Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Nerd royal - konge eller dronning av nerdene

Nerd royal - konge eller dronning av nerdene

Er du kongen eller dronningen av nerdene på TG14? Da kan du vinne 5000 kr + HP Pro X2.
Spill

Begrepet «nerd» har gått gjennom en real transformasjon. Tidligere var «nerd» et negativt ladet stereotypisk begrep som blant annet indikerte manglende sosiale evner. Nå derimot, er «nerd» en fellesbetegnelse for folk med intelligens og pasjon for gaming.

Å være «nerd» er hva en gjør det til. Betegnelsen som vi kanskje unngikk tidligere, har vi nå valgt å omfavne og like. At man nå kan like å være nerd, er et resultat av vi har stått - og funnet - sammen gjennom utviklingen. Det er flere av oss og vi våger være «nerder» sammen.   

Spill forener oss

I dag kan alle kan være en nerd. Uavhengig av kjønn, sosialstatus, atletiske evner og familiens formue. Å være nerd handler om å brenne for noe og å bruke tiden sin på å bli bedre i det. Tidligere var det kanskje vanskelig å finne en felles aktivitet eller interesse å brenne for. Slik er det ikke nå. Det finnes nemlig et hav av spill som alle kan like.

For å registrere deg som deltaker av Nerd Royal (omtalt i denne artikklen), kan du bruke dette skjemaet.

Som resultat av økt mengde spillmuligheter, kan stadig flere finne et spill de brenner for. Et spill de vil bli bedre i. Et spill de er sosiale gjennom. Og det gjøres på en arena hvor den atletiske, rike, tynne eller fattige kjemper på like premisser som sine rake motsetninger. Spillene bringer oss sammen.

Nerd royal - Kongen eller dronningen av nerdene

På The Gathering er vi i større eller mindre grad nerder sammen. Her handler om å samles rundt en felles interesse og å dele den med både venner og ukjente.

For å feire nerden, har The Gathering og Atea kommet opp med et konkurransekonsept som er nytt av året; NERD ROYAL.

Reglementet for Nerd Royal finner du her!

En talsperson for Event:Game uttalte:

-          Kort fortalt så er det at vi har en turnering med navnet "Nerd Royal", hvor vi skal kåre Kongen eller Dronningen av nerdene. I selve konkurransen så møter man og skal spille 3 tilfeldige spill som trekkes før de skal spille.

Det vil være en omfattende kvalifiseringsrunde for å sikre seg en plass i sluttspillet, som vil bestå av 32 deltakere. Fra den dagen TG14 starter, gjennomføres det derfor en omfattende og spennende kvalifiseringsrunde. I kvalifiseringen får potensielle deltakere muligheten til å sanke kvalifikasjons-poeng i ymse konkurranser rundt omkring i Vikingskipet.

En av kvalifiseringskonkurransene innebærer at du er god på lete. Du skal nemlig finne en vampyrstake (bildet, over). Det er hele 26 av disse vampyrstakene gjemt rundt i Vikingskipet. 

Hvis du har registrert deg som deltaker i Nerd Royal, og finner en av disse vampyrstakene, kan du ta den med deg til Game:Desk. 

De 32 beste gjennom kvalifiseringsrundene blir senere utfordret i tre tilfeldige spill. Det vil si, det trekkes tre spill av en pott på ti. Deltakerne kan naturligvis etterlate alt til flaksen, og satse på at de trekker tre spill de kan, men turningsformatet er Singel Elimination og du får bare en sjanse. Det skal noe til å ha så stor flaks.

Spillpotten 

Å ha nogen lunde kontroll på majoriteten av spillene i potten det trekkes fra er en fordel. Listen over spill det trekkes fra, offentliggjøres derfor allerede nå. På den måten får alle en sjanse til å fornye sine ferdigheter i spillene allerede i dag. Listen inneholder litt av hvert, og de fleste finner nok noe de allerede mestrer ganske godt.

Spillene det trekkes fra er:

  1. Orbit
  2. Mario Kart
  3. Donkey Kong
  4. TetriNET
  5. Kinect Sports
  6. CS:GO
  7. Audiosurf
  8. Stepmania
  9. SC2
  10. Trackmania

Etter konkurransene innenfor de tre spillene, står en litt heldig og veldig gjennomført dyktig person igjen. I tillegg til æren, er ikke pengepremiene så verst de heller. Kongen eller dronningen av nerdene, vinner nemlig et gavekort på 5000 og en HP Pro X2 datamaskin. Andre og tredje plass får gavekort på henholdsvis 3000 og 2000 for innsatsen.

Vinneren krones også kongen eller dronningen av nerdene - på verdens største dataparty.