Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014

Fant tonen på ungdomsskolen

På fire år har Lemaitre blitt en sensasjon. I kveld spilte de for et usedvanlig entusiastisk TG-publikum.

Entertainment

De møttes i 8. klasse på ungdomsskolen. Begge holdt på med musikk, den ene med indie rock og den andre med house, men de spilte hver for seg. Først etter videregående i 2010, fant Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund ut at de burde spille sammen.

Etter to år hadde de lagt ut tre extended play-utgivelser på nettet. Med den tredje EP-en Relativity 2, ble bandet Lemaitre en braksuksess.

– Relativity 2 nådde blant annet førsteplassen på USAs og Canadas elektronika-liste på iTunes. Helt uten et plateselskap i ryggen, forteller Ulrik Lund.

Extended play, EP eller EP-plate er musikalske plateutgivelser som er for korte til å kvalifisere som musikkalbum (LP og CD), og for lange til å kvalifisere som en single (SP). Normalt har et album åtte til tolv spor eller er på rundt førti minutter spilletid (ofte noe lengre for klassisk musikk, som kan graveres tettere), en single har bare ett spor på hver side, mens en EP har fire. Kilde: Wikipedia 

Spredte seg gjennom gamingmiljøet

Det startet enkelt. Ulrik og Ketil fant tonen sammen, og la ut sangene sine på musikktjenester som Soundcloud og Tunecore

– Johannes, en venn av oss, hadde i lang tid lastet opp Call of Duty-videoer på YouTube og skaffet seg mange abonnenter. Gjennom hans YouTube-kanal, reklamerte han for musikken vår, sier Ketil Jansen.

Slik spredte musikken til Lemaitre seg gjennom gamingmiljøet. Ifølge artistene selv er mange i målgruppen deres PC- og spillentusiaster.

– Kanskje det er derfor vi spilte for The Gathering i kveld, sier Ketil.

Ferdig med småprosjektene

Foreløpig har Lemaitre hatt et veldig fokus på kvalitet foran kvantitet med sine EP-utgivelser.

– Det er mye deiligere å ha små prosjekt på fire-fem sanger og så gå over til noe annet, forteller Ulrik.

Det har åpenbart falt i god jord blant lytterne, for senere i april skal de fremføre på sentrum scene i Oslo. Til sommeren kan vi se dem på Hove-festivalen, men også høre dem når de slipper ut sitt første album en gang i juni.

– En album-utgivelse blir et veldig nytt prosjekt for oss. Det er en mye lenger prosess, men det blir også mye tøffere, sier Ulrik.

– Foreløpig har det kun gått oppover. Vi har bare møtt positiv kritikk, musikken har toppet lister og folk digger sangene våre. Jeg håper vi ikke møter motgang, vi vet ærlig talt ikke hvordan vi skal takle det, gliser Ketil.