Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Verdsetter utfordrerne
Foto: Sigurd Sveen

Verdsetter utfordrerne

– Det er deilig med litt ferskt blod! sier Mia Aasbakken.
Kreativ

Det er blitt en tradisjon at Miu vinner «Freestyle Music». Han vinner hvert år, blir det sagt om Miu.

– Derfor er det ekstra kult at det kommer en 16-åring og vinner i alle musikkonkurransene! sier Mia Aasbakken, sjef i Event:Creativia opprømt og tenker naturligvis på Rootkit som da vant i Freestyle Music, Remix og Fast Music.

I Freestyle Graphics har Anne-Marthe Markussen tatt med seg seieren hjem de siste tre årene. Også der har en nykomling brutt trenden.

– Asbjørn Nedrehagen leverte et rendered bilde. Som regel vinner tegnebidrag, så dette er friskt blod og nye løsninger, forteller hun.

10 Second Video og Visual Effects

Ikke bare er Mia glad i at nestorer blir utfordret av jyplinger, hun setter også pris på årets nye konkurranser: 10 Second Video og Visual Effects.

– En del av utfordringen med å lage en så kort film, er å brutalt redigere bort alt det unødvendige — uten å miste filmens poeng, opplyser hun.

– Jeg syns dette var en de mest interessante konkurransene, men jeg skulle gjerne sett mer. Vi håper på flere bidrag neste år!

Visual Effects er også en konkurranse Mia kan se for seg bli større til neste år.

– Bidragene til Visual Effects var kjempebra! Årets vinnerbidrag var veldig morsom, sier hun.

– Dessverre var det få som sendte inn bidrag. Dette er litt vår feil. Vi ga deltakerne bare én uke på å lage visuelle effekter til et litt for kort klipp. Neste år skal vi utvide begge deler, erklærer Mia.

Lav terskel med Workshops

– I år hadde vi satt av plasser til workshops, der folk kunne lære seg Photoshop og levere kreative bidrag uten noen forkunnskaper, sier hun.

Ifølge Mia Aasbakken er Workshops noe The Gathering skal satse videre på.

– Premiene til vinnerne av Workshop-konkurransene var gode tegnebrett, så vi ønsker at Workshop kan være et ledd på vei til å delta i de andre mer prestisjefylte konkurransene, avslutter hun, og gleder seg allerede til neste års kreative bidrag.