Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Årets kreative konkurranser

"Forandringene i år er i stor grad gjort for å inkludere flere enn før."

Miu

Endelig letter vi litt på sløret og lanseres årets kreative konkurranser. Her finner du flere gamle gjengangere og noen nye spennende grener.

Tips:

Som tidligere år vil det også under The Gathering 2017 være kreative mentorer på plass for å svare på spørsmål og hjelpe deg i gang med dine kreative arbeider.

Konkurransesystem:

competitions.gathering.org

Oppdatering: Premielisten er nå klar, og er lagt til i vår konkurranseoversikt, samt på competitions.gathering.org.

Vi har gjennomgått flere forandringer i Creative i år, der målet er å gjøre creative-TG mer tilgjengelig for alle. Alle konkurransene har vært oppe til vurdering før vi landet på de vi nå lanserer. Det er denne idemyldringen som også har gitt opphav til en del nye konkurranser dere som deltakere kan bryne dere på.

Baktanken med spesielt de nye konkurransene, er at man skal kunne delta uten å nødvendigvis være "ekspert i faget". Vi håper at de nye konkurransene vil gjøre at flere av deltakerne i hele skipet ser at det er noe de kan prøve seg på. Tidligere tror jeg det har vært litt sånn at deltakerne har tenkt at de må være veldig flink i èn ferdighet for å ha noen sjanse i konkurransene, fordi de har vært litt ensidige, forteller Freya Viridian

Det er i år også lagt større vekt på fagdommere og poenggivning fra disse for å kontre problemer som for eksempel vennevoting. Dette øker sjansen for at nykommere som leverer gode ting skal komme seg opp og få skinne som fortjent for innsatsen sin.

miu
Miu aka Magnus Wolff Sørlie
Foto: Sigurd Sveen

Forandringene i år er i stor grad gjort for å inkludere flere enn før. Jeg ønsket at compoene skulle fungere litt som Blizzard-spill: lette å lære, men vanskelige å mestre, for å dekke spekteret fra ivrig nybegynner til mer erfaren, utdyper Miu som har utviklet de nye musikk- og video-konkurransene.

Nye konkurranser

Helt skinnende nye er konkurransene Pro Intro & Sound Design, Karakterdesign, og Epic Game Soundtrack.

Pro Intro er en konkurranse som fokuserer på samspill mellom lyd og bilde. I tillegg har vi Epic Game Soundtrack, der man skal lage en 45 sekunder lang snutt med lyd basert på et av tre bilder vi gir deltagerne på forhånd, forklarer Miu.

Flere av konkurransene er rett mot deltagere som enten er "litt god i alt", eller god i noe som kanskje ikke har holdt til et komplett compobidrag tidligere år.

For eksempel karakterdesign, der man kan vise fram et bredt spekter av ferdigheter som teller like mye for juryen, utdyper Freya.

De årlige kreative konkurransene på The Gathering er en unik mulighet til å få vist eller spilt mesterverket sitt for et stort publikum på et av de råeste lyd- og bildeanleggene i landet. Vi vil derfor at enda flere skal få muligheten til å prøve seg og få vist frem det de kan.

Gå inn her for å finne ut hvilke konkurranser som holdes i år og hvor det passer for deg å levere ditt bidrag.

Tips:

Som tidligere år vil det også under The Gathering 2017 være kreative mentorer på plass for å svare på spørsmål og hjelpe deg i gang med dine kreative arbeider.

Konkurransesystem:

competitions.gathering.org