7.2 En spiller kan bli diskvalifisert om spilleren gjør noe av følgende:
7.2.1    Får fler enn en advarsel.
7.2.2    Noen form for intimidering, mobbing eller vold (fysisk og verbalt) mot andre deltagere, observatører eller dommere.
7.2.3   Bruk av juks
7.2.4    Forsøk av å misslede en dommer
7.2.5    Ved å ikke være tilstede når spillerens kamp skal starte.
7.2.6      Missbruk av feil i spillet som tydelig endrer spillets funksjonalitet.