Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

EAT. SLEEP. GAME. REPEAT

Personlig er jeg avhengig av den daglige kontakten med mennesker. Derfor synes jeg det er veldig greit med å ha en vanlig jobb der jeg møter folk og ansvar på daglig basis.

Emzia

Møt de som lever for å underholde deg på internett, enten via stream eller videodelingstjenester som YouTube. Vi har snakket med to fra YouTube- og streamingmiljøet som du kan finne inne i skipet denne påsken. Møt NoobworK og Emzia.

Tre hurtige med NoobworK

Q: Hva er din guilty pleasure?
A: Any kind of desserts. Jeg har sykt cravings på is.

Q: Er du forelsket i noen akkurat nå?
A: Nei, ikke direkte forelsket, men det er alltids mange søte jenter der ute. At man har øye for noen, det kan hende.

Q: Når gråt du sist?
A: Når jeg tok på linsene i stad. Ellers var det noen gledestårer da jeg fikk en ny legendary i WoW.

Tre hurtige med Emzia

Q: Hvis du kunne valgt en superkraft hva ville det vært?
A: Vært usynlig

Q: Hvem skulle spilt rollen som deg i en film om ditt liv?
A: Emilia Clarke, jeg digger henne, så er hun lav nok!

Q: Hvis du skulle vært en matrett hva skulle du vært?
A: Sushi. jeg er veldig glad i sushi, jeg er også veldig glad i kebab da. ''

Nittedølingen Joachim Haraldsen, eller som de fleste på TG kjenner han som, NoobworK, er igjen å finne innenfor skipets vegger og er en av deltakerne som sitter i TGs egen Stream Lounge. Joachim begynte Youtube-karrieren tilbake i 2013 hvor han la ut sin første video og fra derfra har det kun gått oppover. Når vi spør hva som har vært høydepunktet i karrieren hans blir det vanskelig å velge blant mange, men her er noe av det som virkelig har satt seg.

- Jeg har vunnet Årets Gamer tre år på rad, og det er tre store høydepunkt. Ellers husker jeg veldig godt dagen hvor jeg fikk 1000 abonnenter på kanalen og selvfølgelig 10.000 og 100.000 var også stort for meg. Eller så må jeg jo nevne at jeg fikk eget kontor da jeg kjøpte leilighet, eller eget gamingrom som andre ville kalt det, forteller Joachim og ler.

Med føttene planta på jorda

Noobwork
I skrivende stund har Joachim 169 325 abonnenter på Youtube og ansees som en av de største i miljøet og det er ikke uvanlig at fans kjenner han igjen på gata. Han kan fortelle oss at man alltids blir redd for å miste litt bakkekontakt da det gir han et ekstra egoboost å bli gjenkjent, men at det da er ekstra viktig å fokusere på hvorfor han gjør det han gjør.

-Jeg gjør jo det jeg gjør fordi folk følger kanalen og liker det jeg legger ut. Så jeg fokuserer på kjernevirksomheten og tror derfor det kommer til å gå helt fint. Det kommer fans innom hele tiden og det synes vi i loungen er kjempekoselig. Det er gøy å se ansiktene deres også, ikke bare nicknavnet.

Takker faren

Joachim forteller oss at det mest sannsynlig er faren sin skyld at karrieren har tatt den veien den har. Med en pappa som har jobbet med data helt siden han var ung og drevet eget selskap og bygget seg opp fra bunnen har Joachim vokst opp foran skjermen.

- Jeg hadde muligheten til å game online allerede i 1999, så jeg har fått bruke mye tid foran PCen til å game. Sånn sett er jeg heldig og har vært utrolig takknemlig for det.

Det går mest i World of Warcraft som alltid har vært den desiderte favoritten. Dette spillet har Joachim spilt dag ut og dag inn de siste 13 årene og kan bekrefte at det er avhengighetsskapende.

Livet som Youtuber

Noobwork
Når vi stiller spørsmålet “Hva ville du spurt deg selv om i et intervju?” er Joachims første reaksjon “Hva slags spørsmål er det?” mens han ler. Etter en real runde med seg selv kommer han frem til at det nesten aldri er noen som stiller han spørsmål om hverdagen, og hvordan en vanlig hverdag ser ut for en som lever av å underholde på internett. Videre forteller Joachim at hans hverdag som kan oppsummeres med fire enkle ord: Eat, sleep, game, repeat. Det hører også med en del reiser i jobben som gjør at det er viktig å forberede en hel del videoer til dager hvor han ikke har tid eller mulighet til å produsere. Vi lærer også at livet som fulltids Youtuber fører med seg luksusen av å sjelden ha på vekkerklokka.

Ensomhet i jobben

Noobwork
Selv om det er morsomt å ha en jobb som også er hobbyen din så ligger det utrolig mye hardt arbeid bak. Joachim forklarer at livet hans definitivt ikke kun ser ut slik det gjør på instagram og bekrefter at mange streamere og Youtubere føler litt på ensomheten i jobben.

- Det føler ihvertfall jeg på. Når jeg har sitti hjemme i en uke å jobba så blir jeg klin gærn. Da tar jeg frem snapchat og sender snap til alle venner og familie og spør om noen vil finne på noe. Det er alltid da jeg havner ute på noe sære spontane greier, bare for å få litt input fra verden utenfor.

Up and coming Youtuber?

Hvis du vil bli en Youtuber har Joachim noen tips som kan hjelpe deg på veien. Det handler spesielt om å ha masse innhold slik at en ny følger potensielt kan generere masse klikk ved å se på mange ulike videoer. Joachim kan fortelle oss at han nå har ca 1500 videoer ute som favner bredt.

- Det er bare å pumpe ut masse innhold. Forhåpentligvis treffer noen av videoene seerne. Jeg har jo utrolig mye forskjellig innhold. Jeg har noe innhold som kun passer til de aller yngste og innhold som passer et eldre publikum. Det handler om å treffe hele bredden.

EMZIA

Emiza
Det var da Emily fikk sin første gameboy i 1998 alt starta og at hun skjønte at spill kom til å prege livet hennes. Etter det har bare blitt mer og mer spill opp gjennom til hun begynte å streame i 2015.

- Jeg har alltid vært veldig glad i dataspill og gaming, så har jeg to brødre og så har sikkert blitt litt ekstra påvirket der.

En vanlig dag for Emily består av veldig mye skjermtid. Dagen starter som oftest med å dra på jobb, der hun jobber med søkeoptimalisering i et mediebyrå. Så er det hjem til skjermen hjemme for å underholde abonnentene sine via stream.

- Jeg streamer nok tre ganger i uka, fra halv ni til rundt klokka to, så får jeg noen timer søvn så er det på’n igjen.

Å holde på med streaming på fulltid er foreløpig ikke noe Emilie tenker noe særlig på da det både kan være noe uforutsigbart med tanke på inntekter, men også fordi man fort kan bli ensom som fulltids streamer.

- Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å leve av streaming, det er kjempegøy som hobby, men jeg føler at for å kunne leve av det er man nødt til å være veldig stor. Inntektene er såpass uforutsigbare. Min innstillingen er å ha det gøy og ta det som det kommer

Hun tror også at det er mange streamere/youtubere som sliter med ensomhet.

- Det som kanskje er litt farlig med å drive med dette på fulltid, er at man blir veldig isolert, man sitter hjemme dag ut og dag inn, og gamer og kanskje glemmer litt det sosiale livet ved siden av.
Emiza
Hun har ikke vært plaget så mye av stygge kommentarer og troll, mye på grunn at hun har et veldig hyggelig community der folk er snille med hverandre. Det er også veldig stor forståelse blant folk som fort forstår at man blir timet ut om man slenger med leppa. På TG møter hun noen av de 29.200 følgerne hun har på Twitch og da er det er som regel folk som vil ta bilde eller få ulike ting signert. For anledningen har hun printet ut en rekke plakater hun har signert for å dele ut til de som er interessert.

- Det er litt ekstra stas og jeg synes det er ganske kult selv å kunne gi de ut. De har blitt veldig populære.

Tre hurtige med NoobworK

Q: Hva er din guilty pleasure?
A: Any kind of desserts. Jeg har sykt cravings på is.

Q: Er du forelsket i noen akkurat nå?
A: Nei, ikke direkte forelsket, men det er alltids mange søte jenter der ute. At man har øye for noen, det kan hende.

Q: Når gråt du sist?
A: Når jeg tok på linsene i stad. Ellers var det noen gledestårer da jeg fikk en ny legendary i WoW.

Tre hurtige med Emzia

Q: Hvis du kunne valgt en superkraft hva ville det vært?
A: Vært usynlig

Q: Hvem skulle spilt rollen som deg i en film om ditt liv?
A: Emilia Clarke, jeg digger henne, så er hun lav nok!

Q: Hvis du skulle vært en matrett hva skulle du vært?
A: Sushi. jeg er veldig glad i sushi, jeg er også veldig glad i kebab da. ''