Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Sigurd Sveen

Nerdswim - fem i vannet

Når man tilbringer fem dager i Vikingskipet kan det være deilig med et avbrekk – spesielt når det er i vannet!

Entertainment

Utenfor Vikingskipet venter vi på at bussen skal lastes ferdig, og vi vender etter hvert nesen vår mot Ankerskogen svømmehall. Siden i fjor har de pusset opp, og lagt til blant annet et helt nytt 25-metersbasseng, noe som ble godt brukt av de fleste deltagerene.

 

Chillout, KANDUs representasjon på TG,  har anskaffet 200 gratisbilletter – og de gikk fort! Interessen var stor når det ble annonsert at det var førstemann, eller dame, til mølla. Men det hindret ikke resterende i å bade. Ankerskogen kunne tilby alle deltagerene en rabbatert pris, slik at så mange som mulig fikk muligheten til å bade. Fra klokken tolv var det mulig å sette seg på shuttlebuss som kjører mellom Vikingskipet og Ankerskogen. Vi ble møtt av en blid busssjåfør som gledelig tok oss dit vi skulle.

Når vi kom frem omkring halv to var stemningen allerede på plass. Varm luft, latter, og selvsagt ARNE! Her var det mye å velge mellom; boblebad, stupebrett, fribading og linjesvømming. Deltagerene svermet også omkring en oppblåsbar liten øy i midten av bassenget, hvor det var kongen på haugen som gjaldt.

 

De første vi møtte på var Christopher Hope (17) og Annelinn Haugerød (18), begge veteraner på TG med respektive to og tre år bak seg. De var vel fornøyde med tilbudet, og holdt humøret oppe. Annelinn savnet tilbudet i fjor, og er glad for at det er tilbake i år, med en bedre svømmehall enn før.

-          Det er greit å ikke bare sitte i stolen foran pcen, men bevege litt på seg også. Jeg liker at det er mye forskjellig aktiviteter å velge mellom! (Christopher)

-          Nerdswim er noe annerledes, det er mere sosialt. Det er viktig å være litt barnslig i blant. (Annelinn)

 

I det noe varmere bassenget finner vi blant annet Birk Thørn Amundsen (16), og Bjørnar Tømmerhoel (17). Det er deres første år på The Gathering, noe som har vært “drømmen min siden 8. klasse”, sier Birk. Det som trakk dem i år var snakk om den fantastiske stemningen, og den tøffe opplevelsen. Hittil har ingen av delene skuffet dem, snarere omvendt. Men hvorfor gidde å svømme, når man kan game, skape, eller se på film?

-          Jeg elsker å være i vannet, mest fordi jeg er veldig aktiv av meg. Det er deilig med et avbrekk fra spillingen, selv om jeg liker det også. I tillegg er det en morsom måte å dusje på, også er vi jo ferdig til middag!

Mens vi tar bilder treffer vi på Mathilde Oskarsen (17), det er også hennes første år på The Gathering. I følge henne er TG flott, fordi man kan få et avbrekk fra det vanlige liv.

-          Man får et avbrekk fra omverden, her er det ingen leggetid eller andre begrensninger. Her kan man liksom game så lenge man vil. I tillegg er det sosialt å være med venner, og man kan møte nye mennesker.

De var en gruppe på rundt tjue som både reiser og sitter sammen. Noen av disse har også blitt med på årets Nerdswim

-          Det er fint med et avbrekk i uka, i tillegg er det jo deilig å bade.