Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Quake Live Turnering

Quake Live Turnering

Sted: The Gathering 2014, Vikingskipet Hamar, Norge
Turneringens format: Single Elimination
Antall deltagere: Ubegrenset
Tidsfrist for registrering: 11am, 18 April 2014
Brackets: Registrer deg her!
Tidsskjema: 1700 Lørdag @ Game Arena (QPad Stage)
**Husk bekrefter registreringen på Game Desk!!**

Gratulerer til vinnerne av Quake Live TG14!

1 plass - Espen Ali Johansen
2 plass - McBigmac
3 plass - TheVikingHoward

 

Quake Live er et veldig raskt og intensivt FPS, eller førstepersons skytespill om du vil. Formålet i kampen er å drepe motstanderen for å få poeng. Alt dette skjer mens man hele tiden må passe på å holde seg i livet, skaffe seg mer liv og våpen.

I starten av kampen starter man med et veldig ordinært våpen så det viktigste i starten er å finne bedre våpen, mer liv og ammunisjon som ligger spredd rundt på kartet. Spillere som ikke klarer å finne seg bedre våpen før en direkte kamp med motstanderen kommer til å tape veldig raskt. Det er derfor viktig å bevege seg rundt på en måte som lar deg fylle opp mer liv og våpen før og etter kamper med motstanderen din.

I de fleste modusene i spillet vil du starte på nytt på et tilfeldig sted etter å ha blitt drept. Du starter da med fult liv og litt ekstra beskyttelse. Du kan fylle opp enda mer om du finner mer liv rundt på kartet. Du starter også på nytt uten de våpene du fant før du døde så du må ut å finne de på nytt før motstanderen finner deg igjen siden han da har en fordel ved å fortsatt ha sine mer avanserte våpen klar for bruk.

Spille avsluttes når grensen for antall runder vunnet er nådd. I modusen som spilles på The Gatherings konkurranse er det ingen runde-grense men tid som bestemmer. Det vil si at den med flest runder på 10 minutter vinner. Se reglene for mer informasjon.

Spillet er gratis og kan lastes ned og spilles direkte i din nettleser fra www.quakelive.com. Legg det inn å øv litt før du melder deg på konkurransen slik at du stiller enda sterkere.

 

QuakeLive regelsett

1 Generelt

1.1 Turneringens dommere er Game Crew. De vil ha siste ord i alle situasjoner. Beslutninger tatt av dommerne vil overstyre alle regler som blir tatt opp i dette dokumentet.

1.2 Dommer forbeholder seg retten til å legge til, fjerne eller endre regler i dette dokumentet til enhver tid, uten forvarsel. Vi oppfordrer deg til å sjekke reglene med jevne mellomrom for å sikre deg at du følger de gjeldene reglene.

1.3 Ved å delta i turneringen bekrefter deltagerne at de er enige med, og vil følge, reglene, og at de forstår at dommerne vil ha det endelige ordet i konkurransen

2 Match Regler

2.1 Kart valg

Spilleren til venstre i kampdetaljene begynner ved å ta bort ett kart fra spillelisten, etter dét vil spilleren til høyre fjerne ett kart. De tre gjenværende kartene vil bli spilt i løpet av kampen. Spilleren til venstre velger hvilket kart som vil bli spilt først, og motstanderen velger det andre. Det siste kartet vil bli brukt til å avgjøre eventuelle situasjoner der stillingen er uavgjort.

2.2 Kart

  • qzdm6 (Campgrounds)
  • qzdm13 (Lost World)
  • qztourney7 (Furious Heights)
  • qztourney9 (House of Decay)
  • ztntourney1 (Blood Run)

2.3 Game Type

Spilltype vil være Duel, og det vil bli spilt i 'best av 3 kart' formatet. Tidsfristen for hvert kart er 10 minutter, med 2 minutters overtidsintervaller hvis stillingen er lik etter den avsatte tiden.

3 Servere og valg

3.1 Servere vil bli levert av The Gathering og passordet vil bli kunngjort av dommer før starten av hver kamp.

3.2 Alle kampene vil bli spilt på serveren som passer best for begge spillere.

3.3 Flere servervalg

Er spillerne ikke i stand til å finne en egnet server (f.eks pga. ventetid, ping, etc.), vil hver spiller velge en server som skal brukes, og spillerne vil vekselvis bli spilt på hver spillers server. For eksempel, spiller A sitt valg av kart vil spilles på spiller B sin server, og spiller B sitt valg av kart vil spilles på spiller A sin server. Hvis et tredje kart er nødvendig vil det bli spilt med 5 minutters tidsfrist på begge serverne som ble brukt før, på slutten vil poengene bli lagt sammen for å bestemme hvem som vinner.

4 I løpet av kampen

4.1 Frakoblinger i de første 3 minuttene av et kart

4.1.1 Hvis en spiller ufrivillig mister tilkoblingen i løpet at de første 3 minuttene av et kart, vil kartet spilles på nytt fra starten.

4.2 Frakoblinger i de siste 3 minuttene av et kart

4.2.1 Frakoblinger som skjer i de siste 3 minuttene av kartet vil falle under dommers avgjørelse. Dommer kan velge om den gjenværende tiden skal spilles i en omstart av kartet, eller om poengstillingen når frakoblingen skjedde vil brukes som resultat av kampen.

4.3 Custom HUD og configs

4.3.1 Spillerne står fritt til å bruke sine egne konfigurasjonsfiler og å forandre HUD så lenge ingen urettferdig fordel oppnås. Vennligst ta kontakt med dommer før  første kamp for å forsikre deg om at endingene dine vil bli tillatt under fair-play-regelen.

4.4 Spectators

4.4.1 Spectators are ikke tillatt. Bare dommer og autoriserte partnere har lov til å overvære kampene. Spillere har ikke lov til å videresende eller dele passordet med eksterne personer.

4.5 Spamming In-game

4.5.1 Tre (3) straffepoeng vil bli tildelt dersom chat-funksjonen i spillet blir misbrukt på noen måte, inkludert å prøve å irritere en motstander eller endre spillets gang. All-chat funksjonen er det for å kommunisere effektivt med motstander og dommer.

4.6 Failure to Play

4.6.1 Er man ikke tilstedet ved kampstart vil det resultere i en walkover for motstanderen.

5 Matchmedia

5.1 Skjermbilde

5.1.1 Alle spillere må ta skjermbilde av resultatene av hvert spill og må beholdes til slutten av turneringen. De må også laste dem opp til serveren angitt av spillets dommer innen 24 timer etter at kampen er ferdig.

5.2 Demoer

5.2.1 Alle spillere må ta opp demoer av kampene sine. Demoene må beholdes frem til slutten av turneringen. I tillegg til å spare alle filer, må demofilene lastes opp til kampens server i løpet av 24 timer etter at kampen er ferdig. Vennligst se dommer om hvis du trenger hjelp eller råd om å laste opp demoer.

5.3 Forlate et spill

5.3.1 Det er ikke tillat å forlate kampen før tiden er ute på det siste kartet, ei heller er du tillat å slutte å spille før tiden er ute. Å unnlate å følge denne regelen kan bli straffet med en bot på opptil to (2) straffepoeng.

5.4 Fortsettelse av avbrutt spill

5.4.1 Hvis en kamp blir avbrutt uansett grunn, og må startes på nytt på et senere tidspunkt, så vil poengene fra den avbrutte kampen beholdes og kampen vil fortsette med så mye tid som var igjen på kartet.

6 Advarsler

6.1 En spiller kan få en advarsel hvis han gjør noe av det følgende:
6.1.1 Nekter å følge instrukser gitt av dommer
6.1.2 Kommer for sent til kampen eller mangler spill
6.1.3 Bruker banneord og/eller oppfører seg dårlig
6.1.4Oppfører seg usportslig

6.2 En spiller kan diskvalifiseres for en av følgende grunner
6.2.1 Får mer enn én advarsel
6.2.2 Enhver handling av trusler, mobbing eller vold (fysisk eller verbal) mot deltagerne, observatører eller dommere
6.2.3 Bruk av juks eller andre urimelige måter å spille på (dvs. avbrudd av motstander, fysisk blokkering, utnyttelse av bugs, jukesekoder, etc.)
6.2.4 Villede en dommer
6.2.5 Ikke være til stedet når en kamp skal starte
6.2.6 Utnytte eventuelle feil som tydelig endrer spillets tiltenkte funksjonalitet.