Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

Humans of TG - Crew edition

Hver dag under TG vil vi presentere dere for et utvalg mennesker du kan møte i Vikingskipet. Vi snakker med deltagere og crew om deres erfaringer, minner og forventninger til årets TG. I dag har vi tatt en prat med noen av de fantastiske menneskene som gjør TG mulig å gjennomføre.

Tetris
Tetris, 26 år - skiftleder på Security Kveld
«Jeg fikk kallenavnet Tetris fordi jeg på det første skiftet mitt her inne, stablet over 300 deltagere i soveteltet, selv om det ble sagt at det fysisk ikke skulle gå mer enn 100 der. Jeg husker ikke helt hvor lenge jeg har vært med i crew, la meg slå opp i Wannabe! 6 år, begynte rett i crew, og har aldri vært deltager. De første 3 årene jobbet jeg i security, mens jeg nå er i medic.

De beste minnene kommer da du går rundt overtrøtt med dårlig humor blant crew. Jo også i fjor da jeg falt ned fra taket. Jeg skulle rappelere ned fra taket i forbindelse med et TV-opptak. Det beste med crew er samholdet, folka og utopien bak. Det at alle her legger ned så mye tid på frivillig basis og at det funker! Det er veldig kult at alle her drar det lasset sammen for å gjøre det mulig.»

Bård
Bård Haveland, 39 år - Crew i Core:Floor
«Jeg har vært på TG siden 1995 og crew siden 2002, målet er å ta igjen Elling som har vært crew siden 1996, så jeg blir nok her en stund til. Mitt beste minne fra TG er første gangen jeg ble med i Crew og kom inn i skipet fra Nordporten og så hvor tomt det er. Jeg hadde glemt, som deltager, hvor stort det er, men å komme inn å se den enorme størrelsen og tenke “her skal jeg bo”. Det var kult fordi det var så overveldende.

Forskjellen på å være deltager og å være crew er at som deltager tror du at du har det kjempegøy og at alt er fantastisk, men straks du blir med i crew så skjønner du at det er så ufattelig mye mer bak og at det er så morsomt. Alt som foregår rundt i kulissene er gøy å være en del av. Det beste med å være i crew, er at vi får oppleve alt det som deltagerne går glipp av, og vi får oppleve det store fellesskapet. Vi blir også kjent med mange nye mennesker. Mye av dette får du også oppleve som deltager, men ikke i like stor grad, det blir ikke like intenst.»

Guro
Guro Faller, 26 år - Event:Organizer i ledergruppa
«Jeg var på TG for første gang som besøkende i 2005 og jobbet i ChillOut i 2006-2007, så hadde jeg en pause på to år, men har vært her siden. Man blir en del av ledergruppa ved å søke når det kommer et verv du synes er spennende og ser om du blir valgt så er du med i illuminati.

Jeg har aldri vært vanlig deltager her, men jeg tror at det er mer spennende å være crew. Vi får gjort så mye spennende. Deltagerne kan gjøre det vi tilbyr de å gjøre, og det de selv finner på å gjøre, mens vi har nok mer å boltre oss med som crew-medlemmer. Ett at av de beste minnene er første gangen jeg var på scenen og skulle snakke om hvilke konkurranser vi hadde, det å snakke foran et tjukkpakka publikum var veldig spesielt, spennende og nervepirrende.»