Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014

En viktig del av å dra på The Gathering er å faktisk komme seg dit. Her finner du litt nyttig informasjon om diverse transportmuligheter.

Fly

Ankommer du med fly er Oslo Lufthavn (OSL) nærmest (avstand ca. åtte mil). Derfra går det en direkte togforbindelse til Hamar.
Ankommer du Sandefjord lufthavn, Torp (TRF) må du ta en buss til Torp stasjon og bytte til tog, eller ta flybuss til Oslo og tog videre. NSB nettsider har informasjon om rutetider.

Tog (med Shuttlebuss til Vikingskipet fra Hamar stasjon)

Det går tog til Hamar stasjon. Når du har ankommet Hamar stasjon vil du kunne ta shuttlebuss videre til Vikingskipet. Avstanden mellom togstasjonen i Hamar og Vikingskipet er ca 2 km, med mindre man pakker så lett at man kan gå, vil vi anbefale den nye Shuttlebuss-tjenesten som går kontinuerlig mellom 07:00 og 18:00,(09:00-13:00 søndag), og vil koste 20 kr. Sjekk NSB nettsider for rutetider og annen informasjon.

Under er en oversikt over kapasiteten på noen tog Onsdag og Søndag

Avgang Oslo Ankomst Hamar Tilgjengelighet
06:34 07:53 Lav
07:34 08:59 Høy
08:34 09:53 Høy
12:34 13:55 Fullt
13:34 14:58 Fullt
Hamar - Oslo 
Avgang Hamar Ankomst Oslo Tilgjengelighet
10:03 11:26 Lav
12:03 13:26 Veldig høy
13:41 15:03 Må forhåndsbestilles
13:56 15:03 Lav
16:01 17:26 Som oftest fullt
Ankommer du med tog fra Bergen, Stavanger/Kristiansand eller Moss vil du måtte bytte tog i Oslo, og det anbefales å kjøpe billettene på forhånd så tidlig som mulig da påsken er en periode med stort sett fulle tog på disse strekningene. Merk også at kapasiteten for bagasje er lav på enkelte tog. Dette gjelder også på togene mellom Trondheim og Hamar. 
 
Det er lurt å kjøpe togbilletter tidlig. Ifølge NSB er det allerede noen tog som begynner å bli fulle.
 

Bil

Om du ønsker å kjøre til TG med bil, sjekk ut Google Maps eller Gule Sider for ruteplanlegging. Vikingskipet har gode parkeringsmuligheter utenfor bygget.

Les dette hvis du ankommer i bil:

Hvis du ankommer i feltet som er lengst unna Vikingskipet må du snu i rundkjøringen før du får kjøre inn på parkeringsplassen. Det samme gjelder når arrangementet er over, alle må kjøre ut av arrangementet i feltet som går nordover.  

Buss/taxi/funksjonsnedsatte/sponsor kjører inn den vanlige innkjøringen til den store asfaltplassen ved siden av skipet. Alle andre kjører inn innkjøringen nærmest rundkjøringen. Her møtes og informeres de av vaktene, før de enten sluses inn i kø mot avlossingsområdet (maks ti min, fører MÅ bli ved bilen), eller til parkering.

Innrykket i seg selv foregår i stor grad utendørs, så vær godt kledd. Mer nøyaktig informasjon om innrykket kommer på Gathering.org like før TG starter

Buss

Det er flere som tilbyr bussreise direkte til og fra TG fra byer rundt om i landet. Langdistansebusser stopper ofte et stykke utenfor sentrum. Om du arrangerer en felles busstur finner du antagelig andre mennesker som vil ta buss med deg på forumet.