Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Trosset trollene og knakk koden

Andreas ble den første til å løse alle utfordringene på nettsiden.

For å telle ned til TG17 laget vi en nedtellingsside som skjulte et sett med digitale utfordringer som kunne løses. Etter at det originale oppgavesettet ble utvidet til 8 økte også vanskelighetsgraden. Til nå er det kun to personer som har klart å løse alle.

Førstemann

Den første som klarte å løse alle utfordringene heter Andreas Friestad. Han er 21 år og studerer datateknologi på NTNU. Han går på andre året, men har allerede blitt aktiv i både Hackerspace, Start NTNU og Orakeltjenesten ved universitetet. – Så jeg har ikke så mye fritid, sier han og ler.

Andreas ble overrasket da han fant ut at han var den første som hadde klart alle oppgavene.

- Jeg trodde jeg var veldig sent ute, siden jeg fant siden først etter ganske lang tid.

Tid skulle likevel ikke vise seg å være et problem. For selv om han kom sent i gang, var alle oppgavene løst i løpet av to-tre timer.

- De fem første oppgavene gikk ganske fort. Den jeg brukte mest tid på var oppgave 6, sier han og forteller at han har holdt på med IT ganske lenge, men at det er først etter at han begynte på universitetet at det har tatt av skikkelig. Dessuten har han programmert en del på fritiden.

Mannen bak det hele er imponert

Mannen bak utfordringen er Nicolai Rosdahl Tellefsen fra The Gatherings Profile crew. Nicolai er imponert over at noen har klart å løse hele utfordringen, spesielt den siste oppgaven har vist seg å være vanskeligere enn han hadde antatt. – Det vanskeligste er nok å finne ut hvor man skal begynne, sier han.

Fremdeles mulig å prøve seg

Selv om nedtellingen til TG17 er over, er det fremdeles mulig å prøve seg på oppgavene. Dersom du tar utfordringen har Andreas har tre tips til deg:

  • Bruk hintene for alt de er verdt
  • Google er din venn
  • Ikke alle hintene er like mye verdt – vær kritisk!

Nicolai er enig i dette og legger til:
- Noen hint er nesten mer trolling. Dessuten kan man inspisere siden i nettleseren og få hjelp i kildekoden til alle oppgavene unntatt de siste. Hjelp til de siste vil også bli lagt ut i kildekoden om flere begynner å løse alle oppgavene. Det er også lagt inn en del easter eggs det går an å finne!

Nicolai Rosdahl Tellefsen
Mannen bak påskens hodebry, Nicolai Rosdahl Tellefsen.
Foto: Gunnar Størseth Haarr