Vikingskipet, Hamar 23.–27. mars 2016

English

Er du klar for tidenes åpningsshow?

Artistene våre er klare for å kjøre igang årets åpningsshow. Er du?

Som dere vet satser vi høyt på årets åpningsshow. Vi har samlet fire artister som skal gi oss et forrykende show. For første gang i verden vil dette bli gjenspeilet live i Minecraft, og dette er noe både vi og artistene våre ser frem til.

Andreas Patrik Hansson som er dirigent for Juniorsymfonikerne gleder seg enormt til å spille både på TG og sammen med artistene.

Dette er noe vi aldri har prøvd før og så klart vil dette bli en stor utfordring. Vi skal spille musikk som egner seg for TG så dette er noe publikum vil kjenne seg igjen i, sier Andreas.

Spiller Minecraft selv

Det at konserten også skal spilles live i Minecraft er noe Andreas er veldig fornøyd med.

Jeg spiller Minecraft selv, så dette er kult å være med på. Det er alltid morsom å eksperimentere med nye ting, så jeg tror det her blir kjempe bra.

Symfoni
Andreas og Marie gleder seg enormt til konserten. Foto: Gunnar Størseth Haarr

Andreas har med seg flere flinke musikere og en av de er Marie Victoria Brandtzæg Slaatta. Hun har spilt i hele tolv år, de siste fem i Juniorsymfonikerne. Nå ser hun frem til å spille kveldens konsert.

Det skal bli spennende og gøy når vi skal teste ut det nye konseptet her. Jeg tror at de som ser på showet og i Minecraft vil synes at dette er kult. Det blir spennende å se om konserten blir bra, også i Minecraft. Dette er noe vi aldri har prøvd før så det er veldig gøy å kunne delta på det, utdyper Marie.

To gutter som har spilt på dataparty før er Broiler. Duoen som består av Mikkel Christiansen og Simen Auke spiller normalt på steder som er helt annerledes enn TG, men de tror dette blir super bra.

Vi spilte på Dreamhack og det var kult, men nå er vi på hjemmebane og vi spiller for flere aldersgrupper som gjør at dette blir bra, sier Mikkel.

Musikken vår er ment for gamere også, og det er mange som mener at musikken vi lager også kan kalles gamermusikk. Det blir superkult å spille her så dette er noe vi har gledet oss til lenge, sier Simen.

Helt nytt konsept

Gutta i DJ-duoen er spente på hvordan konserten i Minecraft blir og de er utrolig fornøyd for at de har fått muligheten til å bli med på dette konseptet.

Det er dritfett at konserten også blir live i Minecraft, jeg har tross alt en egen konto i spillet, så dette er stort å være en del av. Dette er en bra sjanse for å få vist frem musikken våres på en helt ny måte, og det er flere som har lagt merke til opplegget. Vi gleder oss utrolig mye, sier Simen.

Veldig spent

Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund, trolig bedre kjent som elektronika-duoen Lemaitre, er veldig spent på å spille for The Gathering igjen.

Det er veldig gøy å være tilbake, er begge de enige i.

Det er veldig spesielt å spille på The Gathering i forhold til andre konserter, for her er ikke musikken hovedfokus, men det er veldig gøy å se hvordan mottakelsen er blant deltakerne i skipet, sier Ketil.

Musikken vår blir ofte brukt i gaming-videoer, har Ulrik notert seg.

Lemaitre
Lemaitre gleder seg til å åpne årets TG. Foto: Gunnar Størseth Haar

Begge to begynte med Minecraft alpha for 5 år siden.

Det er sykt hvor stort Minecraft har blitt. Vi er veldig spente på konseptet for åpningskonserten med Minecraft. Vi har kanskje ikke helt forstått hvordan det kommer til å fungere i praksis, innrømmer begge.

Vi håper at alle møter opp foran scenen for å få med seg tidenes åpningsshow på TG, vi gleder oss!