Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Scott Tumilty og Amy Dallen gleder seg til å underholde alle TG-deltakerne

Se Scott og Amy hele uken

Kjente fjes fra «Geek and Sundry» vil lose dere gjennom TG-uka med Live-TV hver dag på Gathering.org 

Entertainment

 

Intervjuet som ble publisert tidligere tirsdag 15. april:

– Har dere vært på noe som likner The Gathering?

– Nei, aldri noe i nærheten av denne størrelsen, forteller Scott Tumilty, vlogger for Geek and Sundry. Amy Dallen, vlogger på samme nettsted, nikker i enighet.

– Vi har vært på LAN før, men da med maksimalt åtte personer, ler hun.

Kjente nerdefjes

Live-TV på hjemmesidene til The Gathering blir en av årets satsninger på nett. Amy Dallen og Scott Tumilty er begge erfarne nettvideo-verter, og er to av dem som kommer til å lose seerne igjennom alt det fete som skjer i løpet av påsken i vikingskipet. 

Tumilty og Dallen er begge bidragsytere på Geek and Sundry, et nettsted med nettvideoer om tegneserier, spill, bøker, hobbyer og andre ting som en typisk TG-deltaker bryr seg om.

– På Geek and Sundry feirer vi nerdete ting i alle slags ulike former. Og da vi ble spurt om vi kunne komme over til Norge, og spille spill med en hel haug med mennesker, så nølte vi ikke engang, forteller Dallen.

Scott Tumilty advarer alle som sovner på tastaturet sitt. «Jeg kommer til å ta en selfie med deg!» sier han.

God dag, TG!

Amy Dallen har en enorm fascinasjon for tegneserier, og har ukentlig sitt eget program kalt «Talkin' Comics Weekly». Hun kommer under TG-uka til å være vert under det direktesendte talkshowet «God dag, TG!».

– Klokken 17.00 hver dag på gathering.org, går jeg gjennom hva som har skjedd så langt i TG-uka, og hva som kommer til å skje i løpet av kvelden i et direktesendt program, sier hun.

Klokka halv to midt på natten kvikner en rødhåret skotte til, som skal traktere seerne gjennom «LateNight at TG».

– Da skal jeg intervjue deltakere og crewmedlemmer, og snakke om spill og nerdekultur. Ellers skal jeg bare være meg selv, forteller Scott Tumilty.

Tumilty er kjent for sin nettvideo-serie om spill fra den tiden ordet HD ikke engang var hørt om.

– Jeg kommer hver kveld til å utfordre gjestene mine til å spille mot meg i tilfeldige retrospill, lover han, men vil ikke røpe hvilke.

Har vokst opp med spill

Dallen forteller at foreldrene hennes ikke var så veldig interesserte i spill, men så potensialet.

– Mamma ville ikke at spill skulle gå utover skolearbeidet mitt, så mens jeg var på skolen stod mamma i kø utenfor butikken for å kjøpe meg den originale Playstation, sier hun.

De to webshow-vertene er barn av 80-tallet og deres hjerter ligger i konsollene NES og SEGA Genesis.

– Jeg tror min første spillkonsoll var Megadrive, før jeg gikk over til Playstation 1 senere på 90-tallet, opplyser Scott Tumilty.

– Den store tragedien var da jeg ønsket meg SNES, men fikk SEGA Genesis i stedet. Og fordi vi var forferdelig bortskjemte unger klaget og skrek vi; «Hva er dette? Vi kan ikke spille Donkey Kong Country på denne konsollen!» mimrer Dallen.

Ser fram til stemningen og folkene

Til tross for at de begge to er spillnerder og har holdt på med pikselerte figurer på tv-skjermen før hendene kunne kontrollere joysticker, har de aldri vært på store datatreff.

– Jeg klarer knapt nok å vente på å se hva de kreative hodene kan spytte ut, forteller Dallen energisk. Det blir spennende å se hvordan de løser Ten Second Movie-compoen, fortsetter hun.

– Gaming-entusiast som jeg er, gleder jeg meg enormt til Nerd Royal-konkurransen. Tilfeldige retrospill på rekke og rad — kan man ønske seg noe annet? spør Tumilty retorisk.

– Hva ser dere aller mest fram til?

– Vi har hørt om den magiske stemningen i skipet når lyset slukkes i morgen. Dét, og generelt komme i gang med hele showet. Det blir så bra! konkluderer de i kor.