Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Hva er TG?

- Jeg ble helt frelst

Kim-Daniel var med som konferansier i fjor, og er kanskje den av årets verter som er mest kjent for folk flest. Han har lang erfaring fra underholdningsbransjen og har vært innom både «Skal vi danse», «Wipe out», «Fangene på fortet» og «Hotell Cæsar» hvor han også jobber sammen med Marte.

Det er likevel ikke denne erfaringen alene som har gjort han interessant som konferansier for TG14. Inn mellom alle disse prosjektene, har han nemlig også rukket å være konferansier ved en rusfri musikkfestival i Oslo-området; Granittrock. Det var etter gode prestasjoner her, at han ble spurt om å være vert The Gathering i 2013. Det var også her han gjorde sin første konferansier-jobb sammen med Marte.

Kim Daniel hadde en positiv opplevelse med sitt første TG og ser frem til å gjøre arrangementet på igjen i år.

-          I fjor var første året mitt på TG. Jeg var veldig nysgjerrig på TG og hva det gikk ut på. Hadde hørt om det før jeg ble med selv, men visste ikke at det var endeløst med konkurranser og aktiviteter man kunne delta i pluss mange kule tema. Jeg ble også overrasket over hvor mye ungdom som faktisk samles der. Da jeg kom opp i påska i fjor ble jeg også tatt varmt i mot. Alt dette gjorde at jeg ble helt frelst.

 

- IQ’en i Vikingskipet ligger over gjennomsnittet

Kim-Daniel synes han ble utrolig godt tatt i mot i fjor og at han nesten følte han fikk en ny familie. Han likte også at folk var så kunnskapsrike innenfor sine felt. Da han gikk inn i Vikingskipet følte han at IQ’en lå over gjennomsnittet. Og han synes det var gøy å se at ungdom fant en arena hvor de kan være både sosiale og kreative. Kim-Daniel ser derfor frem til å lære mer om alt de kan.

-          I fjor ble jeg veldig overrasket over kunnskapsnivået til alle ungdommene. De løper ikke rundt og tagger eller banker opp folk, de stimulerer hjernen sin med andre ting og blir smarte. Når du kommer inn i skipet, merker du at du kommer inn i en sone hvor IQ’en ligger et par nivå over gjennomsnittet.

Under fjorårets arrangement fikk Kim-Daniel noe kritikk fordi han ikke kan så mye om spill. Siden den gang har han ikke spilt noe særlig mer. Den eneste topscoren han har, er fra da han rundet «Angry Birds» for en stund siden.

-          Jeg har nå kabal på Iphonen, det spiller jeg innimellom når jeg sitter på toalettet.  Jeg kan multitaske, men jeg klarer ikke sette meg ned og bare spille. Hvis jeg kunne spilt med en hånd mens jeg lagde middag med den andre, så hadde det gått. Men PS-konsollen er dessverre lagd for to hender. Så det går ikke.

-          Noen av disse kidsa har jo så masse energi at de spiller i stykker en mus i uka. Jeg blir for rastløs av å sitte stille og gjøre sånt. 

Krevende men moro

På samme tid som TG13 var morsomt, synes han også at det var veldig krevende. Han påpeker at det tross alt er hele påska med show, aktiviteter og konkurranser – og han var tilstede ved alt.

Det at TG krevde mye, gjorde heldigvis bare at han ønsket å gi mer. Kim-Daniel mener nemlig at det er viktig å holde data-ungdom rotet i den virkelig verden slik at de ikke dras helt inn i det virtuelle.

-         Det er et ungt miljø og det er viktig å stille opp for dem. Jeg er på TG for å levere show-delen. Jeg tror det kan være en god ting at jeg er der kun for det. Jeg tror det er innmari sunt at jeg kan bidra med «fun and games» og sprite opp med ting fra verden utenfor også slik at deltakerne ikke forsvinner helt inn i datakabelen sin.

Noe av kritikken mot Kim-Daniel har vært rettet mot hans data-kunnskaper, eller rettere sagt, mangel på data-kunnskaper. Det moret ham bare. Når folk tullet med datakunnskapene hans, lo han nemlig bare med. Han ser på disse kunnskapshullene som en del av underholdningen han bringer til arrangementet.

-          Det koster meg lite å sette av noen dager i året og få dem til å le av meg og more seg med at jeg er dårlig på data. Når jeg dummer meg på data-ting, så mobber de meg jo litt. Og hvis jeg går gjennom salen og de kaller meg noob, så er det bare festlig fordi jeg håper det er underholdende for dem.

Gleder seg til cosplay

Nå gleder Kim-Daniel seg bare til å se hvordan TG14 blir. Nytt av året er blant annet at han må gjøre store deler av konferansier-jobben på engelsk og at de skal forholde seg til både scenen og et nytt studio. Han mener det er både spennende og utfordrende, han ser også frem til det meste. På toppen av listen over ting han gleder seg til, står likevel Cosplay-konkurransen. 

-          Gleder meg til cosplay og å se kostymene. De legger så mye tid ned i det kan så mange spennende og unike teknikker. Dedikasjonen deres er kjempe inspirerende. Skulle ønske jeg var like dedikert til en hobby hjemme selv, forteller Kim-Daniel.