Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

#CrewSecret: Garderobekaffe

Årets tema er som kjent #Secrets, og det er ikke bare du kjære deltaker som har hemmeligheter. Vi i crew har også et par historier på lager som hovedsakelig er forebeholdt crew. Vi har samlet opp tre historier som vi deler over tre dager, der vi letter litt på sløret og deler noen av de morsomme episodene som dukker opp med jevne mellomrom når man er i crew. Husk... your eyes only!

Garderobekaffe

Garderobekaffe, sier du? Hva er nå det? Jo, garderobekaffe er et fenomen hvor 60-70 crew-medlemmer plutselig befinner seg i en av garderobene med kaffe, stereoanlegg, diskolys, gode historer og latter. Hver gang en ny person kommer inn er det til stormende jubel. Disse fenomenene blir aldri annonsert, aldri planlagt og skjer kun èn gang hvert år. Hvis du er riktig heldig har du kanskje opplevd dette, vi pleier nemlig å invitere 2-3 tilfeldige deltakere med oss.

Men hvordan oppstod dette? Den historien får du her:

Under TG 2008 fant et par stykker fra Event:Production ut at de alle, etter et alvorlig blodslit, måtte på do samtidig. De bestemte seg for å slå følge til doen i herregarderoben under tribunen. Doen var opptatt, så de satte seg ned i kø på benken. Etterhvert begynte praten å gå. Det var rett og slett ganske trivelig å sitte i garderoben. Èn bestemte seg sågar for å dusje mens han ventet.

45 minutter gikk og toalettet var enda låst. "Hva foregår egentlig der inne?" tenkte de. Men når de hadde ventet så lenge, kunne de like gjerne vente litt til, og nå var de blitt kaffetørste. De sendte derfor en forespørsel over radio om noen kunne komme med kaffe til herregarderoben. Dermed kom både kaffekanne og pappkopper, og sendebudet satte seg like så greit ned sammen med dem og drakk.

Der satt altså et par stykker fra Crew:Care og tre overtrøtte fra Production og drakk kaffe i garderoben. "Det er vel og bra med kaffe," tenkte de, "men er vi ikke litt sultne og, da?" Doen er enda låst og dette kunne visst ta litt tid, så de bestilte likegreit litt mat også. "Får en kaffe levert i dusjen, kan en vel også få noe nattmat også, vel?" Det de etter hvert fikk, var restemat fra kantinen dagen før.

De hadde nå sittet der en stund, og begynte å lure på hvorfor i all verden det hadde tatt så lang tid. Etter litt nøyere undersøkelser fant de det aldri hadde vært noen på doen. Det som var 3 var nå blitt 11 mennesker med kaffe og matrester i dokø.

Ettersom alle mente dette hadde vært ganske hyggelig, bestemte de seg for å gjenta det året etter. Konseptet ble oppgradert, nå var det grandiosa på menyen, men stadig den samme kaffen. Siden har det bare vokst, og har nå endt opp med å bli en herlig flokk med crew-medlemmer som drikker kaffe og skravler sammen. Det er også helt tilfeldig når det holdes; når man får med nok folk og kaffe ned dit, har garderobekaffen for årets TG startet! Det har også blitt laget egne kopper dedikert til tradisjonen.

Kaffekopp