Vikingskipet, Hamar
12.–16. april 2017

English

Vinnerne av årets kreative konkurranser

Møt alle de flotte vinnerne i de kreative konkurransene.

Natt til søndag gikk premieutdelingen i alle de kreative konkurransene av stabelen. Her får du møte alle vinnerne våre. Fulstendige resultatlister og samtlige bidrag finner du her.

Alle bilder av Sander Duun.

MS Paint

MS Paint
Vinner: Leandra Krah (Vinx)
Bidrag: Wherever this might happen - #Secrets
"I can’t quite believe it, but I’m totally happy because I’ve dreamt since last year to make the first place in Paint, so I’m so happy that it actually worked. Last year was my first year here and I made second place, so I really wanted to do the extra stuff and get first, and I managed!"

Rendered Graphics

Rendered GFX
Vinner: Eilif Sandnæs (Heileif)
Bidrag: Crystal Cave
"Det er en fri oppgave for det meste så du kan lage hva du vil. Det er ikke så stor forskjell fra i fjor, jeg vant jo da òg. Jeg måtte jo prøve i år også, så da er jeg fornøyd med det."

Fast Graphics

test
Vinner: Camilla Slettene Berg (Camillasau)
Bidrag: Ambient Lion
"Årets tema var veldig vanskelig. Det ble ganske mye tid brukt egentlig bare på å finne ut hva jeg skulle gjøre med temaet, for det var veldig annerledes enn i fjor, da jeg også vant."

Blir det tre på rad neste år?

"Forhåpentligvis", svarer hun leende.

Freestyle VFX

test
Vinner: Richard Klausmark (Viken)
Bidrag: Starship Entering
"Årets oppgave var å redigere noe ut fra to clips. Når jeg sto opp hadde jeg fire timer på å levere noe. Jeg hadde ikke programmet engang så jeg måtte cra... kjøpe programmet, brukte en time på det. Så lagde jeg noe i en time, så krasja programmet uten at jeg hadde lagret. Da hadde jeg to timer igjen, og da stresset jeg veldig. Imponerende at jeg i det hele tatt fikk førstepremien."

10 Second Movie og Handdrawn Graphics

test
Vinner: Stian Røberg (Equiliari)
Bidrag: Privacy (10 Second Movie)
Bidrag: Secrets of the universe (Handdrawn Graphics)
Stian synes det var ekstra kult å vinne siden det var flere bidrag til konkurransene enn før. Han mente også at det var et høyere nivå på de innsendte bidragene.

Freestyle Music

test
Vinner: Dennis Lars William Hagstrøm (dlW, men registrert som DeDDu)
Bidrag: Purple Elephants
"Jeg trodde jo aldri jeg skulle vinne. Jeg har vært på TG i ganske mange år, og sett på gutta sitte å lage musikk ikke sant, og tenkt på det at ’de er flinke ass, det der har jeg aldri kunne fått til’. Men de seneste årene nå så har jeg plukka opp musikken litt mer, og lagt spillinga litt mer på hylla. Tenkt at det er det der jeg vil, og det der jeg vil satse på. Første gang jeg begynte med musikk var for åtte år siden, bare for et skoleprosjekt når jeg gikk i åttende klasse, så har det egentlig bare utviklet seg mer og mer og jeg har fått kjøpt mer og mer utstyr, og blitt flinkere og flinkere. Jeg er her med mine kompiser som gamer, men jeg sitter dessverre i party zone så det har vært veldig mye støy – særlig når det var grønt lys. Men det er gøy med litt musikk også, jeg liker jo musikk selv. Vi si at det her har vært en veldig stor boost for meg da, det her er jo drømmen for meg som kommer fra ingenting, hjemme i kjelleren til mamma. Har sittet der og mekka musikk i flere år og ikke trodd at jeg skulle bli noe. Så får jeg førsteplass på TG så det her er veldig stort for meg."

Fast Themed Music

test
Vinner: Joakim Hovde Fossum (Joakim Skurk)
Bidrag: alle r 1 puzekatt
"Det er ganske høyt press når det er fire timer og gitte linjer. Jeg har vært mentor her i to år før, men i år er jeg bare vanlig deltager. Jeg hadde litt lyst til å reise med venner i år så da ble det sånn. Det har vært veldig moro."

Epic Game Soundtrack

test
Vinner: Andreas Fevang (AndreasHD)
Bidrag: Human vs Monster
"Epic konkurranse for å si det sånn. Jeg ble egentlig sjokkert. Jeg vet det er mange som har mange venner og sånt i miljøet de kan spørre om ting, men jeg spurte jo nesten ingen så jeg trodde ikke jeg skulle komme opp på scenen engang. Det var veldig kult."

Karakterdesign

test
Vinner: Frank Daniel Moen Vedvik (Kampfisken)
Bidrag: Ashivere Lionheart
"I dette tilfellet var det jo litt trist at det tekstuelle ikke kom like godt fram, for jeg hadde jo ikke noe tekstuelt til mitt bidrag siden jeg gikk tom for tid, og jeg synes mange andre av konseptene var veldig kule med veldig fantastiske baktanker og sånt. Håper det blir lettere neste år for de som skal stemme å vite hva baktanken var. Men det var veldig gøy å vinne iallfall. Det har blitt mange andreplasser opp gjennom årene, så det var veldig gøy å endelig å endelig vinne noe. Hovedsakelig i Fast Graphics og sånt, så dette er første gangen jeg deltar i noe der du har litt mer tid på deg. Det var jo en utfordring, men også litt befriende å være med i noe hvor du kan bruke mer enn noen få timer."

Spillutvikling

test
Vinner: Herman Jensen og Thorstein Løkensgard
Bidrag: Haunted House VR
"Veldig fornøyde med å vinne. Det var et skoleprosjekt egentlig, så vi leverte bare for moroskyld, for å se hvor langt vi kunne komme. Det var deilig! Hvis vi finpusser det så kan vi jo egentlig legge det ut på Steam – det hadde vært kjempegøy. Men vi må jobbe litt med det, det må vi. Det er noen småbugs og slikt som må fikses."

Demo

test
Vinner: Thomas Beswick og Petri Wilhelmsen (Proximity)
Bidrag: Beginnings
"Det var høyt ønsket, men ikke forventet. Vi brukte veldig kort tid på det, skrev ny engine for et par uker siden. Den var vi veldig fornøyd med. Det er kjempekult. Vi har brukt mye tid etter jobb hver dag. Begynte med engine for to uker siden, og selve demoen for én uke siden. Så vi er veldig fornøyde. Mye stress nå mot slutten, men det fungerte. Det var mye bra hos de andre konkurrentene. Selvsagt håpet vi på enda flere bidrag, men det var veldig kule bidrag de som var der. Så vi håper at det blir like mange neste år, forhåpentligvis enda flere. Vi kommer hvert år."

TG Hack

test
Vinner: Edward Pwnden
"Det var jo utfordrende. Det er gode oppgaver, og det er oppgaver som holder oss gående hele tide, så det er aldri pauser egentlig; alltid noe å gjøre. Det er veldig intensivt, vi sitter jo her alle dagene og er her for å vinne Hack. Dette er tredje året på rad for laget vårt, så vi synes jo det er kjempekult. Men det skal sies da at vi har hatt mange ekstremt gode motstandere. Vi håpet kanskje vi kunne surfe det lett inn i år, men det gikk ikke i det hele tatt. Så det var veldig imponerende, veldig mange gode motstandere i år. Det er stressende, men det er ekstremt gøy."

TGPC

test
Vinner: Martin Simensen (or_akel)
"Det var bra at det var enda flere oppgaver enn det var for eksempel i fjor, så det var litt mer å bryne seg på. Det var morsomt. Det var varierende vanskelighetsgrad, men jeg tror det var noe for alle. Jeg har ikke brukt så mye tid på det, men vi var to stykker som satt nesten et døgn og løste alle oppgavene."

Kunstig Intelligens

test
Vinner: Thomas Andresen (Lilfire)
Bidrag: GhostlyAI
"Jeg har brukt mye tid på det, kanskje litt for mye! Jeg fikk gjort en del på forhånd også, men hadde ikke forventet å komme så høyt opp, så jeg er litt overrasket. Det var bra konkurranse i år. Så jeg er kjempefornøyd og overrasket."

Small HTML

Small HTML
Vinner: David Emanuelsen (Cauw)
Bidraget
"Det var veldig gøy og utfordrende. Det er første gang jeg har deltatt i en konkurranse seriøst, så det er veldig gøy å vinne. Det vanskeligste å presse ned størrelsen på var nok selve matteutregningen som måtte til. For det var matte litt over mitt nivå, så jeg måtte trikse litt og prøve meg fram. Jeg lærte mye nytt, så jeg er veldig fornøyd."

Useless Utility

test
Vinner: Björn Grundström og Gustav Vidmark (Purre (B2 & Znurre))
Bidrag: Toolfinder for SailfishOS
"Det her er sykt kult. Andre året på rad. Vi reiste hjem forrige året fra The Gathering etter å ha vunnet. Den første prisen vi hadde i gruppen var Useless Utility, så jeg kjenner at det er moro å vinne igjen. Vi vurderte å lage ’Black Photo Social Media’, så du tok et helt svart bilde med telefonen og connecta med andre som tok eksakt samme svarte bilde. Men det var et aldeles for stort prosjekt. Det her er jo totally useless!"

Disse vinnerne hadde ikke mulighet til å bli fotografert:

Themed Photo
Vinner: Vibeke Wågheim (Lillepus)
Bidrag: Pandoras Box

Fast Logo
Vinner: Vilde Marie Kingsrød (Virafiel)
Bidrag: Quantum Energy Drink

Freestyle Video
Vinner: Carl August Klevjer (KL3VJ3R)
Bidrag: Kontinuum