Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Møt Universitetet i Oslo på fredag og lørdag!
 
Foto av UiO

Møt Universitetet i Oslo på fredag og lørdag!

Universitetet i Oslo er som vanlig på plass på The Gathering, og har mange spennende foredrag å bidra med. Se oversikten her!
Lectures and seminars

Foredragsprogrammet for fredag og lørdag er klart! Studenter og ansatte fra Universitetet i Oslo holder populærvitenskapelige foredrag som gjør som deg smartere.

Kom og hør om Minecraft, reverse-engineering, Autodesk Inventor, Rubiks kube, Kerbal Space Program, Arduino og japansk. Alle foredragene er i auditoriet.

Du vil heller ikke gå glipp av foredragene fra hovedscenen!
 
Fredag kl. 15.30 på hovedscenen: OMG NUKULAR ATOMZ RADIATION MELTDOWN!!!1
Sunniva Rose (rosablogger og kjernefysiker) snakker om atomer og stråling og ulykker og atomkrig og mutanter sånn.
 
Fredag kl. 13.15 på hovedscenen: Conways Game of Life
Roger Antonsen (førstlektor og logiker) forteller om Conways Game of Life - to-dimensjonale cellulære automater!
 
Her er timeplanen for auditoret.

Eksperimenter i Minecraft
Fredag og lørdag kl. 12.00
Hvordan kan man kombinere Arduino og Minecraft slik at man kan styre virkelige ting fra spillet? I dette foredraget skal vi vise hvordan man kan gjøre slike ting. Vi skal også skrive en liten plug-in i et scriptspråk. Foredraget holdes av Lars Erik Realfsen.

Intro til reverse-engineering
Fredag og lørdag kl. 13.00
En kort introduksjon til hvordan man skal reverse-engineere enkle programmer skrevet i C. Til dette brukes standard linuxverktøy som «strings», «readelf» og «objump». I tillegg vil det gjennomgås enkel bruk av debuggeren gdb. Foredraget holdes av Aleksi Luukkonen.

Autodesk Inventor
Fredag og lørdag kl. 14.00
Kort introduksjon til Autodesk inventor, hvordan man gjør det mest grunnleggende og starter med litt større prosjekter. Foredraget holdes av Nikolas Papaoiaunnou.

Lær deg Rubiks kube
Fredag kl. 15.00
Dette er et nybegynnerkurs i Rubiks kube. Vi skal lære noen få enkle trinn som kan settes sammen til en metode for å løse kuben. Denne metoden er en enkel lag-for-lag-metode, det vil si at den gradvis kan utvides til en full Fridrich-metode slik som de beste kuberne i verden bruker. Foredraget holdes av Marie Lilleborge.

Mye du ikke vet om Rubiks kube
Lørdag kl. 15.00
Hvordan fungerer en Rubiks kube? Hva er disse reglene og mønstrene? Roger og Marie vil vise deg mye du ikke vet om puzzles som Rubiks kube. Foredraget holdes av Marie Lilleborge og Roger Antonsen.

Kerbal Space Program
Fredag kl. 16.00 og lørdag kl. 16.00
Grunnleggende rakettbygging i romsimulatorspillet Kerbal Space Program! Virtuelle eksplosjoner er garantert. Foredraget holdes av Vegard Lillevoll.

Intro til Arduino
Fredag kl. 17.00 og lørdag kl. 17.00
Hacking av hverdagsting! Her skal vi vise hvordan du lager ei lampe du kan skru på med e-post, roboter som følger streker på gulvet og andre morsomme ting du kan gjøre med Arduino. Om du ikke vet hva en Arduino er, så går du glipp av noe kult! Foredraget holdes av Lars Erik Realfsen.

Intro til Japansk
Fredag kl. 19.30
En enkel innføring i japansk. Foredraget holdes av Petter Nordal.