Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

#CrewSecrets: Blindekjøring

Crewet deler interne og tidligere hemmelige historier.

Årets tema er som kjent #Secrets, og det er ikke bare du kjære deltaker som har hemmeligheter. Vi i crew har også et par historier på lager som hovedsakelig er forebeholdt crew. Vi har samlet opp tre historier som vi deler over tre dager, der vi letter litt på sløret og deler noen av de morsomme episodene som dukker opp med jevne mellomrom når man er i crew. Husk... your eyes only!

Blindekjøring

Det var i det herrens år 2003, og det skulle avholdes en stor internasjonal DanceDanceRevolution-konkurranse på TG. For de av dere som ikke vet hva dette er, så er det dansemaskiner hvor man skal tråkke på riktig pil når den kommer opp på skjermen. Og på den tiden var dette en BIG DEAL. Det kom representanter fra hele Europa for å delta.

Min gode venn, la oss kalle ham "Trond", skulle delta. Trond var blant landets beste DDR-utøvere, men han hater å tape. Dessverre for han var han trukket ut i pulje med noen av verdens beste dansere. Trond kom til meg og spurte meg til råds. Samtalen gikk noe sånt som det her:

Trond: "Fanken, hva gjør jeg nå? Jeg kommer til å bli dårligst i puljen og jeg hater å tape. Men jeg kan ikke trekke meg heller, for da er jeg feig. Jeg er rett og slett fucked!"

Meg: "Nja.. er det så nøye, da?"

Trond: "NØYE?! Alle er her!! Alle kommer til å se meg bli knust av den sleske italieneren der borte! Jeg nekter! Hører du?! Jeg vil IKKE være med!!"

Meg: "Hmm... Hva om du var blind, da? Ville folk blitt imponert av dansingen din, da?"

Trond: "Blind? Men jeg er jo ikke blind.
"

Meg: "Vet de utenlandske deltakerne det, da...?"

Og det viste seg rett - de visste ikke at han ikke var det. De visste bare navnet hans og at han var en god danser, så kanskje vi skulle klare å dra dette i land. Vi fant iallefall frem en hvit stokk og solbriller.

Da Trond ankom konkurranseområdet gikk han helt inn i rollen. Han slo borti folk og jeg førte han bort for å hilse på sine motstandere. Det ble ikke helt uventet en hel del oppmerksomhet rundt oss, ettersom det var helt uhørt å være blind DDR-deltaker. Vi gikk pent bort til konkurrentene, og Trond trengte seg godt inn i intimsonen til italienerne som høflig (men åpenbart veldig brydd) lot han føle dem i ansiktet og dra dem i kinnene.

Når konkurransen startet stod jeg og ropte så fort jeg kunne hvilke piler Trond skulle tråkke på, og Trond tråkket i vei. Han gjorde det ikke så halvgærent, og alle var så klart sykt imponert over prestasjonen.

I dette opptøyet fant et crewmedlem vi kaller for "Pia" veien bort til oss for å slå av en prat. På det tidspunktet hadde jeg og Trond tenkt oss til byen for å handle og Pia spurte om hun kunne være med. Trond sa umiddelbart "Ja klart du kan, men kan du hjelpe meg ut? For det er så mye kabler og ting jeg kan snuble i." Pia hjalp selvfølgelig Trond hele veien ut Nordporten.

På tur ut:

Trond: "Kan jeg kjøre, eller?"

Pia: "Huh? Nei, du er jo blind. Du kan vel ikke kjøre?"

Meg: "Jo, han kan det, så lenge han har med noen som forteller ham hvor han skal kjøre."

Trond: "Ja, for jeg ser jo ikke hvor jeg skal kjøre selv!"

Pia: "Åh? Åja!"

Vi fant bilen (som tilfeldigvis var min fars nye bil jeg hadde fått låne i påsken). Jeg sa til Trond at jeg kunne rygge ut bilen, for det blir jo litt vanskelig for en som er blind. Pia hjalp Trond inn i førersetet på bilen og viste han hvor gass, brems, clutch og gir var før hun satte seg i baksetet.

Jeg begynte å dirigere Trond fra passasjersetet. På tur ut av parkeringen kvelte han bilen to ganger og holdt på å kjøre på iallefall to biler, men vi kom oss ut på veien, og da gikk alt mye bedre. Jeg holdt føringen slik:"Her kommer en sving, litt til høyre, litt til litt til... Fotgjenger...brems ...brems ...ooog... stopp."

Plutselig hører vi fra baksetet "WOW!! Du kjører skikkelig bra for å være blind!!"

Vel fremme i sentrum, gikk Pia noen meter forran oss, og jeg sa til Trond:

Meg: "Ja Trond, du kjører skikkelig bra for å være blind!"

Trond: "Ja, for jeg har jo ikke lappen.."

Meg: "Nei, du er jo blind."

Trond: "Nei, seriøst - dette er FØRSTE GANG jeg prøver å kjøre bil..."

Naturlig nok fikk alle i crew med seg hendelsen og jeg kan love at Pia ALDRI snakket med meg igjen...