Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Cosplay på The Gathering

Vi pratet med tre forskjellige coplayers etter de hadde vært på fotografering. Vi spurte de om de hadde noen hemmeligheter, og hva de synes om cosplaymiljøet på TG.

Cosplaykonkurransen avholdes på hovedscenen klokken 20:00 på torsdag under TG

Vegard Borge

Cosplay: Caitlyn - League of legends
Hemmeligheter: "God planlegging! Ellers er det ikke noe særlig det meste av tips er enkelt å få tak i, alle er veldig åpne rundt cosplay. Men det finnes helt sikkert noen som holder metodene sine hemmelige."
Cosplaymiljøet på TG: "Det som kanskje skiller seg ut fra andre treff er at TG er litt mer gaming-sentrert. De fleste cosplayene er fra spillkarakterer. Personlig liker jeg det veldig godt!"

Birte Glendrange

Birte Glendrange
Foto: Sander Duun

Cosplay: Nick Valentine - Fallout 4
Hemmeligheter: "Jeg har heller ingen hemmeligheter rundt cosplay. Ta med masse lim og limfjerner! Tørre å være anderledes, skille seg ut i mengden!"
Cosplaymiljøet på TG: "Dette er første året hvor jeg gjør cosplay, så jeg gledet meg veldig til å få vise frem kostymet. Jeg ble med i en Facebook gruppe som handler om cosplay. Jeg synes det er enkelt å få hjelp, du kan spørre nesten hvem som helst, og de stiller opp å hjelper deg med å f.eks lime, eller lignende. Jeg synes det er veldig godt miljø for cosplay her på TG."

Eivind Mortensen

Eivind Mortensen
Foto: Sander Duun

Cosplay: Egen karrakter "The Friendly Viking"
Eivind deltar ikke selv på konkuransen, men han skal være dommer. Vi spurte derfor litt hvordan han syntes det var:
"Det er første gangen jeg skal dømme cosplay-antrekk, det blir veldig artig. Sålangt har jeg sett utrolig mange kule cosplays og jeg gleder meg veldig til å få sett alle sammen på scenen!"
Cosplaymiljøet på TG: "Veldig godt miljø, alle snakker med alle, jeg vil si at det er enkelt å få seg andre venner som driver med cosplay, dersom man selv har lyst til det! Cosplayere søker gjerne dit hvor det er andre cosplayere!"