Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Crew for a Day
Erik Tønnesen på vakt
Foto av Sigurd Sveen og Tina Juni Storø

Crew for a Day

Vi snakket med to deltakere som i år har hatt lyst til å gjøre noe mer ut av TG.
Generelt

Om du som deltaker ønsker å teste ut hvordan det er å jobbe som crew på TG, kan du teste å jobbe gjennom det vi kaller Crew For A Day. Du får da et skift hos det Crewet du er tatt opp til. Her er to deltakere som valgte å gjøre det

En dag som vakt

Erik Tønnesen fikk oppleve en dag som Security. Dette er hans åttende år som deltaker. Nå ville han prøve noe nytt. Vi lurte på hva han syntes det var det beste med dagen.

Å få ordentlig kost, sier han med et smil. Jeg var også heldig med de jeg hadde skift sammen med. Det verste var at det var mye gåing. Det visste jeg ikke og hadde på meg noen sånne tresko. Men jeg fikk bytte sko da.

Han forteller at han gjerne vil søke som fast Crew til TG15. Noen timer etter intevjuet får vi høre at han tok på seg et nytt skift samme kveld. Vi kan vel bare konkludere med at han har hatt en flott opplevelse.

 

 - Koselig å hjelpe andre

Kim Andrè Gaaserud har jobbet et skift i Info:desk.

- Jeg hadde lyst til å prøve noe større noe enn det jeg hadde vært på tidligere. Jeg har vært crew på mindre LAN. Det er et lokal-LAN, i telemark, som vi kaller for DotNEt. Maks vi har hatt er 80 mennesker. Der har jeg vært crew siden jeg har vært crew siden 8. klasse, så det begynner å bli noen år. Nå er jeg 22.

Det beste med å få være Crew For A Day sier han har vært å snakke med deltakere og hjelpe dem. Han sier også at hans kollegaer var flinke til å hjelpe og veilede han, med en god dose humor. Vi lurer på om han tenker å søke crew neste år.

- Ja, jeg fikk et veldig bra inntrykk nå. Den lille opplevelsen jeg hadde nå siden kl 8, så har det gitt meg et inntrykk så jeg ha lyst til å søke som crew da.

Kim Andrè forteller også at han har fått erfaringer han kan ta med seg videre neste gang han er med å arrangere DotNet.