Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Har du en VFX-artist i deg?

Seoul, Sør-Korea? Senjas høyeste fjelltopp? VFX? Penger på konto?

Videoproduksjon er en vanlig del av hverdagen vår nå takket være YouTube og Twitch, og noen liker å ta filmene sine til et nytt nivå.

Vi gir deg to videoklipp å velge mellom, som du kan ta til nye høyder ved bruk av visuelle effekter (VFX). Kort sagt, gjør -hva- du vil med klippene for å gi dem ny mening. Legg til, fjern, reverser, hva du vil.
Gjør Breitind på Senja om til en Tron-by? Kjør på, så lenge bidraget er tydelig bygget på orginalklippet og prosessen kan vises i en VFX breakdown som en del av bidraget.

Du trenger bare å BASERE effektene dine på klippene, så ikke tenk at det må holdes igjen. Man kan gå ruten med naturlige effekter, eller full manipulasjon.
Det er også lov til å supplere med egen footage, stock footage, matte paintings, hva enn, så lenge det er inkludert for å understøtte klippet du har valgt fra compokitet, og du eier rettighetene til materialet. Tips for å finne materiale er å google f.eks. "Creative Commons footage" eller "Creative Commons Matte Paintings". Creative Commons pluss hva som helst får deg igrunn i gang. Om du vil plassere 3D-objekter i noen av klippene finnes det også mye av dette, og programvaren Blender (https://www.blender.org/) er både gratis, har har mange funksjoner for comping og camera tracking.

I Creative har vi en dyktig videomentor, Keith, og en erfaren contentprodusent, Miu som gjerne svarer på spørsmål og guider deg.

Compoen kommer til å dømmes av blant annet fagfolk fra Sony Imageworks, og dommerne ser aller mest etter kreative løsninger. Vi har noen utfordringer som easter eggs, og det vanker bonuspremier på de som oppdager og løser dem.

Videoklippene kommer fra konkurranseansvarlig og artikkelforfatter, Miu (http://www.instagram.com/miuglitch).

Videoklippene finner dere her :
http://ftp.gathering.org/TG/2017/CreativeCompos/FreestyleVFX/Kit/

Konkurransen og regler kan sjekkes her :
https://unicorn.gathering.org/competitions/creative/vfx