Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Streamere på TG14
F.V.: Maren Aune, Julia Maria Kohn, Fredrik Follaug, Andreas Wilhelmsen og Oskar Billington
Foto av Magnus Skaalsveen

Streamere på TG14

TG14 er fullt av streamere. De kommer i alle varianter og de streamer en rekke forskjellige spill. Maren Aune, Julia Maria og "Tafsegutta" er blant dem som streamer fra Vikingskipet i påsken.
Spill

Disse streamer fra TG14

Maren Aune

17 år, Sandefjord
Spiller: League of Legends, Counter Strike Source, Counter Strike Global Offensive
Stream: http://www.hitbox.tv/rcscrypix

Maren Aune har nesten 6000 followers på Twitch. Til vanlig går hun på Medier og kommunikasjon i Larvik og bruker store deler av fritiden sin på å spille og streame spill. På TG14 skal hun streame mest Leauge of Legends. På LoL spiller Maren ADC og er rangert som Platinum 4.

-          Jeg synes det er veldig gøy å streame. Man blir kjent med mange mennesker. Det morsomste med å streame er det å oppleve at folk synes det er gøy å se på meg og at de bryr seg om meg og liker å snakke med meg.

Håper seerne henne følger over til Hitbox

Til tross for at Maren nesten har 6000 followers på Twitch, har hun valgt å bytte over til Hitbox på grunn av en sponsoravtale med Bx3. På TG14 er første gangen hun bruker den nye streaming-tjenesten og håper at hun vil få like mange followers der etter hvert.

-          Jeg tror de fleste som ser på meg er i min egen aldersgruppe. Jeg håper at flere av dem følger meg over til Hitbox i løpet av påsken. Det hadde vært gøy om like mange så på meg der.

-          Jeg streamer på norsk da, men skal begynne å streame på engelsk nå. Jeg har ganske mange utenlandske followers. De synes visst det er gøy å se på og forsøker å lære seg norsk. Jeg har et par på 15 år som er fra Belgia som faktisk sitter og skriver ned gloser.

Maren mener at folk mest sannsynlig kommer inn på streamen hennes fordi hun er jente, men tror de fortsetter å se på fordi de synes det er underholdende. Hun håper også at noen kanskje lærer noe av å se henne spille.

-          Jeg spilte CS:Source i tre år før jeg begynte med LoL. Jeg har bare spilt LoL i litt over et år, så jeg har begynt å streame CS Source litt også nå.

 

Julia Maria "Julony" Kuhn

15 år, Valdres
Spiller: Battlefield 4, Minecraft
Stream: http://twitch.tv/julony
Facebook: https://facebook.com/pages/Julony

Julia Maria “Julony” Kuhn startet å streame i september 2013 og har nesten 1500 followers på Twitch og 1600 subscribers på Youtube. På TG14 skal hun streame mest Battlefield 4 sammen med vennene sine. Julia har et eget gamingrom hjemme som hun streamer fra. Det er nok bra, med tanke på at hun streamer en del om natten. På den måten slipper hun å forstyrre familien når hun streamer. I Battlefield 4 er Julia for tiden level 37.

-          Jeg spiller ikke sånne MMO-spill. Battlefield 4 er mitt favoritt spill. Det er liksom noe annet enn Black Ops 2, jeg synes Black Ops 2 er kjedelig.

-          Jeg liker krigsspill, så når jeg streamer har jeg krigsmaling på. Jeg føler også at det passer til Battlefield.

Julia forteller at hun spiller mest med to venner. En av dem har vært den tredje beste i Norge og han kjører helikopter. Hennes jobb er å fikse dette mens han flyr. Maria mener at det ikke er selve spillingen hennes skaper streamen, men at det er vennene hun spiller med som er en stor del av underholdningen.

-          Jeg tror at folk ser fordi jeg har så mange rare venner. Det er de som underholder streamen. En av dem, som heter Chris, er nordlending og han er skikkelig gal. Han snakker masse og har skikkelig bra humor.

Ble bedt om autograf på TG

Julia tenker også at det er litt manko på Battlefield 4 streamere. Derfor fyller hun kanskje et behov som mange andre ikke gjør. Det er kanskje derfor hun jevnt har over hundre folk som ser på. På TG14 har hun til og med blitt spurt om autograf noen ganger.

-          Det er flere jeg har møtt som har spurt om autografen min på TG. Det er jo helt sykt. Jeg gleder meg til å møte flere av folkene som ser på streamen min. Det er jo så gøy å få tilbakemelding og jeg elsker når folk stiller meg spørsmål.

«Tafsegutta»

17 år, Telemark
League of Legends, Smite, Singstar, div. Steam-spill

Stream: http://www.twitch.tv/tafsegutta
Facebook: https://facebook.com/TafseGutta

Tafsegutta er en en gjeng med gutter som streamer ulike spill og lager podcasts sammen. De reiser også rundt på LAN i Norge og deltar i spill-konkurranser og lager stemning. De omtaler streamen sin som en «kose-stream» hvor de fokuserer på å underholde seerne sine gjennom morsomme samtaler og spill. I League of Legends er de fortiden plassert i Gold. De har om lag 200 followers på sin felleskanal Twitch.

I dette intervjuet har vi snakket gjengen.

-          Vi liker å sammenlikne oss med Siv HD. Vi er litt sånn kose-streamere. Vi streamer det vi føler for. Forskjellige småspill på steam og league. Så har vi med skype-samtalene, hvis vi da spiller LoL så blir jo det selvfølgelig morsomt. Mye rage og mye tull hele veien. Vi satser litt på en mer morsom stream og ikke bare det ekstremt kompetative.

-          Det er som regel ikke spillet vi announcer når vi streamer. Vi skriver at tafsegutta streamer også får folk ta det som det kommer. Det er det vi gjør.

En av dem sier at de liker å tilpasse seg publikum når de streamer. De tar også høyde for hvem som faktisk skal streame og hvilket humør de er. Det er ingen regler uten om at det skal være underholdene. Dette har tydeligvis fungert bra for dem, for Tafsegutta har nå fått seg en sponsor i Sugaru. Sugaru er på TG14 og har stand hos Komplett.

-          Vi er en del tafsegutter. En del av oss er veldig glad i LoL, men noen er også veldig glad i type flysimulator og lignende. Hvis vi streamer LoL, så ser nok folk på for å le av oss. Vi er litt outsidere og gjør noe litt annet enn alle andre.

En interaktiv stream-opplevelse

Tafsegutta tror at folk ser på streamen på grunn av samtalene de har. De forsøker også å samhandle med seerne sine og å gjøre opplevelsen litt interaktiv. De mener at det er hele poenget med å ha en stream, hvis ikke kan folk like gjerne bare se på Youtube.

-          Vi bruker mye energi på å holde kontakt med seerne. Det er en veldig stor del av streamen. Vi er på alle lokale lan og da er det liksom sånn «yes, vi møter tafsegutta» også kommer de bort og mobber oss. Det er veldig koselig.

-          Vi spilte jo League of Legends compo her i fjor og for moro skyld løp vi bort til motstanderlaget midt i kampen og hentet noen kjeks.

Den mest populære streamen Tafsegutta har hatt, var da de spilte og sang Singstar en hel kveld. Da var de ti stykker i en kjeller og streamet mens de konkurrerte mot hverandre.

-          Hvis vi skal ha et slagord, så er det nok «Du vet aldri hva du får».