Vikingskipet, Hamar
16.–20. april, 2014
Et hjem for deg
Illustrasjon av Beate Hay Sandmo

Et hjem for deg

Lurer du på hvorfor Transylvania ble valgt til årets tema?
Generelt

I år er temaet Transylvania. Et kjapt søk på Wikipedia forteller at selve ordet er satt sammen fra de to latinske ordene trans (den andre siden) og silva (skog). Transylvania er er et område i Romania, gjort kjent gjennom romanen Dracula som kom ut i 1897. Karakteren Dracula har de siste 100 årene inspirert andre innen populærkultur til den graden Dracula-skikkelsen er i dag en av de mest kjente skrekkfigurene i vestlig populærkultur og for mange ensbetydende med vampyrer.

Dette gir egentlig ikke noe bedre svar på hvorfor dette er valgt som årets tema. Vi har derfor tatt oss en prat med Guro (event) og Beate (graphics) for å få høre hva som ligger bak hva som for mange kan virke som et merkelig valg. Guro forteller at de har jobbet tett sammen om designet og dekoren, for å få alt til å henge sammen.

- Vi har jo tatt inspirasjon fra Hotell Transylvania(filmen. red.anm). Så har vi prøvd å spille på det at vi føler at TG er vårt hjem i påsken og det er også noe vi føler at det er deltakerens hjem. Vi har prøvd å spille på at de kommer hjem. Også har vi spilt litt på det at Hotell Transylvania med at der skaper Dracula et fristed for alle monstrene, og da prøver vi å skape et hjem eller et fristed for som føler at de har et hjem her

For de som ikke har sett filmen Hotell Transylvania handler det om et hotell for monstre drevet av Lord Dracula. Her kan monstrene komme på ferie garantert fritt for vanlige mennesker. De skal kunne være seg selv og møte andre koselige monstre.

- Vi ønsket å visualisere hvordan TG er en friplass for nerder, geeks, gamere, freaks og andre rariteter. Dette er for mange den ene uka de kan dyrke sine interesser og møte andre som interesser seg for det samme. Vi spurte oss selv; Hva er TG? Og for oss er TG folkene, og alle de har hver sin opplevelse. Vi ønsket å utvikle en grafisk profil hvor hver deltaker kunne bruke fantasien og tillegge elementene forskjellig betydning, utdyper Beate.

 - Og det føler jeg vi har fått til, sier Guro og forteller videre at inspirasjonen for dekorering av skipet er hentet fra hvordan vi ser for oss at et gammelt, staselig hotell kan se ut. Vi kan se to store lysekroner i taket og det røde gardinene som rammer inn scenen. Men det er en ting hun synes er like viktig for TG som den dekorering vi selv står for.

- Det er jo deltakerne som gjør meste med å skape dette til et hjem, med alle hyllene de bygger, som gjør veldig mye for innholdet i skipet, da skaper det et stort preg da. Og vi har også sett på den pre-TG-konkurransen, med «fang TG-følelsen», hvor mye deltakerne følger seg hjemme på TG, og det har jo bare underbygd den følelsen vi var ute etter i temaet. Og jeg har jo kommet hjem igjen en gang til, avslutter Guro før hun løper videre for å forberede kveldens sceneshow.