Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

Fossilen som kom tilbake fra 80-tallet

Lurer du på hvordan det høres ut når 18 instrumenter spilles samtidig av en mann? Da anbefaler vi deg å ta turen til Kebu sin konsert på hovedscenen klokken 01.00 for live elektromusikk.

Kebu har aldri vært på The Gathering tidligere, men har spilt på en lignende festival i Helsinki som heter Assembly. Det var først der ideen kom om å spille på dataparties og lignende arrangementer. Det første Kebu nevner når vi lurer på hva han synes om TG så langt er hyllene.

Kebu
Dessverre har jeg knapt rukket å se noe av TG. Det er veldig synd at jeg nesten bare har stått bak scenen i hele dag. Det er veldig trivelig og det jeg reagerer mest på her er hvor høyt man bygger hyllene her. På Assembly er det vanlig å se hyller på ca 1 meter, mens her er hyllene massive. Det er det mest spesielle jeg har sett hittil.

Hvordan har du kontroll på alle disse instrumentene?

Det er et godt spørsmål. Jeg har jo bare to hender så jeg får jo ikke spilt på alt samtidig, men alt genereres i realtime. Så jeg har en sequencer som styrer de syntene som jeg ikke spiller på. Så alt er ganske koordinert fra før. Det er en ekstremsport det her helt enkelt. Slik er det med disse analoge syntene at de som regel er fra 80-tallet. Egentlig skulle jeg bare lage ett album med analoge synter, men så så jeg mulighetene og hvor langt man kunne komme med analoge synter. Så det er litt det å teste grensene og mulighetene.
Synt

Hvordan er det å spille eletromusikk live?

Eletromusikk er jo superpopulært for tiden, men ingen spiller live lenger. Alle er mer eller mindre DJs så jeg prøver å ta tilbake det at man også kan spille det live. Det skaper jo en ekstra utfordring at alt er i realtid og det gjør at man aldri får helt det samme resultatet. Det låter litt ulikt hver gang da man må stemme instrumentene og de oppfører seg ulikt. Så jeg må ofte justere underveis, det gjør det veldig uforutsigbart og krever en del forbredelser. Alltid er det noe som ikke funker, men det skyldes 99% av gangene at jeg har koblet litt feil eller at kabelen ikke vil samarbeide. Ekstra kabler har jeg alltid med meg. Hittil har alle synter fungert, men man vet aldri så jeg har med meg to i bakhånd.

Har du noen siste ord før konserten?

ENJOY THE SHOW. Jeg tror det kommer til å bli litt annerledes, spesielt for folk som ikke har sett meg før. Man kan vel ikke helt kalle musikken moderne, men jeg tar mye inspirasjon fra moderne musikk. Jeg er et fossil som har kommet tilbake fra 80-tallet. De fleste låtene har jeg spilt tidligere, men i dag blir det en premie på en av låtene, så det blir spennende.