Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Foto: Baldur Kjelsvik

Best i Tekken på TG

Selv påstår vinneren at Tekken bare er for gøy. For tilskuerne virker det som blodig alvor. 

Spill

De fleste deltakerene på The Gathering har trolig prøvd Tekken; en av de mest kjente og kjære slåssespillseriene helt siden utgivelsen på den originale Playstation på midten av 90-tallet.

Til tross for en alder på rundt 20 år, holder Tekken seg overraskende relevant. Senest i dag ble finalen i Tekken-konkurransen som har holdt på hele uken, avholdt i Vikingskipet.

Tekken Tag Tournament 2

For å kåre en vinner i Tekken Tag Tournament 2, måtte de åtte kvalifiserte deltakerne kjempe seg igjennom sluttspillet; fra kvartfinale til semifinale. Noen tok med seg sin egen arkadekontroller, og fikk med en gang et høyere press fra publikum.

– Man får andre forhåpninger til folk som bruker slike kontrollere, sier en av tilskuerne.

Arkadekontroller

Et brett med samling av knapper som utgjør de samme kommandoene som en vanlig spillkontroller, men som ofte er designet spesifikt til et gitt spill. Slåssespill som Street Fighter IV og Tekken har gjort arkadekontrollere populære blant vanlige spillere.   

Tekken Tag Tournament 2 er et ikke et veldig enkelt spill. Har du ikke brukt flerfoldige timer på å memorere kombinasjoner og timing, blir du et lett bytte for de mer erfarne spillerne. De som har kommet seg til sluttspillet i Tekken-konkurransen har, for å si det mildt, brukt mange timer på å bli så gode som de er.

– Jeg startet i 2011 og har siden den gang spilt veldig mye Tekken 6 og Tekken Tag Tournament 2, sier Didrik Dyrkorn.

Double Law

Spoler vi fram til finalen, møter vi Didrik Dyrkorn og Ole Fredrik Berge med hver sin arkadekontroller.

– Det er mye lettere å treffe knappene enn det er på en vanlig kontroller, sier Berge. Dyrkorn sier seg enig.

I finalen spilles det best av fem sett, hvert sett med førstemann til tre seiere.

Ser man bort ifra semifinalen, der Håvard Størkersen gjorde en solid motstand mot Ole Fredrik Berge, kom både Dyrkorn og Berge seg relativt enkelt til finalen.

Dyrkorn hadde fram til da satset på Marshall og Forest Law, to identiske figurer i Tekken, og gjorde ingen endringer i finalen heller.

– Det er et solid par. De gjør motstanderen forbanna, for det er så enkelt å tulle med Law, sier han.

Berge på sin side, fortsatte sin suksess med duoen Yoshimitsu og Wang. En kjapp og aggressiv kjemper og en noe tregere, men mektigere kriger.

Finalen. Steg for steg.

Så var finalen i gang. Publikummet hadde beveget seg nærmere TV-ene, arrangørene hadde forlatt sin rolle, funnet fram stoler og var like oppslukt i den spennende kampen som tilskuerne rundt.

Gjennom hele sluttspillet hadde strategien til Berge tilsynelatende vært å få inn noen kjappe stikk, så kjøre en lang kombo. Det var inntill han møtte Dyrkorn. Da falt strategien igjennom. Til tross for god innsats fra Berges side, vinner Dyrkorn overlegent første sett.

Normen er at taperen etter et sett får lov til å bytte karakterene sine om de ønsker det. Det ble aldri gjort, verken av Dyrkorn eller Berge, og de satte fort i gang runde to.

Først i kamp tre, i runde to, får Ole Fredrik en seier ved effektivt bytte mellom Yoshimitsu og Wang. Da får Dyrkorn blod på tann, seirer brutalt neste kamp, og vinner til sammen runde to. Neste runde kan bli den avgjørende dersom Dyrkorn vinner.

Første kamp i runde tre blir den jevneste av dem alle. Alle fire kjemperne, Marshall og Forest Law, Yoshimitsu og Wang, har skrekkelig lite liv igjen, og det er nervepirrende å se Dyrkorn og Berge bevege figurene sine på skjermen fram og tilbake i takt med hverandres angrep. Klumpen sitter ikke for lenge i halsen, for plutselig får Dyrkorn inn et støt og knerter Berge.

Perfect

Når en spiller klarer å slå motstanderen sin i Tekken uten å miste noe liv selv.

Ole Fredrik Berge er allikevel inne på noe, og klarer i kamp tre og fire i runde tre å seire. Dette blir Berges siste gjennombrudd, før Dyrkorn slo tilbake med en tilnærmet «Perfect» på siste kamp og vinner med det Tekken-konkurransen.

– Klar vinner

En av tilskuerne skyter ut at Dyrkorn var en klar vinner, og påpeker at man skulle tro han satset på Tekken seriøst.

– Jeg er tydeligvis best på TG, svarer han ydmykt når vi spør ham hvor god han selv mener han er.

– Noe satsing blir det likevel ikke. Det kan hende at jeg stikker på noen turneringer, men Tekken Tag Tournament er for meg ikke noe mer enn for gøy, avslutter Dyrkorn.

 Vinnere av Tekken Tag Tournament 2-konkurransen

Gull: Didrik Dyrkorn
Sølv: Ole Fredrik Berge
Bronse: Håvard Størkersen