Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Humans of TG - #Gamergirls

Vi har snakket med tre jentegamere som beviser at begrepet "Gamergirls" kan romme både casual- og hardcoregamers. Med andre ord, jenter som spiller.

Bianca
Bianca, 20 år. Andre gang på TG.
Jeg begynte å game i 2015. Nå gamer jeg CS, Overwatch, GTA, egentlig ganske mye. Gaming ble introdusert for meg av eksen min, så det var slik jeg kom inn i miljøet. Jeg gamer en del, rundt 7 timer daglig, jeg driver også med streaming. Det er definitivt penger å tjene på streaming, men da må man streame på engelsk, siden det norske communityet er ganske lite. Jeg begynte å streame først på norsk, men har nå byttet til engelsk. Det er ikke så mye fordommer mot jenter som gamer vil jeg si, jeg synes folk er veldig positive og åpne for det, også er det jo veldig mange jenter som gamer, så jeg føler meg ikke unik for å si det sånn. Det er veldig mange jenter her, og det er jo veldig hyggelig å møte andre jenter som gamer også. Har ikke så alt for mange spesielle høydepunkter fra TG, men fra gaming så er det jo streamingen som er høydepunktet. Raden vi sitter på nå har vel rundt 30-40 stykker fra streamen, alt fra moderatorer til folk som er inne på chatten min, og det er jo veldig gøy da.

Alexandra
Alexandra. 20 år. Første gang på TG.
Akkurat nå er jeg blitt introdusert til MOBA games for første gang. Så nå spiller jeg HoTS med vennene mine, men før var jeg en sånn veldig Triple-A person. Jeg spiller mye independent innenfor FGS platformers. Jeg elsker early access spill fordi det er noe med det på en måte å oppleve slike spill, spille litt mer i sandbox mode hvor du faktisk kan kontakte developeren og gi din egen input som gjør meg litt interessert da. Det som er gøy med TG er sosialiseringa gjennom Discord når vi spiller HoTS. Det er jo kjempegøy å løpe rundt her, drikke alt for mye slush enn det jeg burde, men skulle ønske at 75% av matbudsjettet mitt ikke gikk til slush, haha. Men det er liksom noe med det der å ha nesten null søvn, massevis av grinding og bare det å skrike på kryss og tvers av hverandre og bare le masse som gjør det gøy. Fordommer kommer litt an på egentlig, for det finnes jo visse stereotyper som eksisterer for en grunn. Det eksisterer visse folk som bare er sånn. Også er det liksom en bitter sannhet fordi at det er sånn, “shit, nå er det jenter som spiller LoL bare for the sake of attention". Men sånn er det med alt annet. Folk flest er litt mer tilbakeholden i allefall når det kommer til gamingkulturen, fordi man innser på en måte at det er mye større balanse innenfor miljøet enn det vi trodde før. Et større problem er vel heller hvor mange gutter som begynner å snakke med deg for litt mer dubious grunner, og liksom ikke helt forstår hintet at “Hey, jeg vil bare gå tilbake til å spille Pony Island, jeg”. Man legger jo merke til at det blir litt blikk og sånt, men for det meste er de fleste så low key som det kan bli. Det er egentlig bare et ganske hyggelig miljø, og tingen er at dette skjer uansett hvor du går, så det blir ikke bare en nisje greie for gamingkulturen eller TG. Det blir bare en sånn hard fakta av det å være et kvinnemenneske, det er bare det det er og det suger som bare F, men det er ikke et issue for TG og det stammer heller ikke fra TG, mener jeg.

Alexandra
Amanda. 23 år. Andre gang på TG.
Jeg begynte å game så snart mine hender var store nok til å holde en Nintendo kontroll egentlig, så jeg har spilt hele livet. Jeg er med på laget Gatekeepers, før het vi Gamers league. Vi har lag i både CS og LoL, men jeg spiller Hearthstone. Vi var jo med i turnering her, jeg og min lagkamerat, jeg kom til topp 8 og ble slått ut av han som kom på andreplass.
Jeg synes ikke det er mange fordommer mot jentegamere, det er det ikke. Jeg er på veldig mange events og veldig store events, og det er ingen fordommer bare for at man er jente liksom, men det er veldig mange som tror at jenter ikke kan være flink i dataspill, men det er jo feil da, det er jo bare det at det er litt mindre jenter en gutter som spiller.
Ett minne fra dette TG må være at på alle gamesene som jeg spilte gjennom hele turneringen, så vant jeg alle sammen 3-2, stillinga var bestandig 2-2 før det siste gamet, så bestandig på de siste gamesene så var det skikkelig skikkelig vondt i hjertet rett og slett, fordi at jeg var så nervøs for hvordan det skulle gå.
Jeg jobber i e-sport, for dreamhack, og er admin og overlay sjef på streamene og sånt, så jeg reiser rundt på ca 14-15 events i året.

Humans of TG er inspirert av en idè fra Brandon Stanton.